ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Buitenlandse exorcisten worden ingehuurd om demonen uit te drijven

Exorcisme is een prachtig thema om in griezelfilmen te verwerken
door Tsenne Kikke - donderdag 14 augustus 2008 7:18

Honderden Duitsers, die door innerlijke stemmen worden gefolterd, zijn op zoek naar priesters die hen van - volgens hun eigen geloof en denken - kunnen bevrijden uit de greep van de Duivel.

'Over de laatste jaren alleen al verkreeg ik van meer dan 350 mensen die vraag, omdat ze dachten dat ze door een kwade geest waren bezeten,' zei vader Jörg Müller, die aan het hoofd staat van een groep priesters, artsen en therapeuten die in staat zijn met dat probleem af te rekenen. 'Therapie heeft hen niet kunnen helpen. Nu willen ze exorcisme, een gebed dat hen kan bevrijden.' Vader Müller, die in een Bavariaans monasterie is gelokaliseerd, liet aan de Duitse reporter een achttal opnamen horen van 8 uitdrijvingen.

Een Poolse exorcist, Vader Wiktor, veronderstelt dat dit er elke dag minstens één duiveluitdrijving in Duitsland plaatsgrijpt. Al dit nieuws werd deze week gepubliceerd, en het kwam voor de Duitse Katholieke Kerk als een ware schok over. Je moet weten, dat sedert de tragische zaak van Anneliese Michel uit 1973, de Duitse Kerk zich argwanend opstelt voor elke vorm van exorcisme.

De 23-jarige Anneliese, geboren op 21 september 1952, leed aan epilepsie én aan hallucinaties. Twee priesters werden door de Kerk aangeduid om een exorcisme uit te voeren. In totaal grepen er 67 rituelen plaats... totdat ze stierf op 1 juli 1976. Ze stierf aan hongersnood en woog op het laatst nog amper 31 kilogram. Na haar dood werden zowel de twee priesters evenals haar ouders tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld omdat ze haar geen medicatie hadden toegediend. Vorige week zond de Duitse radiozender WDR een stukje van de sessie uit. Men hoorde hoe Anneliese gromde en blafte. 'Vertel de waarheid in de naam van de Heilige Drievuldigheid en de Heilige Maagd Maria!', beval Vader Arnold Renz. Het antwoord kwam in een soort van een angstaanjagende, langgerekte schreeuw. De uitzending had tot gevolg dat de Duitse Kerk momenteel schuw is om nog aan uitdrijvingen te doen.Uit dit waar gebeurd feit ontstonden twee films. Eén daarvan, uit 2005, droeg de titel 'The Exorcism of Emily Rose', met Jennifer Carpenter die de rol van Anneliese Michel vertolkte. De andere verkreeg de naam 'Requiem'. Vandaag de dag moet een bisschop de toelating geven vooraleer een Duitse priester iemand mag behandelen, en een toelating wordt niet meer zo snel gegeven als voordien. Tot op heden heeft enkel een zekere priester Paderborn toelating verkregen om er drie uit te voeren.

Anneliese Michel - Het ganse verhaal ...:Om deze reden is er in Duitsland een groot gebrek aan exorcisten en vele gestoorde Duitsers richten zich nu tot esoterische spirituele genezers uit Zwitserland en Polen. Een Poolse priester, Andrzej Trojanowski, is zelfs van plan om een exorcismecentrum in Poczernin, nabij de Pools-Duitse grens op te richten.

Onlangs heeft de paus een omzendbrief naar alle bisschoppen verzonden met het verzoek er een vergadering over te houden. De paus zal worden bijgestaan door Vader Gabriele Amorth, de exorcist van het Vaticaan, die inmiddels reeds 40.000 uitdrijvingsrituelen heeft uitgevoerd.

Vader Müller zei: 'Ik zou durven zeggen dat we in 90% van de gevallen met geesteszieken te maken hebben; geesteszieken, die in duivelsbezetenheid geloven. De meesten van hen zijn als kind seksueel misbruikt geweest. Sommigen onder hen denken dat exorcisme een gemakkelijkere oplossing voor hun problemen is dan jaren van psychotherapie. Maar ongeveer 10% van de mensen die ons benaderen vertonen daadwerkelijk tekens van demonenbezetenheid en dan moeten we ons wenden tot charismatische priesters, die de gave bezitten om aan te voelen of demonen het lichaam van die persoon ja dan neen hebben ingenomen. Slechts een handvol mensen zijn daartoe in staat.'

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht