ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe ons brein elk aspect van ons leven controleert

Over de werkzaamheden van de hersenen weet men nog niet alles, maar toch al meer dan voldoende.
door Tsenne Kikke - maandag 29 april 2019 16:27

Geloof het, of niet: ons brein controleert elk aspect van ons leven.

Ik heb écht geen idee van op welke manier ik lezers, die geen interesse in Zelfkennis stellen, er op kan wijzen hoe belangrijk het is om toch iets meer aan de weet te komen over hoe hun hersenen functioneren. Tenslotte is het lichaam niets anders dan het verlengde ervan.

Wetenschappers weten nog niet alles over de werkzaamheden van de menselijke hersenen, maar in ieder geval véél meer dan enkele jaren geleden. Zo wordt er in onderstaand filmpje uitgelegd waarom er in de laatste 5 jaar meer over aan de weet is gekomen dan in de vorige 500 jaren.

Zoals ik reeds eerder schreef, kan het brein gerust aanschouwd worden als de zetel van ons bewustzijn, met de nadruk op het woordje 'zetel', verwijzend naar het feit dat bewustzijn geen deel uitmaakt van ons brein, maar er wel in zetelt - of, erin kan zetelen van zodra men natuurlijk - naast het gewone slaap- en dagbewustzijn - nog over één van de twee hogere vormen beschikt.

Het was vooral Gurdjieff die er ons op wees dat we over vier niveaus van bewustzijn kunnen beschikken; vier niveaus, waarvan er twee moeten verworven worden. De twee laagste niveaus vermeldde ik zojuist, zijnde: het waakbewustzijn en de slaaptoestand.

In onderstaande video wordt in geuren en kleuren het hoe en waarom het brein ons leven dagdagelijks controleert. Geniet ervan!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht