ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Voedsel en kanker: het ultieme geheim, door Alex Jones blootgegeven, aangevuld door Dr. Max Gerson

Kanker en andere aandoeningen raken ons allemaal. In dit nieuwsbericht laten we de filmmaker Alex Jones aan het woord en introduceren
door Tsenne Kikke - zondag 5 september 2010 15:51

Heb je een kwartiertje van jouw tijd over om onderstaande video's te bekijken, omwille van jouw gezondheid en die van jouw kinderen en familieleden? Zo niet: dwing jezelf een beetje ... het gaat tenslotte ook over je eigen lichaam en wat het tot zich neemt.

Onderstaande videoclips maken deel uit van een documentaire, samengesteld door Alex Jones, die dingen aanklaagt met betrekking tot het voedsel dat we tot ons nemen.

Ik ga er nu niet te diep op ingaan en de boodschap die hij brengt reeds op voorhand verklappen, maar thema's zoals Monsanto & consorten, hoe toxische additieven in onze dranken en voeding onze gezondheid verpesten, hoe men siliconen in voorbereid voeding verwerkt, worden erin behandeld.

Alex praat eveneens over de gevaren van aspartaam en fluor, over vlees dat met virussen wordt besproeit, over genetisch vervormde organismen, waaronder maïs en soja, zalm, katoenzaadolie; zaken, die de genetische code van de gehele planeet Aarde wijzigen, over het feit dat het sperma van de hedendaagse man minder vruchtbaar is dan voordien, met als hoofdreden: de overbevolking tegen te gaan, enzovoorts. De lijst is te lang om op te noemen. Daarom nodig ik je uit om het zelf te aanschouwen en aanhoren.

Wat doen we met al deze informatie? Ikzelf weet het soms ook niet meer, maar dit sluit niet uit dat we wel op de hoogte wensen gehouden te worden. Het is niet omdat er wordt gezegd dat roken slecht is voor onze gezondheid dat mensen ermee onmiddellijk ophouden. Mensen zullen zich blijven vergiftigen, uit gewoonte - en met de valse gedachte 'mij kan er niets overkomen'. Gewoonten, of noem het verslavingen, maken nu eenmaal deel uit van het dagdagelijkse leven én van ons machinaal zijn; een machinaal zijn, even mechanisch als de gedachten die door ons brein dag en nacht lukraak worden geproduceerd, gewoonweg om de mens in slaap te houden.

Toch zullen dingen, die - dankzij een Alex - de grote massa bereiken, ervoor kunnen zorgen dat fabrikanten het roer omdraaien.

Vroeger, bijvoorbeeld, hadden de meeste tandpasta's fluoride als ingrediënt. Dankzij het verhoogde bewustzijn en de negatieve publiciteit van enkele wakkere mensen maken bepaalde merken nu speciale reclame om ons te laten weten dat er geen fluor in hun tandpasta aanwezig is.

Soms is het dus wel eens goed om dingen aan de grote klok te hangen, nietwaar? Stilzwijgen en het hoofd in de grond steken, zijn geen effectieve strategieën om de fabrikanten van eetwaren erop te wijzen dat we ze 'hebben betrapt' op 'onregelmatigheden' ...

En de dag afwachten waarop we zelf doodziek worden, is ook niet de juiste aanpak, nietwaar? Want, wie gaan we dan de verwijten toesturen? Naar de buitenwereld, of naar de soms al te chaotische en passieve wereld in onszelf?

Voor hen die nog extra tijd kunnen besteden aan filmen die prachtige boodschappen in zich meedragen, publiceren we hier 'The Beautiful Truth'...: gewoonweg subliem en gezonde voeding voor lichaam en geest!

Hoofdthema's zijn: Dr. Max Gerson en zijn radicale therapieën, vooral die met betrekking tot de even radicale vormen van kankers en vele andere aandoeningen. Tracht dus controle over je eigen lichaam te verkrijgen en dwing het naar de film in zijn geheel te zien. Je zult er geen spijt van hebben. Nog beter, door jouw klein steentje bij te dragen: kopieer de link en verstuur het naar anderen.

Over Max Gerson en zijn therapie:

Max Gerson, een Duitse arts (1881-1959) ontwikkelde een therapie op basis van vers fruit en rauw voedsel, zoals het voedingspatroon van onze verre voorouders geweest moet zijn. Op dat moment leed hij zelf aan ernstige migraine en daarvan wilde hij genezen. Hij genas inderdaad volledig van deze aandoening. Dit sterkte hem in de overtuiging dat ook andere (ernstige) ziektes te genezen zouden moeten zijn door een natuurlijke voeding. Hij kreeg in de jaren twintig zelfs internationale bekendheid door zijn voedingstherapie bij tuberculose, waarbij uitzonderlijk veel patiënten zijn genezen. Gerson is later naar Amerika gegaan, waar hij eerst met open armen werd ontvangen en later werd belasterd, zoals men dat ook in deze tijd vaak weer ziet gebeuren.

Gerson was van mening dat bij chronische ziekten de uitscheiding van keukenzout is verstoord, waarbij veel kalium wordt verloren uit de lichaamscellen, terwijl te veel natrium wordt opgenomen en vastgehouden. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld oedeem, want de huidige voeding bevat te veel zout en te weinig kalium. Als men zich op een natuurlijke manier voedt, dus de planten nuttigt die op een natuurlijke manier zijn verbouwd, onbewerkt en niet gekookt, zonder gifstoffen en kunstmest, dan krijgt het lichaam precies de juiste verhouding van kalium en natrium binnen. En natuurlijk meer vitale stoffen zoals vitaminen en mineralen. Door alle bewerkingen van tegenwoordig wordt het evenwicht dusdanig verstoord, dat het voedsel ziekmakend is geworden, de hoeveelheid kalium te laag en het natriumgehalte te hoog. Door het verstoorde evenwicht en de giftige stoffen die zich ophopen, gaan cellen oxyderen en ontsporen tot ziektes zoals kanker en vele andere chronische ziekten.

Zoals in de natuurgeneeskunde ook gebruikelijk is speelt de lever een cruciale rol in het genezingsproces en het ontgiften van de cellen. Men richt zich dus in de eerste plaats op ontgiften. Hoe meer gifstoffen vrij komen hoe zieker men zicht voelt. Men bereikt dit door het drinken van vrij grote hoeveelheden vers geperst sap van groenten en fruit. Om de galwegen te stimuleren gebruikt men klisma's van koffie en om de dag neemt men twee eetlepels wonderolie, die men laat volgen door een kop zwarte koffie. Hierdoor krijgt men een uitscheiding van giftstoffen uit het lichaam.

Koffieklisma's bereidt men als volgt: Neem een kwart liter gedestilleerd water en voeg daar drie volle theelepels biologisch geteelde gemalen koffiebonen door en kook dit gedurende drie minuten stevig en laat het daarna gedurende 18 minuten sudderen. Laat het afkoelen, filter het en doe de kwart liter in een klismazak. Bescherm het matras en ga comfortabel op bed liggen op de rechter zijde en de knieën opgetrokken. De klismazak moet niet hoger dan ongeveer 45 centimeter boven het lichaam hangen of gehouden worden, zodat de koffie langzaam naar binnen stroomt. Zo mogelijk houdt men de koffie voor 12 minuten, maar niet langer, binnen. In geval van kramp of andere noodgevallen laat men het gewoon gaan. In het algemeen lukt het heel goed gedurende 12 minuten.

In de tweede plaats richt men zich dan op de voeding die de mineralenbalans weer moet gaan herstellen. Hierbij zijn dus verse sappen, fruit en rauwe groenten van belang. Het is duidelijk dat zout verboden is. Ook dierlijke eiwitten zijn niet toegestaan omdat die ook zouten vasthouden.

Verder ondersteunt men als derde peiler van de therapie de lever in zijn stofwisselingsproces. Men dient een lever- en een schildklierextract toe, een lugoloplossing en drie verschillende kaliumzouten (kaliumacetaat, kaliumglyconaat en kaliumfosfaat), alvleesklierenzymen en rauw leversap. Verder geeft men nog wat orthomoleculaire stoffen, zoals 50 mg nicotinezuur, 400 IE vitamine E, 50.000 IE vitamine A en twee maal daags 500 mg. vitamine C. Alle geconserveerde, voorbewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen zijn in deze therapie verboden. Ook mag men verder geen koffie (behalve de therapeutische in het begin), thee, nicotine, alcohol, kruiden, chemische medicijnen en vetten. In het begin van de therapie zijn ook kaas, melk, eieren, vlees en room verboden. Er zijn diverse ziektes waarbij men deze therapie kan toepassen, zoals kanker, diabetes, reumatoïde artritis, astmatische bronchitis, allergieën, hartklachten, multiple sclerose, hoge bloeddruk en vele andere ziekten.

De kern van de therapie is dus een jodium- en kaliumrijke voeding zonder zout. Men voedt zich met veel vers geperste sappen en planten uit de biologische landbouw. Daarnaast neemt men koffieklisma's, die op deze manier beter op de lever en de gal werken dan het drinken van koffie. Max Gerson gebruikte ook ricinusolie als afvoermiddel. Ricinusolie is dus de zogenaamde wonderolie en in het engels noemt men het castor oil. Het doel van dit alles is het bereiken van ontlasting en daarna regeneratie van de lever, de natrium-kalium balans te herstellen evenals de schildklierfunctie. De therapie van Gerson is dus niet alleen een vegetarisch dieet. Max Gerson genas ook vegetarische kankerpatiënten. Het gaat dus ook niet alleen om sapvasten, maar men krijgt een volwaardige voeding. Het vraagt wel om de volledige inzet van patiënten gedurende een lange periode ( 1 tot 2 jaar).

Bij de therapie van Max Gerson moet men ook bedenken dat hij in het algemeen patiënten te behandelen kreeg die door de gangbare geneeskunde waren opgegeven. Veel mensen beschouwden zijn therapie als laatste reddingsmogelijkheid. In zijn kliniek werd iedere patiënt individueel behandeld en het is dus niet zo dat het alleen een kwestie zou zijn van enkel het drinken van vers geperste sappen.

Nota: deze tekst was niet als reclame bedoeld, noch een verlengde van mijn persoonlijke overtuigingen of ervaringswereld, maar gewoonweg een therapie zoals er honderden anderen bestaan. Doe er dus mee wat je maar zelf wilt...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht