ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bestaat Zombieficatie? En, wat is Leven precies?

Zombieficatie maakt in wezen deel uit van voodoo, en houdt in dat een dode kan uitgroeien tot een ondode, ook wel 'zombie' genoemd.
door Tsenne Kikke - zaterdag 17 september 2011 16:10

Archeologen ontdekten in 2011 in Ierland twee skeletten die elk zware stenen in hun mond hadden. Volgens deze archeologen was dit ‘het bewijs’ dat men indertijd angst had dat stervelingen uit hun graf zouden opstaan om als zombies rond te dwalen.

De opgravingen werden in Kilteasheen, dichtbij Loch Key verricht, onder leiding van Chris Read en Thomas Finan. In totaal ontdekten ze 137 geraamten, allemaal daterend tussen 700 en 1400, maar de twee met de stenen in hun mond zijn van rond het jaar 700.

De ene manspersoon zou tussen de 40 en de 60 jaar oud zijn geweest en de jongere hoogstwaarschijnlijk tussen de 20 en de 30 jaar toen ze zijn gestorven. Ze lagen naast elkaar en de steen in de mond was zo groot als een honkbal.

In die tijd dacht men dat de mond het portaal was waardoor de ziel het lichaam verliet. Soms kon het gebeuren dat de ziel terugkeerde en het lichaam terug tot leven bracht. Ook kon het zijn dat eender welke kwaadaardige geesr dat lichaam reanimeerde. Een steen zorgde er dus voor dat dit niet kon geschieden ...

Natuurlijk waren dit slechts veronderstellingen. Van wetenschapsmensen nog wel. Het kan gewoonweg zijn dat de slachtoffers - op de een of andere manier gestraft werden met zo'n steen in de mond opdat ze geen woord noch klank zouden kunnen uiten. Zoals het bij folteringen gebeurde, bijvoorbeeld. Wie zal het ons komen vertellen????

Maar ik geef toe dat de zombie-hypothese meer tot de verbeelding spreekt. En, welke verhalen hebben mensen, die nog niet zijn ontwaakt en dus graag dromen, meer nodig dan soortgelijke vorm van voeding?

Zombieficatie houdt in dat een dode kan uitgroeien tot een ondode, ook wel 'zombie' genoemd: een welbekend verschijnsel - naar het schijnt - in de wereld van voodoo.

Toen Jezus zei: "Laat de doden de doden begraven", wist hij verduiveld zeer goed dat zombieficatie reeds tijdens een mensenleven optreedt.

Maar wat is Leven precies?

Niemand die het weet. ‘Leven’ kan gerust met het wezen van elektriciteit worden vergeleken. We weten hoe we het kunnen aanmaken, we weten wat we allemaal met elektriciteit kunnen aanvangen, maar er is geen mens op planeet Aarde die effectief weet wat het precies is. Hetzelfde geldt voor bliksem, bijvoorbeeld, waarover diverse theorieën bestaan.

Leven... Vanuit de versmelting van een piepkleine spermatozoïde met een microscopisch kleine eicel groeien menselijke wezens uit, zoals jij en ik. Die groei wordt dus, in samenwerking met een 'innerlijk bouwplan', bestuurd door datgene wat we ‘Leven’ noemen. Tracht hier ietwat vat op te krijgen... en je verkrijgt een voorsmaakje van 'Leven' zou kunnen zijn.

Wat we 'dood' noemen, is een ontbreken van leven. En, van zodra sommige delen van het lichaam stoppen met functioneren, treedt die dood in, automatisch.

Wat is Leven? Wat is Ziel? Wat is Geest? Wat Ben Ik? Wat is Bewustzijn? Vragen, vragen, ... alsof er één mens is, die echt waar meer interesse stelt in de antwoorden, dan in de leugens - of, noem het 'onwaarheden' indien je dat verkiest.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht