ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Publicatie Arnold Timmerman's 2de schrijven aangaande de Helende Reis van Brandon Bay's TheJ

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 29 november 2009 16:18

Het is de waarheid. Het tweede schrijven van Arnold Timmerman had ik niet gepubliceerd, gewoonweg omdat ik geen zin had om nog verder in die pot te roeren. Maar in zijn derde brief (zie vorig nieuwsberichtje) schreef hij: "Ik betreur het ook dat u mijn schrijven van 16 november niet heeft opgenomen."

Hij opent met de woorden: "Ik betreur het uw enigszins aanvallende schrijven te moeten ontvangen..." - alhoewel ik me aanvraag wie ons aanviel en de arrogantie bezat om daarbij nog te schrijven ...: "Ik ontvang daar graag binnen een week bevestiging van."

In het geval dat je het eerste schrijven van Arnold Timmerman, hoofd van het Europese 'The Journey Seminars Ltd', hebt gemist: hier is de link.

En, hier is dan Arnold Timmermans' tweede schrijven:

Geachte heer,

Ik betreur het uw enigszins aanvallende schrijven te moeten ontvangen - te meer daar ik dacht mijn schrijven niet aan u maar aan meneer Middens gericht te hebben.

Ik wil u laten weten dat u het niet bij het recht eind hebt. Alle genoemde termen zijn gedeponeerd bij het Benelux merkenregister en u kunt onze organisatie daarin terugvinden. Alles is ook uitgezocht en onderbouwd door onze advocaat ter lande. Ik weet niet waar u uw informatie op stoelt - het is in ieder geval onjuist.

Omdat u zich in het aanprijzen van de heer Middens Helende Reis-werk bedient van al deze termen begaat u een juridische misstap. U bent simpelweg niet bevoegd die termen te gebruiken in de marketing van zijn praktijk. Dat is alleen toegestaan aan mensen die door Brandon Bays zijn geaccrediteerd als Journeytherapeut.

Het feit dat u daar tegenin gaat met de onderbouwing dat Brandon het werk weggeeft in haar boek doet daar niets aan af. Iemand die een keer een wetboek heeft gelezen kan zich namelijk ook niet voordoen als advocaat of bedrijfsjurist - daar is een gedegen opleiding voor nodig.

The Journey is inderdaad wel ontwikkeld door Brandon Bays en ik geloof dat u niet helemaal heeft begrepen hoe het tot stand is gekomen - het is namelijk iets dat uit haar eigen ervaring is onstaan, niet uit een Helende Reis-sessie met iemand.

Brandon heeft meer dan tien jaar geleden een internationaal bedrijf opgericht - The Journey Seminars - dat wereldwijd een draagvlak biedt voor de verspreiding van dit transformatieve werk. Daar zitten zoals in iedere bedrijfsvoering juridische consequenties en verantwoordelijkheden aan. En door in ieder geval ervoor te zorgen dat mensen als de heer Middens niet zonder daadwerkelijke training en ervaring dit werk tegen betaling aanbieden aan onschuldige mensen kan ook de diepgang en kwaliteit van het werk gewaarborgd worden.

Ik betreur het te moeten lezen dat u dergelijke websites in de strijd gooit. U schept daarmee onbegrip en biedt onjuiste informatie, terwijl we juist een prachtige start hebben gemaakt met dit werk in België. Als u en meneer Middens dit werk echt een warm hart toedragen en niet alleen uitzijn op onrechtmatig financieel gewin, dan wil ik u vragen om echt een keer naar onze Journey Intensives te komen. U kunt dan zelf ervaren hoe veel het werk in 15 jaar tijd ontzettend verdiept en veranderd is sinds de publicatie van Brandons boek.

Weet alstublieft ook dat ik dit schrijf namens Brandon Bays - met wie ik zelf al 5 jaar werk.

Ik wil u en meneer Middens nu gewoon vragen aan mijn eerdere verzoek te voldoen.

Hoogachtend,

Arnold Timmerman
The Journey Seminars Ltd

Omdat dit in wezen een waardeloze opvulling is van onze webpagina's gunnen we jou een extra glimlach:

The Power of The Secret... & de Kracht van Verbeelding


__________________________________________________________________________________________________________________

 Nabericht 25/10/2011: Helend Reizen naar Utrecht - geschreven door Ronald van den Berg  

De mythomane Brandon Bays komt op 8 en 9 oktober 2011 naar het jaarbeursgebouw in Utrecht om daar haar als handelsmerk geregistreerde The Journey® te verkopen. Men zij gewaarschuwd.

Voor €395,- kan men een “journey intensive” bijwonen. Dat is een inleidende workshop voor iedereen, maar verplichte kost voor allen, die in de toekomst “journeyworker” willen worden. Zoals bij alle behandelmethoden die met een ® geregistreerd staan, gaat het niet om een fatsoenlijke therapie; die worden nooit op die manier geregistreerd. Het gaat erom volgelingen te werven en hun geld uit de zak te kloppen. Als je een inleidende workshop gevolgd hebt, mag je pas verder als je genoeg klanten geronseld hebt met het houden van gratis inleidende praatjes. Uiteraard dien je ook kostbare vervolgseminars en supervisies te volgen. Dat kan allemaal binnen een jaar. Je krijgt dan ter egostreling een heus certificaat. Daarmee kan je toetreden tot de beroepsvereniging van journeyworkers.

Brandon Bays beweert zichzelf binnen zes weken genezen te hebben van een basketbalgrote tumor in haar buik. Zij had zich al jarenlang gericht op iriscopie, kinesiologie, acupressuur en NLP (neurolinguïstisch programmeren). Voor nadere diagnostiek begaf zij zich dan ook aanvankelijk naar alternatieve behandelaars, die haar bevestigden in haar idee een gigantische tumor te hebben. Na zes weken consulteerde zij echter wel een reguliere arts. Die stelde vast dat er niets met haar aan de hand was. Bays concludeerde op grond daarvan, dat zij zichzelf had genezen en schreef over deze ervaring en haar methode tot zelfgenezing het boek The Journey®, in Nederland uitgegeven als De Helende Reis. Dat boek gaat over een mateloze overschatting van menselijke geestkracht, namelijk: het op jezelf toepassen van psychische beïnvloeding om lichamelijke lijden te genezen, een techniek die iedereen van haar kan leren. De methode is ook geschikt voor psychisch leed.

Het woord tumor betekent niet meer dan zwelling. Het kan ook gebruikt worden voor goedaardige gezwellen maar, wat verwarrend is, ook voor kwaadaardige gezwellen, voor kanker. Veel van Bays' volgelingen denken dat zij zichzelf van kanker heeft genezen, maar zelf spreekt zij slechts van tumor, zwelling of gezwel dus. Zij spreekt niet van kanker.

Het is natuurlijk niet iedereen gegeven om zichzelf van een echt groot gezwel te genezen, zelfs niet met Healing Journey®. Daarom beperkt Bays haar healing tot kwalen als lusteloosheid, moeheid, overgewicht, echtelijke problemen en carrièrestagnatie. Zij past haar methode ook toe bij onduidelijke lichamelijke klachten waar geen enkele reguliere dokter een oorzaak voor kan vinden, daarmee is de kans namelijk klein dat er echt iets mis is.

De klanten worden door haar volgelingen bij voorkeur behandeld in een aangename, vakantieachtige omgeving in de natuur. Bij lichamelijke klachten poogt men de aandacht van de klant in een rustgevend gesprek met een suggestieve visualisatiemethode te richten op “de pijnlijke plek”. Bij psychisch en sociaal lijden wordt een soortgelijke methode gevolgd.

Op de site van Skepsis werd al in 2007 door Rob Nanninga met deze fantaste afgerekend. Hij overweegt daarbij serieus de (on)-mogelijkheid, dat er bij Bays sprake geweest zou zijn van een goedaardige vleesboom (uterusmyoom). Dat lijkt te veel eer. Als het niet allemaal bedrog was en als zij echt een buik als een basketbal had, dan was er waarschijnlijk sprake van schijnzwangerschap. Dat is de enige grote zwelling van de vrouwenbuik die in zes weken spontaan kan verdwijnen.

De meeste vrouwen voelen zich ongelukkig en ook zelfs beschaamd als er zo'n schijnzwangerschap is opgetreden. Brandon Bays niet, die heeft er een bestseller over geschreven en biedt CD-roms met instructies te koop aan. Met gelikte marketing heeft ze een methode ontwikkeld die vele betalende volgelingen heeft opgeleverd. Op haar website wordt ze door bekende, maar zweverige schrijvers de hemel in geprezen en van tevreden klanten zijn youtube-filmpjes en websites te bewonderen. De gekunstelde blijheid druipt van hun verklaringen af, alsof ze reclame maken voor een wasmiddel.

Helaas is het in onze maatschappij wettelijk toegestaan om argeloze zielen te bedotten. Het is dus maar te hopen dat de huidige economische crisis hen nu weerhoudt hun spaarcenten in Utrecht over de balk te gooien.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht