ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Daniel Van Eechoute van Synergio laat weeral van zich horen. Sorry: laat weeral van zich lezen.

Daniel Van Eechoute van Synergio stuurde een brief naar DIMschool vzw waarvan we een kopij hebben afgedrukt...
door DIMschool vzw - donderdag 7 juni 2012 0:43

De spirituele wereld, en de mensen die haar vertegenwoordigen, is niet meer wat het ooit was geweest. Nu vergelijk ik wel de huidige situatie met die uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw.

Toegegeven: tussen de alternatievelingen uit die tijd liepen er ook zeer vele alternaïevelingen rond, kwakzalvers zelfs, maar één ding is wel zeker: indertijd waren spiritueel ingestelde mensen wel degelijk 'spiritueel'; spiritueel, vanuit hun essentie, en dus niet vanuit hun ego en persoonlijkheden. Ook was er meer verdraagzaamheid, respect, en zo meer.

Meestal waren die personen een verlengde van de Flower Power bewegingen. Je weet wel: 'Make Love - Not War', Woodstock, 'Hair - The age of Aquarius' Musical, et cetera. Ik tracht hier maar in zeer kort een sfeer te beschrijven.

Kortom: de spirituele wereld was voor 80% samengesteld uit mensen, die het als soort van een roeping ervoeren en het risico namen een beroep, of hobby, uit te oefenen waarmee weinig of geen geld kon worden verdiend. Ook toen waren 'het moeilijke tijden'...

Tegenwoordig volgen mannen, maar ook ongelooflijk veel huisvrouwen, cursussen om - nadat ze voor een certificaat hebben betaald - andere mensen op te leiden, te gidsen, of zelfs te healen - zelfs, indien ze zélf in de knoei zitten.

Ondanks de vrije meningsuiting vernoem ik geen namen en natuurlijk mag ik niet veralgemenen: tussen het kaf zit er nog zeer veel koren, godzijdank.

Om die reden ben ik benieuwd wat de anderen tegenwoordig doen - en, indien het goed is, zal ik het aan iedereen mededelen. Doch, het omgekeerde is ook de waarheid - maar wél, met de bedoeling dat men iets met de welgemeende, opbouwende kritiek aanvangt. Niet omdat het moet: het is en blijft suggestief.

Alle dingen zijn nu eenmaal voor verbetering vatbaar. Over de activiteiten van Synergio en diens vertegenwoordiger, zijnde: Danny Van Eechoute, heb ik reeds mijn meningen uitgeschreven, en opbouwende kritiek gegeven: kritiek, dat niet door iedereen werd geapprecieerd.  

Nu heb ik wél de eigenschap om niet naar andermans mond te praten - dit, ondanks het feit dat het van mij wordt verwacht, geëist zelfs. En als ik het niet doe, wordt ik geschuwd, vermeden als de pest, en wordt ik zelfs met gerechterlijke vervolgingen bedreigd.

Daar kan ik mee leven - gewoonweg, omdat ik elke sterveling begrijp - en weet, dat men vanuit eigen geaardheid niet op een andere manier op prikkels, komende van buitenaf, kan reageren. Zo bezit elke sterveling een eigen natuur, waarmee we rekening moeten houden.

Ter zake... 'Synergio events' houdt in september een 'Gezondheidsbeurs' en ik keek er al naar uit. Maar ...,

... vandaag verkreeg onze voorzitter een schrijven van Daniel Van Eechoute, de vertegenwoordiger van Synergio, nu: Synergio events genaamd. Ik kreeg dat schrijven in handen, omdat het in wezen ook - of, vooral - aan mij was gericht.

Op het eerste zicht was het lezen van de tekst onder het logo van Synergio een aangename verwelkoming. Zoals je hieronder voor jezelf kunt aflezen, staat er 'Samenwerken aan een wereld in evenwicht' afgedrukt. Klinkt mooi, nietwaar?

Wat er effectief op volgt, wordt hieronder afgedrukt en ditmaal bespaar ik elke vorm van commentaar, gewoonweg omdat het reeds aanwezig is: diep verscholen achter de uitgetypte, zweemzoetachtige woorden.

Wie deel uitmaakt van die 80% weet ik natuurlijk niet, maar ze zitten misschien in deze lijst verscholen.

Wat die 'uitnodiging' betreft, waarin het 'mooie initiatief' bekendheid werd gegeven, moet ik Daniel van Eechoute wel degelijk teleurstellen - en, iedereen mag het lezen: deze uitnodiging werd naar meer dan 6.000 interne e-mailadressen uitgestuurd, automatisch. En, als hij de gegevens op de website ooit zélf heeft goedgekeurd, verkrijgt Synergio dus ook zo'n berichtje. Maar, ik zal de naam 'Synergio' uit de lijst met veel liefde en plezier laten verwijderen...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht