ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Britse discount winkelketen verwijderde controversiële Ouija-borden uit de schappen

Ouija-borden zijn geen speelgoed voor kinderen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 10 oktober 2020 20:12

Als reactie op een groeiende furore rond hun beslissing om Ouija-borden tegen een ongelooflijk lage prijs te verkopen, heeft een keten van discountwinkels in Engeland de controversiële artikelen uit de schappen moeten halen.

Het Britse equivalent van een Amerikaanse dollarwinkel, 'Poundland', haalde vorige week de krantenkoppen toen werd ontdekt dat hun seizoensgebonden aanbod voor Halloween een Ouija-bord bevatte. Het 'problematische product' dat voor slechts een Engelse pond werd geprijsd, wekte online al snel de bezorgdheid van mensen op; van mensen, die vreesden dat kinderen op een gemakkelijke manier die goedkope Ouija-borden in handen zouden kunnen krijgen.

Eigenlijk was het als een toffe Halloween publiciteitsstunt bedoeld, maar omdat er zoveel kritiek op kwam, voelde 'Poundland' zich gedwongen om daarmee op te houden. Een woordvoerder van de keten verklaarde dat "wij een boodschap van de geesten hadden ontvangen om het handjevol overgebleven Ouija-borden uit onze 800+ winkels te laten verdwijnen". (Eigenlijk waren ze ze goed als uitverkocht.) :-)

Die kritiek kwam niet enkel en alleen via diverse sociale media, maar ook van een aantal 'prominente figuren', waaronder een hooggeplaatste religieus iemand en een lid van het parlement.

Zoals men zich kan voorstellen, waren de critici dolblij met dat besluit om de Ouija-borden niet meer te verkopen.

Met name de in Engeland bekende Free Presbyterian minister ds. David McIlveen vond dat het 'spel' "een introductie is tot een wereld die zeer satanisch is en die het brein van een persoon in handen neemt". Volgens parlementslid Gregory Campbell, die ooit reeds beweerde dat er regels moesten komen aangaande de verkoop van Ouija-borden "is het een les voor alle winkeliers om het product - dat ze op hun schappen willen zetten - beter te onderzoeken voordat ze het daadwerkelijk te koop aanbieden."

Het nieuws zal waarschijnlijk ook hebben geleid tot een zucht van opluchting bij de leden van de 'Britse Spokenjachtgemeenschap', die eveneens aan de alarmbel trokken...

Paul Marsters, een bijzonder verontrustende paranormalist, waarschuwde dat de geestenborden dodelijke demonen op de wereld konden loslaten en verklaarde daarbij dat hij "diep geschokt was en echt kookte van woede" toen hij vernam dat 'Poundland' het 'spel' te koop aanbood. Volgens hem mogen enkel en alleen opgeleide mediums en echte spiritisten ermee werken...

Gelukkig lijkt het er nu heel sterk op dat de collectieve angsten omtrent kinderen, die dankzij Ouija-borden per ongeluk een deuropening naar de hel openen, voorlopig zijn afgewend.

Al het bovenstaande roept vragen op, alsmede enkele antwoorden...

Ondanks het feit dat 2021 voor de deur staat, zijn er nog ongelooflijk veel mensen die met een Middeleeuwse denken rondlopen, en dus nog altijd geloof hechten aan spoken, geesten, demonen, duivels, weerwolven, saters, vampiers, en zo meer.

Ook bestaat er nog veel onwetendheid over de begrippen 'ziel', 'essentie', 'ware ik', 'geest', en zo meer.

Weet, dat de mens in het moment van zijn overlijden de geest geeft, niet de ziel. Ten eerste moet men over een ziel beschikken, en ten tweede: is die zogenaamde 'ziel' gelijk aan een geest? Ik bedoel: in de vorm van een onstoffelijk wezen?

Toch respecteer ik de overtuigingen van mensen die nog immer daadwerkelijk geloof hechten dat men bovendien met spoken, of geesten van overledenen kan communiceren. Waarschijnlijk denken ze dat die schimachtige wezens over stembanden, mond en tong beschikken - of, over telepathische vermogens, misschien. Wel is de kans groot dat die wezens gewoonweg niet bestaan, tenzij in de menselijke verbeeldingswereld, op het witte doek en in de wereld van de literatuur. En daarin schuilen de gevaren.

De fantasiewereld van kinderen kan daadwerkelijk worden aangetast indien ze met zo'n Ouija-bord beginnen spelen. Zelfs indien ze in eerste instantie geen geloof hechten in het bestaan van die entiteiten, maar met zo'n bord willen 'experimenteren', openen ze hun verbeeldingswereld en laten ze onbewust die hersenschimmen in hun hoofd toe.

Voor kinderen: een sterke afrader dus. 'Volwassenen' doen ermee wat ze willen... - want, meestal weten ze alles veel, véél beter. :-)

Extra nota: in verschillende andere blogs vermeldde ik reeds dat ik in de laatste 40 jaar veel 'geesten' en 'spoken' effectief met succes uit huizen heb verwijderd. Echt waar! Maar, vandaag de dag verplaats ik me daarvoor niet meer... Ook: echt waar!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht