ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Braziliaanse man beweert dat hij de gereïncarneerde Jezus Christus is - Deel 2

Álvaro Theiss, alias Inri Christo, de zelfbenoemde Messias, boert nog altijd even goed.
door Tsenne Kikke - maandag 17 juli 2017 17:40

Laten we eerlijk zijn... Om ieder jaar één persoon aan te trekken, die bereid is om aan Zelfkennis te doen, is in wezen een onmogelijke opdracht. 'k Kan erover meespreken en meeschrijven. Maar voor zelfuitgeroepen Messiassen kost het vandaag de dag geen enkele moeite om tientallen volgelingen aan te trekken, soms honderden, duizenden, honderdduizenden, miljoenen zelfs.

Neem Inri Christo, bijvoorbeeld. In begin 2014 schreef ik reeds iets over hem, en die man boert het nog altijd even goed. Het is hem gegund. Zijn ware naam is Álvaro Theiss, en ondertussen is hij al 69 jaar oud geworden.

Zo vermeldde ik dat hij als leider van zijn eigen kerk, 'SOUST' genaamd, de afkorting van 'Supreme Universal Order of the Holy Trinity-Cristo', vooral vrouwelijke volgelingen heeft, waarvan de meesten onder hen in het domein wonen waarin ook zijn 'kerk' is gelokaliseerd. De oudste onder hen is 89, de jongste 27.

Nu las ik vandaag dat Inri op zijn domein, dat hij met de naam 'New Jerusalem' heeft gedoopt, met 12 volgelingen leeft: drie mannen en negen vrouwen, altijd in het blauw gekleed. Ook kregen ze nieuwe namen, allemaal beginnende met de letter 'A' van Angelus, de jongste heet Alara, bijvoorbeeld.

Hijzelf leidt een celibatair leven en kanaliseert zijn ongebruikte seksuele energie om met zijn godheid te communiceren. Naar het schijnt zouden al zijn volgelingen eveneens aan seksuele onthouding doen.

Hijzelf denkt dus dat hij de gereïncarneerde Jezus Christus is, en zijn volgelingen geloven hem. Niet enkel en alleen de 12, die bij hem wonen, maar ook de 330.000 volgelingen die hij op Facebook en YouTube heeft.

Dus, beste lezer, indien je nog immer op zoek bent naar een gepaste religie, en je er - in plaats van denkbeeldige engeltjes, hulpgeesten, of wat dan ook - een échte Messias in vlees en bloed bij wenst te verkrijgen, dan raad ik jou aan om je tot hem te wenden.

Volgens mij - maar ik kan natuurlijk verkeerd zijn - is die man knettergek, toch hoor ik hem graag bezig, en past hij wel degelijk in deze knettergekke wereld. Gun de zelfbenoemde Messias misschien dan ook enkele minuten van jouw waardevolle tijd.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht