ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Evolutie versus Involutie

Het is misschien moeilijk te begrijpen dat er duizenden jaren geleden mensen hier op Aarde rondliepen met een veel hoger bewustzijn.
door Tsenne Kikke - zaterdag 7 augustus 2021 0:03

Daar waar technologieën evolueren, is het moeilijk te begrijpen dat de mensheid in haar geheel aan het involueren is.

Bijvoorbeeld: hoeveel mensen ken jij die aan hun bewustzijnsniveau wensen te werken? Zij, die ik de laatste 50 jaar persoonlijk heb ontmoet, kan ik op de vingers van één hand tellen. Natuurlijk zijn er nog meer, maar met-ter-tijd zal het er wereldwijd nog wel veel mechanischer aan toegaan dan het nu al het geval is.

Nu heb ik het wel niet zozeer over de technici en wetenschappers die de nieuwe technologieën ontwerpen, maar over de mensen die ze voor zichzelf kunnen aanschaffen, of ermee werken om er hun brood mee te verdienen. Anders gezegd: ik heb het over 99% van de mensheid.

Qua bewustzijnsniveau kan ik jou garanderen dat, bijvoorbeeld, regeringsleiders en priesters van meer dan 5.000 jaar geleden, véél bewuster waren dan mensen uit ons tijdperk. Ik bedoel: verhoudingsgewiize. Enkele cijfers...

Rond 8000 v.Chr. woonden er iets van een 5 miljoen mensen op deze aardbol. In het begin van onze jaartelling was dat cijfer al tot 200 miljoen uitgegroeid. Sommigen beweren 300 miljoen, en anderen: 600 miljoen. Rond 1800 werd het cijfer van 1 miljard bereikt. In 1927 werd dat twee miljard. Eind jaren 1950 groeide de wereldbevolking tot drie miljard uit, enzovoorts. En, op 31 oktober 2011 zou de 7 miljardste mens geboren zijn geweest. Nu, 10 jaar later, zijn het er bijna 7,9 miljard.

Nu weet ik natuurlijk niet hoeveel mensen 5.000 jaar geleden in het derde of vierde bewustzijnstoestand leefden, maar vermoed dat er vandaag de dag - ondanks die 7,9 miljard -  qua aantal niet veel meer zijn. Anders gezegd: in 5.000 jaar tijd valt daarin geen evolutie te noteren. Het merendeel is er vandaag de dag gewoonweg niet in geïnteresseerd, maar dat was indertijd eveneens een feit. Ik kom hier onmiddellijk op terug.

Eerder vermeldde ik reeds dat van de vier niveaus van bewustzijn de mens er slechts twee kent, zijnde: het slaapbewustzijn en het zogenaamde waakbewustzijn, dat eerder bij het slaapbewustzijn aanleunt dan bij het derde niveau, dat van Zelf-bewustzijn.

Toegegeven: hoe die twee hogere vormen van bewustzijn kon worden bereikt, werd in het Oude Egypte enkel en alleen maar aan de leden van de zogenaamde 'hogere klasse' aangeleerd. Onder het gewone volk waren er weinigen die onderwezen werden en bovendien ongeletterder waren dan de mensen die je vandaag de dag daarbuiten tegenkomt. Velen kunnen nu al lezen, schrijven, een beroep uitoefenen, centjes verdienen, en zo meer. Zouden we dit dan toch 'evolutie' kunnen noemen? :-)

Alles hangt dus af van hoe we het woordje 'evolutie' definiëren, nietwaar? Zeven menstypes = zeven definities.

Als afsluiter een interessant filmpje over dat Oude Egypte, waarin dingen besproken worden die je misschien nog niet wist. Je wordt wel verplicht om deze website te verlaten... Nadien terugkomen, hé!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht