ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Taiwan stuurde straaljagers de lucht in om Chinese gevechtsvliegtuigen te verjagen

Zal China ooit Taiwan innemen?…
door Tsenne Kikke - dinsdag 15 maart 2022 22:21

Taiwan is een eiland ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noorden van de Filipijnen. Als politieke entiteit bestaat Taiwan vooral uit het genoemde eiland, maar het heeft ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuqiu onder controle. Die liggen vlak voor de kust van het Chinese vasteland. Het landoppervlak is circa 36.200 km² groot; iets groter dan België en Luxemburg samen, en telt iets van een 23,5 miljoen inwoners.

De luchtmacht van Taiwan heeft gisteren opnieuw dertien Chinese gevechtsvliegtuigen gewaarschuwd die de luchtverdedigingszone van Taiwan waren binnen gevlogen. De Taiwanese defensie stuurde straaljagers de lucht in om de Chinese vliegtuigen te waarschuwen en luchtverdedigingsraketten werden ingezet 'om de activiteiten te volgen'. Het incident is een nieuwe episode in de opleving van de spanningen rond de Straat van Taiwan, de zee die beide landen van elkaar scheidt.

Taiwan, dat door China wordt geclaimd als haar territorium, heeft de laatste twee jaar regelmatig dergelijke missies door de Chinese luchtmacht gesignaleerd. De vliegtuigen vlogen telkens over de Straat van Taiwan, nooit over het eiland zelf.

Taiwan verkeert momenteel in verhoogde staat van paraatheid vanwege de vrees dat China de Russische invasie van Oekraïne zou kunnen gebruiken om een ​​soortgelijke militaire actie op het eiland te ondernemen.

Op 23 januari vlogen 39 Chinese vliegtuigen in het Taiwanese luchtruim, het hoogste aantal op één dag. Sindsdien deden gelijkaardige zaken zich regelmatig voor.

China eist Taiwan op als deel van zijn grondgebied en sluit niet uit geweld te gebruiken om tot eenmaking te komen. Peking zei er wel bij dat zijn aanspraken op Taiwan 'niet vergelijkbaar' zijn met de situatie tussen Rusland en Oekraïne.

"Maar de tijd, het momentum en de gerechtigheid staan altijd aan onze kant," zei Wang, die aan het hoofd staat van China's hoogste politieke adviesorgaan. "Wij beschikken over de nodige kracht en het zelfvertrouwen om diverse complexe situaties het hoofd te bieden."

Maar in Taiwan bereidt men zich nu al voor. Enkele honderden Taiwanese militaire reservisten hebben gisteren trainingsoefeningen gehouden nadat de president van het eiland opriep tot eenheid nu de oorlog in Oekraïne de zenuwen doet rinkelen over de dreigende invasie van China.

Taiwan heeft vorig jaar zijn trainingsregime voor reservisten opgevoerd naarmate de spanningen met Peking toenamen. Peking beschouwt het eiland, dat onder zelfbestuur staat, als een deel van zijn grondgebied dat op een dag, indien nodig, met geweld kan worden ingenomen. Ongeveer 400 personeelsleden namen maandag deel aan schietoefeningen in het kader van een programma dat bedoeld is om hun gevechtsbereidheid te vergroten. De training ging eerder deze maand van start en simuleert de verdediging van een strand in de buurt van de hoofdstad Taipei. Bekijk de video voor meer...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht