ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zijn UFO's mogelijke bewijzen van buitenlandse bedreigingen?

Minder goed nieuws voor de ufo-believer?
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 juni 2019 16:24

In 2007 besloot Amerika te investeren in onderzoek naar buitenaardse ruimtetuigen: 'Advanced Aerospace Threat Identification' (AATIP) was de naam van het programma. Tot 2017 heerste er een geheimhoudingsplicht over, totdat er voor het eerst informatie over werd gelekt. En ook nu werd er opnieuw een tipje van de sluier opgelicht, ditmaal door de voormalige directeur van het AATIP.

Luis Elizondo was inlichtingenfunctionaris en hoofd van het programma van 2007 tot 2011, en bovendien een echte ufo-believer. Hij stapte 8 jaar geleden op uit onvrede met de manier waarop het Pentagon omging met zijn bevindingen. Over die 'mysterieuze bevindingen' vertelde hij meer in een documentaire die vanaf gisteren te zien is in Amerika.

Reeds in 2017 doorbrak hij het stilzwijgen, en biechtte op dat het Amerikaanse defensieministerie sinds 2007 jaarlijks 22 miljoen dollar (zo’n 20 miljoen euro) in het AATIP pompte. De fondsen voor het ufo-programma van het Pentagon kwamen er aanvankelijk op vraag van de voormalige Democratische Senaatsvoorzitter Harry Reid, die bekendstond om zijn belangstelling voor ruimtefenomenen.

Het Amerikaanse leger gaf daarop ook beelden vrij van een ufo die in 2014 gespot was door een paar piloten van gevechtsvliegtuigen. Volgens één van die piloten versnelde het mysterieuze tuig “zoals niets dat ik nooit gezien heb”.

Uiteindelijk leidde het onderzoek niet tot grote doorbraken: er werd namelijk geen sluitend bewijs gevonden voor het bestaan van buitenaardse ruimtetuigen. Elizondo en zijn team deden wel enkele opmerkelijke waarnemingen. Zo werden er ufo’s of 'unidentified flying objects' geregistreerd die snelheden haalden vijf keer sneller dan het geluid. De G-krachten die met zo’n valversnelling gepaard gaan, zouden fataal zijn voor zowel mens als vliegtuig.

Ter vergelijking: de F16 Fighting Falcon, een Amerikaanse straaljager, bereikt zijn limiet op ongeveer 9 tot 12 g. Het menselijk lichaam bereikt zijn limiet al bij maximum 12 g. De ongeïdentificeerde ruimtetuigen haalden echter G-krachten van 400 tot 500. “Ze hadden geen motoren of vleugels en leken schijnbaar in staat om de zwaartekracht te tarten”, voegde Elizondo eraan toe.

Buitenlandse bedreiging

Sommige mysterieuze ruimtetuigen werden na grondig onderzoek iets minder mysterieus. Zo bleek het in sommige gevallen om drones of rakettesten te gaan.

Uiteindelijk leidde dat ertoe, dat Elizondo inziet dat is er in wezen geen enkele reden is om in buitenaardse wezens te (blijven) geloven. Volgens hem is er nog een tweede mogelijkheid, en die is misschien nog verontrustender dan het bestaan van aliens. Het zou immers ook kunnen gaan om buitenlandse bedreigingen.

Daarom drong hij er op aan om de geheimhouding omtrent ufo’s te beëindigen. "Die geheimhouding versterkt de associatie met belachelijke verhaaltjes. In werkelijkheid kan het gaan om een potentiële dreiging," aldus Elizondo.

“Het Amerikaanse volk mag weten dat Noord-Korea kernraketten heeft die richting Los Angeles wijzen, maar ze mag niet weten dat er iets in de lucht vliegt waarvan we niet weten wat het is?”, zei hij. “Dat lijkt me contraproductief.”

Bron: Het Laatste Nieuws

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht