ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Ufologie: Belgen zien veel minder ufo’s vliegen

2014 was geen goed jaar voor de ufonauten…
door Tsenne Kikke - dinsdag 6 januari 2015 15:15

2014 was een minder goed jaar voor de ufonauten - want, er kwamen slechts 169 meldingen binnen bij het 'Belgisch ufo-meldpunt' tegenover 261 in 2013. Dat zijn dus 92 meldingen minder. In januari van vorig jaar kwamen de meeste meldingen binnen - een twintigtal - omdat er toen op 18 januari een meteoor aan de hemel te zien was.
 
"De Belg is nuchterder geworden ten opzichte van het fenomeen," schreef Frederick Delaere van het 'Belgisch ufo-meldpunt' in zijn rapport. Voor vier meldingen werd er geen logische verklaring gevonden. De meest fascinerende daarvan was "een op een satelliet lijkend licht gelig voorwerp", dat een minuutlang op 5/1/2014 in Kuurne te zien was.

Een mogelijke verklaring is, dat het om een stuntende multikopter ging. Kuurne ligt namelijk op 5 km van Zwevegem waar omstreeks die datum van de waarneming de nieuwe drones van de brandweer werden getest.

Delaere geeft diverse mogelijke redenen op waarom het aantal meldingen daalde - en, volgens mij zullen ze blijven en blijven dalen, totdat ooit het cijfer nul wordt bereikt.

Begrijp me niet verkeerd: meldingen van ufo's zullen altijd blijven bestaan. Tenslotte is 'ufo' de afkorting van 'Unidentified flying object', de Engelstalige benaming voor 'Ongeïdentificeerd vliegend voorwerp'. Maar, ik heb het over die ufo's, die verwijzen naar ruimteschepen van buitenaardse wezens, die onze Aarde een bezoekje zouden komen brengen.

Op Wikipedia lezen we daar, onder andere, het volgende over: "Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van ruimteschepen die buiten de aarde zijn gefabriceerd, ondanks het feit dat er vele mensen zijn die beweren door de bemanning van zo'n ruimteschip te zijn meegenomen. Mensen als George Adamski en Howard Menger maakten het idee van ufo's als bemande ruimteschepen in de jaren '50 populair."

Terug naar Frederick Delaere ... Eén van de vermelde redenen, waarom de meldingen daalden, is volgens hem de mindere gebruikmaking van vuurballonnen, die op zeer veel plaatsen verboden worden. In 2013, bijvoorbeeld, werden er nog 53 vuurballonnen officieel aangegeven, in 2014: slechts 19.

Ondanks deze verdere terugval van het aantal ufo-meldingen, denkt Delaere dat er altijd wel waarnemingen zullen gebeuren. "Zeker nu er meer en meer op afstand bestuurde multirotors en drones in omloop zijn."

Klik op deze link, indien je geïnteresseerd bent om het gehele jaarverslag van 2014 in te lezen. En, indien je dan tóch in buitenaardse schepen gelooft - hetgeen jouw goed recht is - is het wél handig om onderstaande afbeelding op zak te hebben - want, je weet maar nooit, nietwaar? Of, is het niet waar, met de nadruk op het woordje 'nooit'?

Maar, als jij ze ziet vliegen, laat het ons gerust weten! Alvast bedankt!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht