ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

The Journey - De Helende Reis, met grondlegster Brandon Bays, in Antwerpen !

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
dinsdag 12 april 2011 0:37

Zo lazen we dat Brandon Bays, grondlegster van The Journey oftewel 'De Helende Reis' voor het eerst persoonlijk naar België komt.

Op 4 en 5 juni geeft Brandon Bays namelijk in Antwerpen een 'Journey Intensive' - en, twee weken eerder, op 21 en 22 mei, geeft Brandon Bays een 'Journey Intensive' in Utrecht.

Deze 'The Journey Intensive' met Brandon Bays - kost je slecht 445,- Euro, en indien je daarenboven ook nog de zogenaamde 'Advanced Skills workshop' wilt volgen, wordt er een klein supplement gevraagd van 195,- euro = Totaal: 640,- euro.

Op onderstaande, zeer goed in elkaar gestoken promo-filmpje, kan je ook uit haar eigen mond aanhoren hoe ze zichzelf van een tumor heeft genezen. Een tumor kan, zoals je weet zowel goedaardig als kwaadaardig zijn, en in het geheel niets te maken hebben met een kankergezwel - alhoewel sommigen dit wel op het internet durven beweren. Omdat het goed verkoopt? We komen hier onmiddellijk op terug.
Ze had met Anthony Robbins samengewerkt - je weet wel de steenrijke Amerikaanse coach en auteur van 'Unlimited Power' en' Awaken the Giant Within', en deed bij hem zeer vele ervaringen op. Vooral op promotioneel gebied. Om te genezen probeerde ze - naar het schijnt - alles uit: NLP, kinesiologie, herbologie, iriscopie, voedingsleer, et cetera, noem maar op, maar niets van dat alles hielp.

Nochtans werd er in het verleden nergens melding gemaakt van een kankergezwel - ook niet in haar eigen boek - zelfs geen woord over het feit of het over een goedaardig of een kwaadaardig gezwel ging.

Alhoewel... In het interview met Brandon Bays, verschenen in Change Think+ van december 2010, staat er wel degelijk letterlijk vermeld dat ze leed aan baarmoederkanker...Baarmoederkanker dus. Dat is dus iets nieuws. Wat een mens allemaal niet moet doen om aan de kost te komen en goedgelovigen aan te trekken. Och, zolang mensen maar niet geloven, dat - indien ze kanker hebben - de 'Helende reis' hen zal genezen.

Maar misschien heb ik er over, of ernaast, gelezen. Het wordt dus hoog tijd dat ik haar boek 'De Helende Reis' nog eens herlees - en, als er aan deze blog een correctie moet worden aangebracht, zal ik het onmiddellijk doen - beloofd!

In elk geval is dat boek, getiteld 'De Helende Reis', een echte aanrader. Het vraagt een investering van rond de 19,95 euro. Meer over lezen? Hier is de link!

Ik kan je bijna zo goed als zeker garanderen dat je op zo'n 'The Journey Intensive', met charismatische Brandon Bays herself, niet veel meer zult aanhoren dan hetgeen er in dat boek vermeld staat - vooral helemaal achteraan, waar de gehele Helende Reis-sessie van A tot Z duidelijk wordt uitgelegd. Het is een zeer goed boek indien je je wenst te ontladen. Om aan celontlading te doen, dus.

Op die 'The Journey Intensive' zul je dus - mijns inziens - niets extra opsteken. Maar, ik kan me vergissen. Lees het boek, investeer de centjes, en laat me weten welke wereldschokkende extra's je hebt aanhoort. Beloofd?

Nawoord: Meer lezen?...

1) www.sillybeliefs.com - The Journey - to fantasy land.

2a) Word in Nieuw-Zeeland 'The Journey' reeds ondergebracht onder Sekten & Culten, en zelfs als gevaarlijk beschouwd?... New Zealand Cults & Religious Groups

2b) Ook de naam Brandon Bays wordt afzonderlijk vermeld.

3) The Journey: NLP in een nieuwe, meer spirituele verpakking? Hijacking Natural Enlightenment.

4) Op zoek naar de Bron - Hoe Brandon Bays zichzelf genas.

Tenslotte, voor een frisse afwisseling: Dolores O'Riordan - The Journey - en een meer realistische 'The Journey' - ontvouwd door Emma Thompson...

Nabericht 25/10/2011: Helend Reizen naar Utrecht - geschreven door Ronald van den Berg  

De mythomane Brandon Bays komt op 8 en 9 oktober 2011 naar het jaarbeursgebouw in Utrecht om daar haar als handelsmerk geregistreerde The Journey® te verkopen. Men zij gewaarschuwd.

Voor €395,- kan men een “journey intensive” bijwonen. Dat is een inleidende workshop voor iedereen, maar verplichte kost voor allen, die in de toekomst “journeyworker” willen worden. Zoals bij alle behandelmethoden die met een ® geregistreerd staan, gaat het niet om een fatsoenlijke therapie; die worden nooit op die manier geregistreerd. Het gaat erom volgelingen te werven en hun geld uit de zak te kloppen. Als je een inleidende workshop gevolgd hebt, mag je pas verder als je genoeg klanten geronseld hebt met het houden van gratis inleidende praatjes. Uiteraard dien je ook kostbare vervolgseminars en supervisies te volgen. Dat kan allemaal binnen een jaar. Je krijgt dan ter egostreling een heus certificaat. Daarmee kan je toetreden tot de beroepsvereniging van journeyworkers.

Brandon Bays beweert zichzelf binnen zes weken genezen te hebben van een basketbalgrote tumor in haar buik. Zij had zich al jarenlang gericht op iriscopie, kinesiologie, acupressuur en NLP (neurolinguïstisch programmeren). Voor nadere diagnostiek begaf zij zich dan ook aanvankelijk naar alternatieve behandelaars, die haar bevestigden in haar idee een gigantische tumor te hebben. Na zes weken consulteerde zij echter wel een reguliere arts. Die stelde vast dat er niets met haar aan de hand was. Bays concludeerde op grond daarvan, dat zij zichzelf had genezen en schreef over deze ervaring en haar methode tot zelfgenezing het boek The Journey®, in Nederland uitgegeven als De Helende Reis. Dat boek gaat over een mateloze overschatting van menselijke geestkracht, namelijk: het op jezelf toepassen van psychische beïnvloeding om lichamelijke lijden te genezen, een techniek die iedereen van haar kan leren. De methode is ook geschikt voor psychisch leed.

Het woord tumor betekent niet meer dan zwelling. Het kan ook gebruikt worden voor goedaardige gezwellen maar, wat verwarrend is, ook voor kwaadaardige gezwellen, voor kanker. Veel van Bays' volgelingen denken dat zij zichzelf van kanker heeft genezen, maar zelf spreekt zij slechts van tumor, zwelling of gezwel dus. Zij spreekt niet van kanker.

Het is natuurlijk niet iedereen gegeven om zichzelf van een echt groot gezwel te genezen, zelfs niet met Healing Journey®. Daarom beperkt Bays haar healing tot kwalen als lusteloosheid, moeheid, overgewicht, echtelijke problemen en carrièrestagnatie. Zij past haar methode ook toe bij onduidelijke lichamelijke klachten waar geen enkele reguliere dokter een oorzaak voor kan vinden, daarmee is de kans namelijk klein dat er echt iets mis is.

De klanten worden door haar volgelingen bij voorkeur behandeld in een aangename, vakantieachtige omgeving in de natuur. Bij lichamelijke klachten poogt men de aandacht van de klant in een rustgevend gesprek met een suggestieve visualisatiemethode te richten op “de pijnlijke plek”. Bij psychisch en sociaal lijden wordt een soortgelijke methode gevolgd.

Op de site van Skepsis werd al in 2007 door Rob Nanninga met deze fantaste afgerekend. Hij overweegt daarbij serieus de (on)-mogelijkheid, dat er bij Bays sprake geweest zou zijn van een goedaardige vleesboom (uterusmyoom). Dat lijkt te veel eer. Als het niet allemaal bedrog was en als zij echt een buik als een basketbal had, dan was er waarschijnlijk sprake van schijnzwangerschap. Dat is de enige grote zwelling van de vrouwenbuik die in zes weken spontaan kan verdwijnen.

De meeste vrouwen voelen zich ongelukkig en ook zelfs beschaamd als er zo'n schijnzwangerschap is opgetreden. Brandon Bays niet, die heeft er een bestseller over geschreven en biedt CD-roms met instructies te koop aan. Met gelikte marketing heeft ze een methode ontwikkeld die vele betalende volgelingen heeft opgeleverd. Op haar website wordt ze door bekende, maar zweverige schrijvers de hemel in geprezen en van tevreden klanten zijn youtube-filmpjes en websites te bewonderen. De gekunstelde blijheid druipt van hun verklaringen af, alsof ze reclame maken voor een wasmiddel.

Helaas is het in onze maatschappij wettelijk toegestaan om argeloze zielen te bedotten. Het is dus maar te hopen dat de huidige economische crisis hen nu weerhoudt hun spaarcenten in Utrecht over de balk te gooien.

Commentaar


Gepost op: 12/04/2011 7:57:10
Ik heb zelf ervaring met de helende reis. En ik moet eerlijk zeggen dat het me veel heeft gebracht aan inzicht en veel emotionele zaken heeft opgelost die ik op een andere manier waarschijnlijk niet had kunnen achterhalen. Ik vond het een mooie manier om het zelfhelend vermogen in mezelf aan te spreken.
Er zijn vele wegen die leiden naar Rome...dit is slechts één er van.
Niet beter of slechter...

Tsenne Kikke Gepost op: 13/04/2011 8:49:09
Tsenne Kikke Ter herhaling: "In elk geval is dat boek, getiteld 'De Helende Reis', een echte aanrader." Het vraagt een investering van rond de 19,95 euro. Het systeem zélf zit goed en eenvoudig in elkaar en gebaseerd op NLP in een nieuwe verpakking.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht