ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: aan zelfverminking doen, maakt deel uit van het zuiveringsritueel

Indien je nog op zoek bent naar de één of andere religie…
door Tsenne Kikke - maandag 19 oktober 2015 23:47

"Enkel en alleen bewust lijden heeft zin...", waar heb ik dit ooit nog eens gehoord of gelezen?
 
Op het Thaise eiland Phuket wordt momenteel het jaarlijkse Vegetarische Festival gevierd. Het begon op 13 oktober en eindigt binnen twee dagen.

Gedurende het festival, dat zijn oorsprong in 1825 vind, zijn er van de aanhangers van de Chinese tempel Bang Neow en Jui Tui Shrine diverse ceremonies waar te nemen om de goden aan te trekken, of te bedanken. Zo zijn er vuurlopers te zien, mensen die hun lichamen piercen en aan zelfverminking doen. Het vuurwerk en luide trommels tijdens de processie moeten de boze geesten verjagen.

Het geheel wordt ondersteund door het geloof dat men door vegetarisch te eten en door aan bepaalde verplichtingen te voldoen, men zowel het lichaam evenals de ziel zuiveren kan. Bovendien trekken de deelnemers van het festival dan ook automatisch geluk en voorspoed aan. Niet enkel voor zichzelf, maar ook voor de gehele gemeenschap.

Natuurlijk kun je die mensen van aldaar niet verwijten dat ze jouw geloof niet belijden, gewoonweg omdat ze niet beter weten, en sinds hun kinderjaren door hun omgeving werden geconditioneerd. Erg, hé!?

Zo geloven de leden van Bang Neow eveneens dat de mediums, gekend onder de naam 'mar song', bezeten zijn door de Negen Empirische goden. Ze lopen in een kledij rond, aangepast aan de godheid die hen bezeten heeft. Zo leven ze in de overtuiging dat de godheid hen zal beschermen terwijl ze de verschillende rituelen uitvoeren waarbij er aan die zelfverminking wordt gedaan. Zo wordt het doorboren van zichzelf met allerlei objecten in het gezicht als een soort van zuiveringsritueel aanschouwd.

Het is een primitief spektakel, ietwat vergelijkbaar met sjamanisme en voodoo, waarbij men gebruik maakt van drugs, of zelfhypnose. De verbeeldingswereld doet de rest. Hieronder is duidelijk te zien hoe de deelnemers zichzelf stilaan in trance brengen en het primitieve in zichzelf naar boven halen. Daarna wordt hen de gepaste kledij aangetrokken om aan te duiden welke godheid hun lichamen tijdelijk heeft overgenomen.

Over rituelen en geloofsovertuigingen gesproken, is enkel zien, geloven ... Bekijk dus de filmpjes.

In vergelijking zijn zij, die elke zondag naar de kerk gaan en tijdens de communie 'het lichaam van Jezus nuttigen' in de vorm van brood en wijn, brave schaapjes, nietwaar?

Slotvraag: Had Karl Marx dan toch gelijk toen hij de uitspraak deed dat religie opium van het volk is? Wat weet jij, of denk je te weten?

Eenmaal 'bezeten', wordt er dus aan zelfverminking gedaan. Foto's hiervan heb ik reeds eerder gepubliceerd, maar hieronder vind je er een extra lading van.

Vooral mensen, die niet tevreden zijn met hun aangeleerde godsdienst - of, nog op zoek zijn naar de een of andere vorm van religie, kunnen er misschien inspiratie uit putten.

Hetzelfde geldt voor hen, die nu al met een piercinkje rondlopen. Maak er tenminste een échte piercing van ... :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht