ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wedden dat 'The Secret', 'The Law of Attraction' voor jou niet werken !?

Dingen, zoals 'The Secret' en 'The Law of Attraction', zijn modeverschijnselen en werken slechts voor 1% van de mensheid...
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 juli 2010 12:01

Als je mijn persoonlijke mening wilt kennen over dingen zoals 'The Secret' - 'Het Geheim' en 'The Law of Attraction' - 'De Wet van Aantrekking', nodig ik je uit mijn nieuwsberichtje van zaterdag 18 juli 2009 te lezen. Wetende dat weinigen die moeite zullen doen, vind je hier de link: je hoeft maar te klikken en het nieuwsberichtje verschijnt. Zo werken 'The Secret' en 'De Wet van Aantrekking': alles wordt aan mensen op een zilveren schotel aangebracht en het wordt geacht te werken, op een vingerknip.

Het probleem is: zo werkt het juist niet! Het zal niet voor jou werken, maar bovendien: voor niemand ! Of, zoals ik een jaar geleden reeds schreef: het werkt voor die ene percent, namelijk: voor de auteurs van al die boeken en de mensen die opgeleid zijn die zaken uit te dragen. Ander gezegd: de kans is groot dat je tot de 99%-groep behoort. Auteur John Assaraf gaat iets verder: hij spreekt over 99,9%.

Heb je 5 minuutjes om naar zijn boodschap te luisteren? Toegegeven: het is nog altijd té Amerikaans. Ik bedoel: hij is één van die mensen, die bestaande systemen afbreken om het zijne te verkopen. In wezen doen we dit allemaal, nietwaar? In zijn videoclip hoor je bijvoorbeeld iemand niezen... John doet zelfs de moeite niet om zijn boodschap van voren af aan te herbeginnen. Waarom zou hij? Ook hij kiest, net als elke mens, de wet van de minste weerstand, de gemakkelijkste weg.

En, hij pretendeert alles zo goed te weten...

Och, zijn onze kennis, onze overtuigingen, ons weten, ons geloof, et cetera, soms niet het beste wat we anderen kunnen aanbieden?... Elke mens leeft in het vermoeden, of overtuiging, dat hij/zij het zoveel beter weet dan al de anderen, nietwaar? Ik ben er één van.Maar er kom een dag... jawel: het kan ja-a-a-aren duren, dat een mens tot het unieke besef komt dat hij in wezen niets weet, gewoonweg omdat er niet te weten valt. En dat is misschien het moment dat een mens - in alle nederigheid - aan 'Het Ware Geheim' en aan 'De énige Wet van Aantrekking' een begin kan geven, namelijk aan de 'Wet van Aantrekking van het Ware Zijn'. De vraag is dus: als je jezelf van jouw lichaam loskoppelt... Wie Ben je dan ?

Ga daarnaar op zoek: niet via boeken, videoclips, lezingen, voordrachten, et cetera, maar vind jezelf in jezelf. Houd er evenwel rekening mee dat jouw Ego, in samenwerking met al jouw 'ikjes' en 'sub-ikjes' zullen opspelen, rebelleren zelfs. Maar dit hoort nu eenmaal bij het Werk en een mens wordt zo nu en dan een 'uitgetest'.

Het vinden van jezelf kan dus niet buiten jezelf geschieden, maar toch heeft een mens soms een stevige handleiding nodig omdat het 'hoe' ontbreekt. Om de vraag: 'Hoe' kan ik mezelf in mezelf vinden?, raad ik eenieder onze cursus Zelfkennis aan, gebaseerd op de leer van G.I. Gurdjieff - want, ik denk dat ik het beter weet dan al de anderen ... Grappig, hé!

Enkel en alleen voor de Eclecticus: Natuurlijk weet ik het niet beter! Ik raad dan ook niet mijn denken aan, noch mijn levensfilosofie, noch mijn boek - dat ik nooit geschreven heb. Niemand hoeft mijn weg te bewandelen: ieder volgt de zijne.

Wél raad ik de leer van G.I. Gurdjieff aan, omdat - zoals ik reeds meermaals schreef: hoe dichter je bij de bron bent, hoe zuiverder het water is. Zelfs een Gurdjieff heeft op zijn beurt zijn kennis van anderen opgedaan, enzovoorts. Staar je dus nooit blind op Gurdjieff-de-mens, maar wel op de leer die hij ons heeft gebracht.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht