ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat gebeurt er na onze dood - en, heeft Jezus ooit effectief bestaan?

Zeer veel mensen verbeelden zich, dat er na onze dood nog een ander leven is - en, wat Jezus betreft: heeft hij wel ooit bestaan?
door Tsenne Kikke - dinsdag 24 september 2013 0:35

Op de YouTube filmpjes van 'Larry King Live' trachten verschillende mensen vanuit diverse geloofsstrekkingen een antwoord te geven op de vraag wat er na ons overlijden allemaal zou kunnen geschieden. Indien je hen beluistert, klinkt het alsof ze het 'weten'...

Natuurlijk zijn het persoonlijke meningen, allemaal gebaseerd op een vastgeroest, persoonlijk geloof of denken. Anders gezegd: er is geen mens die het weet.

Om die reden mag je er gerust je eigen gedachtengoed aan toevoegen: juist is die nooit, en voor 100% gebaseerd op pure fantasie. Neem het jezelf dus niet kwalijk, en blijf jouw geloof aanhouden, zolang je je er maar goed bij voelt en je je leven beleeft als een volwaardig mens en niet als dood-gewone sterveling. Toch is het interessant om de meningen van anderen te aanhoren, nietwaar? Want ja: sommige anderen schijnen het allemaal veel beter te 'weten', ... dan jij.

Het vreemde is, dat er zoveel 'autoriteiten' dermate fanatiek zijn over hun overtuigingen dat je er de griezels van kunt krijgen. Toegegeven: veel mensen krijgen de griezels van de dingen die ik neerschrijf.

Heeft Jezus echt bestaan?

Bekijk en beluister onderstaande filmpjes. Na de krasse  uitspraak van Ellen Johnson had Larry King niets meer te melden en liet snel een reclameonderbreking aanrukken. Daarna volgde geen enkel gesprek over enig bewijsmateriaal voor of tegen Jezus’ bestaan. Anders gezegd: het televisiepubliek bleef - zoals te verwachten was - in het ongewisse achter.

In elk geval zijn Jezus en de oudtestamentische profeten de énige 'mensen' die de Hemel konden bereiken. Maar achteraf aanhoren we dan weer dat baby's, die sterven, onmiddellijk naar de Hemel gaan. Wat een geruststelling! Ikzelf ben ooit zelf vader geweest van een tweeling, die vrij kort na elkaar na de geboorte zijn overleden.

In de rubriek 'Eclecticus' zal ik eerstdaags over het thema of Jezus wel of niet heeft bestaan een artikel plaatsen. De bron ervan is natuurlijk niet de mijne. Tenslotte weet ik daarop het antwoord ook niet: Jezus himself heb ik nooit gekend. Ik moest dus het nodige vertrouwen stellen in de onderzoekingen van anderen.

Tot besluit: Met betrekking tot een eventueel leven-na-dit-leven, vind ik de vraag: "Wat gebeurt er tijdens ons leven?" duizendmaal belangrijker dan te filosoferen over mogelijkheden en onmogelijkheden. Maar, weet jij misschien wat er na onze dood daadwerkelijk geschiedt? En, weet jij of Jezus Christus ooit heeft geleefd?

Wat zegt de inhoud van jouw brein? En, waar heb je die inhoud ooit vandaan gehaald? Weet je het nog?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht