ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Goden op Thaise Olympus klappen uit blijdschap in de handen

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
maandag 22 oktober 2007 23:44

Op onderstaande foto zie je hoe een aanhanger van het Chinese Ban Tha Rue heiligdom over gloeiende kolen loopt als deel van een tiendaagse vegetarisch festival dat dit jaar in Phuket, Thailands grootste eiland, van 11 oktober tot en met 19 oktober doorging. Elk jaar begint dit groots en zeer kleurrijk festival op de eerste avond van de negende maanmaand van de Chinese kalender.Het lichaam moet rein zijn. Ook de gereedschappen die men gebruikt. Tijdens de gehele duurtijd ervan eet men enkel en alleen vegetarisch of plantaardig voedsel teneinde het spirituele deel van de mens te zuiveren. Men kleedt zich in het wit, men mag geen seks bedrijven, en ook alcohol drinken is volledig uit den boze. Menstruerende vrouwen mogen in principe niet aan het festival meedoen. Aan de goden offert men dan eten, drank, en laat men duizenden kaarsen en wierookstokjes branden.

Naast de op hete kolenlopers kan men er ook de honderden varianten van body piercers bewonderen. Body piercers klinkt in elke geval moderner, aannemelijker en 'menselijker' dan het woordje 'zelfverminkers'. Ze voeren, terwijl ze in trance zijn, rituelen uit waarbij ze delen van hun lichaam met naalden en zwaarden doorboren, of zichzelf geselen... allemaal om de goden gunstig te stemmen en om ze te bedanken.
De meesten onder deze zogenaamde heilige fakirs voelen zich kanaal-geroepen en treden op als mediums, kanalen van de goden die over de mensheid regeren. Als ze door de straten van de stad lopen, wachten honderden mensen ongeduldig op hen, om gezegend te worden en om hen te beschermen tegen alle toekomstige onheil en kwaadwillige geesten. Een volledig verslag over dit festival kan je heb het volgende filmpje beluisteren en bekijken: van National Geographic - écht interessant!

Nota: massa's foto's werden in 2020 verwijderd om meer schijfruimte te verkrijgen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht