ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Staat Rusland op het punt om Oekraïne binnen te vallen? (Onverwacht vervolg)

Er hangt een gespannen sfeer boven die grenslijn…
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 december 2021 18:45

Reeds eerder werd vermeld dat Rusland beweerde dat het garanties wilde dat Oekraïne nooit lid zal worden van het westerse militaire bondgenootschap NAVO. Daarop antwoordde de perschef van het Witte Huis, Jen Psaki met: "Lidstaten van de NAVO beslissen wie lid wordt van de NAVO, niet Rusland. En dat is hoe het proces altijd is geweest en hoe het zal verlopen."

Inmiddels verwierp de Navo de Russische veto over de toetreding van Oekraïne, en dat klonk hoogstwaarschijnlijk als slecht nieuws in Vladimir Poetin's oren.

Ditmaal was het Navo-secretaris-generaal Jens Stoltenberg die niet van enige Russische inmenging in de relaties tussen de westerse militaire alliantie en Oekraïne wilde weten. "De relatie van de Navo met Oekraïne kan enkel bepaald worden door de dertig leden van de alliantie en Oekraïne zelf, en niemand anders," verklaarde hij na afloop van een ontmoeting met de nieuwe Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Brussel.

"We kunnen niet toestaan dat Moskou een systeem wil invoeren waarbij grootmachten als Rusland een invloedssfeer hebben waarin ze controleren wat landen al dan niet doen (...) Wij maken geen compromissen over het recht van elk land in Europa om zijn eigen lot te kiezen," voegde hij eraan toe.

Scholz zei daarbij diep ongerust te zijn over de Russische troepen die massaal aanwezig zijn aan de grens met Oekraïne.

De nieuwe Duitse bondskanselier sprak eerder op de dag ook met de Franse president Emmanuel Macron over de situatie in Oekraïne. Hij belde tevens een eerste keer met de Amerikaanse president Joe Biden. Ook in dat gesprek ging het onder meer over "de destabiliserende militaire versterking van Rusland aan de Oekraïense grens," tweette Biden na afloop.

Bron: knack

Kortom: alles lijkt er op dat Poetin niet van plan is om Oekraïne, noch Georgië - sinds 2008 een officieel aspirant-lid van de NAVO - aan 'westerse mogendheden' zomaar af te geven...

Feit is, dat gedurende het grootste deel van de twintig jaar dat Vladimir Poetin nu al aan de macht is, hij trachtte om de VS ertoe te bewegen aandacht te schenken aan zijn vrees voor uitbreiding van de NAVO voor zijn deur. Nu Oekraïne vastbesloten is om aan Moskou's greep te ontsnappen, verhoogt Poetin de druk nog meer om te trachten de Russische veiligheidsvoorwaarden te doen aanvaarden om een conflict af te wenden.

"Nu de eisen zijn overgebracht, is Poetin bereid te wachten, maar niet te lang," zei Tatjana Stanovaja, oprichtster van politiek adviseur 'R.Politik'. "Als Poetin besluit dat hij tegen een muur van onbegrip is aangelopen, sluit ik een echte militaire operatie niet uit."

"Er is nog geen echte vooruitgang geboekt, omdat geen van beide partijen bereid is zich terug te trekken," zei Andrej Kortoenov, hoofd van de door het Kremlin opgerichte 'Russische Raad voor Internationale Zaken'. "Het hangt er nu vanaf wat Poetins echte bedoelingen zijn... Als het doel alleen afschrikking is, kan hij verklaren dat zijn missie volbracht is, maar de militaire opbouw zou een heel andere logica kunnen hebben."

Nu is het dus afwachten of die troepenmacht er met de komende feestdagen gestantioneerd blijven. Want, als het slechts om een oefening ging, zie ik geen reden waarom die soldaten Kerst en Nieuw niet thuis mogen vieren.

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht