ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tsenne Kikke's blog

Over de geit die in een jongetje had moeten veranderen

Er was eens...

Geloof me, of niet: er was een tijd dat arme zielen nog in het bestaan van geesten, spoken, weerwolven, heksen, magiërs,  tovenaars, en zo meer geloofden. En, met deze blog verplaatsen we ons mentaal naar de Blocksberg, ook wel 'De Brocken' genoemd, om daarvan 'het zoveelste bewijs' te leveren.

Met rond 1.141 meter is De Brocken de hoogste berg van het Harzgebergte in het noorden van Duitsland. Historisch gezien, werd deze berg geassocieerd met heksen, geesten en zwarte magie. In 1668, bijvoorbeeld, beschreef Johannes Praetorius (1630-1680) de Brocken als een heksenverzamelplaats, waar zeer veel gruwelijke dingen plaatsvonden, en waar heksen rondvlogen op bezems of bokken.

Een merkwaardig verhaal is dat van de dappere scepticus Harry Price (1881 - 1948), die in 1932 wilde uittesten hoe 'mysterieus' deze berg wel was. Hij gaf toen aan zichzelf de opdracht, via een magisch ritueel, om een geit in een kleine jongen om te toveren.

Elke mens, met een klein beetje gezond verstand, zou daar niet aan beginnen, maar Harry Price was niet enkel en alleen een scepticus, maar ook een soort van James Randi, die als paranormale onderzoeker dingen aan de kaak wilde stellen.

In wezen was zijn uitgangspunt dat het toch niet zou werken - en, als je weet dat de onderzoeker het onderzochte kan beïnvloeden, kan je begrijpen waarom dat experiment reeds op voorhand gedoemd was te mislukken. :-)

Zijn inspiratie was van Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832) afkomstig. Hij stelde enorm veel interesse in het occulte en bezocht de berg talrijke malen. Het pad, dat hij keer op keer bewandelde, werd dan ook de 'Goetheweg' genoemd.

Geïnspireerd door de mysterieuze sfeer van de Harzstreek grepen zeer veel delen van zijn meest beroemde werk 'Faust' aldaar plaats, inclusief de surrealistische walpurgisnachtscene waar de duivel Mephistopheles Faust rond de Brocken leidt, hij heksen ontwaarde en zelfs een gorgo waarnam. "Paganisme stierf moeilijk uit in het land van Harz," schreef Harry Price later.

Goethe stierf in 1832, maar elk jaar werd zijn overlijden herdacht in de streek van Harz. En, wegens het feit dat het om de 100ste herdenking ging, profiteerde Harry Price daarvan door het 'groot magisch ritueel' een onderdeel van de festiviteiten te maken. Samen met een collega-filosoof, een zekere C.E.M. Joad, reisde hij naar De Brocken.

In zijn boek, getiteld 'Confessions of a Ghost-Hunter, 'Bekentenissen van een Spokenjager', zou hij in het bezit zijn geweest van het 'Hoogduitse Zwarte Boek': een geheime grimoire, waarin talrijke spreuken en rituelen beschreven stonden.

Wegens het feit dat de organisatoren van het feest daarvan op de hoogte werden gesteld, nodigden ze hem uit 'om aan een beetje magie te doen'. Harry Price reageerde op die uitnodiging, en zag daarmee de perfecte gelegenheid om, in zijn woorden uitgedrukt, 'de absolute nutteloosheid van oeroude magische rituelen, uitgevoerd onder twintigste eeuwse omstandigheden, te benadrukken'.

Eén van de spreuken droeg de naam 'Bloksberg Tryst'; een bijzonder ritueel, ontworpen om een jonge mannelijke geit in een menselijke jongen te transformeren. Bloksberg was een oudere naam voor De Brocken, en in de aanwijzingen stond vermeld dat het enkel en alleen op de top van de berg onder het licht van een volle maan op een succesvolle manier kon worden uitgevoerd.

Volgens de uitgebreide rituele tekst moest de geit door een zijden koord worden geleid, die ook door een 'maagd met een zuiver hart, in spierwitte kledij' wordt vastgehouden. Er moest eveneens wierook worden gebrand worden, en een dennenboom in brand worden gestoken.

Terwijl de maagd in het midden van de magische cirkel, die op de grond was getekend, stond, moest ze de geit driemaal binnenin de contouren van die cirkel laten draaien, dan wijn over de kop van dat dier gieten, waarbij onderwijl sommige magische woorden werden uitgesproken. Woorden, zoals: "Procul O procul este profani", die als "Ga opzij staan, jij onbeschaamde", maar ook als: "Ga weg, o weg, jij niet-geïnitieerde".

Nota: over deze Latijnse uitspraak vond ik het volgende op het internet.

Van zodra de magie begon te werken, stond er in dat boek, zou de maan verdonkeren, en op dat ogenblik zou het meisje de geit met een witte doek moeten bedekken. Wanneer de doek werd verwijderd, zou de geit moeten verdwenen zijn, en vervangen door een menselijk jongentje.

Wegens het feit dat Price er een echt spektakel van wilde maken, nodigde hij een aantal journalisten uit om getuige te zijn van het magische experiment.

Op 17 juni 1932 was het zover. Een zekere Urtha Bohn, de dochter van een advocaat uit Breslau, fungeerde als maagd, en was dan ook voor die gelegenheid effectief geheel in het wit gekleed. Voor de rest zorgde Price voor alles: een witte cirkel was op de grond getekend, de dennenboom was er, en de wierook. Het enige wat voor hem ietwat uit de toon viel, was de aanwezigheid van de verslaggevers.

Die nacht werd de maan door wolken verduisterd, het ritueel werd volbracht, maar de geit veranderde slechts in een geit.

Price gaf niet op. In 'de naam van de wetenschap' herhaalde hij de daaropvolgende avond het ritueel, ditmaal zonder reporters. Het zal voor jou niet als een verrassing overkomen dat het resultaat net dezelfde was.

Er was een tijd dat arme zielen nog in het bestaan van geesten, spoken, weerwolven, heksen, magiërs en tovenaars geloofden. Het is een groot geluk dat die tijd tot het verre verleden behoort. Toch loopt er hier op Aarde hier en daar nog zo'n arme ziel rond...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laughGepost door Tsenne Kikke op dinsdag 2 maart 2021 0 reactie(s)


Investeer in jeZelf: word een Eclecticus!

'Eclecticus' richt zich vooral tot mensen die op zichzelf aan zichZelf willen werken, terwijl ze met beide voeten op de grond blijven staan..

Op 'Eclecticus' staan teksten over uiteenlopende thema's, die we speciaal voor de zogenaamde 'zoekers naar de waarheid' hebben uitgekozen, opdat het hen veel tijd, opzoekwerk en geld zal besparen (niet alle boeken zijn gratis down te loaden). Probeer de inhoud van Eclecticus gewoonweg eens een uurtje uit! De hoofrubrieken zijn:

Actueel & Human Interest
Alternatieve Geneeswijzen
Astrologie
Biografie
Biologie
Boeddhisme
Christendom
Contact met Engelen
Eigen werk
Exacte Wetenschappen
Exacte wetenschappen & Mystiek
Filosofie
Financieel beheer
Geologie
Gezondheid
Gnosis & Vrijmetselarij
Godsbegrip
Heilzaam Denken
Islam
Kunst
Lichaamsverzorging
Liefde & Romantiek
Literair
Literatuur
Magie & Kabbala
Medische Gids
Mens & Maatschappij
Muziek
Muziek en klanken
Mystiek & Occult
Natuur & tuinieren
Numerologie
Paranormale vermogens
Parapsychologie
Psychoanalyse
Psychologie
Reiki & Magnetisme
Relaties
Religie
Sekten
Slaap & Dromen
Spiritualiteit
Sprookjes, fabels, legenden
Stervensbegeleiding
Stress, Burn-out & Vermoeidheid
Verslaving
Vitaminen & Mineralen
Voeding
Waarzeggerij
Wijsheden & Uitspraken
Wiskunde
Yoga
Zelfgroei
Zelfkennis

Van de reeds meer dan 300 gepubliceerde teksten zijn sommigen een halve bladzijde lang - anderen: meer dan 50, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wat is de waarde van de inhoud?

Ikzelf zou durven zeggen: "Onbetaalbaar!" Anderen: "1.000 euro, minstens". Weer anderen zien zelfs voor zichZelf niet het nut in om er 2 € aan te besteden. Zo sterk verschillen we van elkaar...

Een éénmalige bijdrage van slechts 120 euro, geeft jou jarenlang - zolang de website online blijft bestaan - (en, de eerstvolgende jaren is Eclecticus niet van plan die op te doeken) toegang tot deze rubriek.

Wel kunnen geïnteresseerde bezoekers, teneinde 'geen kat in de zak aan te kopen', voor een luttele 2 € een uurpasje aanschaffen, om alles - vooraleer zich aan 'de grote financiële stap' te wagen - een volledig uur lang te kunnen inkijken.

- Nadat een jaar verstreken is, betaal je tussen de 1€ en 10€; dit, afhankelijk van hoeveel punten je er aan gegeven hebt. :-) Uiteraard verwachten we een 10 op 10 - en, natuurlijk wordt eclecticus regelmatig met nieuwe teksten aangevuld.

Belangrijk: Inloggen kan via jouw Spiritualia account door enkel en alleen op de woorden "Of log in met uw Spiriualia account" te klikken.

Noteer dus wel, dat van zodra je die 2 euro hebt gestort, je onmiddellijk (!!!) naar Eclecticus dient te gaan - wetende, dat het na verloop van de 60 minuten automatisch afgelopen is. Nog anders gezegd: geen 2 euro storten met de bedoeling om het op een ander tijdstip te gaan lezen, hé!

Mogen we jou als eclecticus verwelkomen!?...

Nota: je kunt hier inloggen via jouw Spiritualia account!

En, als je nog vragen hebt, ga hierboven naar de balk, en klik op het woordje 'Berichten'.

Tot binnenkort!?Gepost door Tsenne Kikke op maandag 1 maart 2021 0 reactie(s)


Hemel… Ik ben in de hemel

Waar is de tijd gebleven toen dans, zang en muziek nog uit een uitwisseling van energieën bestond?...

'Top Hat', bijvoorbeeld, is een Amerikaanse muziekfilm uit 1935 en de meest succesvolle van het danskoppel Fred Astaire en Ginger Rogers. Geniet ervan; vooral, als je deel uitmaakt van de zogenaamde 'Oude garde'.

Heaven, I'm in heaven
And my heart beats so that I can hardly speak
And I seem to find the happiness I seek
When were out together dancing cheek to cheek.

Heaven, I'm in heaven
And the cares that hung around me through the week
Seem to vanish like a gamblers lucky streak
When were out together dancing cheek to cheek.

Oh I love to climb a mountain
And reach the highest peak
But it doesn't thrill me half as much
As dancing cheek to cheek.

Oh I love to go out fishing
In a river or a creek
But I dont enjoy it half as much
As dancing cheek to cheek.

Dance with me
I want my arm about you
That charm(s about you
Will carry me through - to...

... heaven, I'm in heaven
And my heart beats so that I can hardly speak
And I seem to find the happiness I seek
When were out together dancing, out together dancing
Out together dancing cheek to cheek.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laughGepost door Tsenne Kikke op zondag 28 februari 2021 0 reactie(s)


Geen planetoïde, maar een komeet werd dinosaurussen fataal

Een nieuw onderzoek onthulde de mogelijke oorsprong van het allesverwoestende rotsblok dat 66 miljoen jaar geleden op aarde neerstortte.

Een immense rotsblok van zo’n 10 kilometer groot boorde zich toen in het hedendaagse Mexico en creëerde een 200 kilometer brede krater, die bekend staat als de Chicxulubkrater. De allesverwoestende inslag bracht het bewind van de machtige dinosauriërs tot een abrupt en noodlottig einde. Er wordt zelfs gesproken van een massa-extinctie: 75% van alle soorten op aarde stierf uit. Het grote raadsel is altijd geweest waar die catastrofale steen precies vandaan kwam. En nu denken wetenschappers een antwoord te hebben gevonden.

Uit de ruimte

Waar onderzoekers het al langere tijd met elkaar over eens zijn, is dat de boosdoener uit de ruimte kwam zetten. Daarnaast wordt veelal gezegd dat het een planetoïde was die aanleiding gaf tot de massa-extinctie. Maar daar denken onderzoekers uit een nieuwe studie anders over. In hun studie hebben ze de oorsprong en de reis van het catastrofale object weten te herleiden.  En volgens hen was het niet een planetoïde, maar een komeet die de dino’s de kop zou hebben gekost.

Komeet

Met behulp van statistische analyse en zwaartekrachtssimulaties laten de onderzoekers zien dat een rotsblok afkomstig uit de Oortwolk (een veronderstelde wolk van vele miljarden komeetachtige objecten rondom het zonnestelsel) tijdens zijn vlucht door het zwaartekrachtveld van Jupiter, uit zijn baan werd gestoten. Het object koerste vervolgens op de zon af, waardoor het gesteente in stukken brak. “Eigenlijk fungeert Jupiter als een soort flipperkast,” schetste onderzoeker Amir Siraj. “Jupiter schopte deze inkomende komeet in een andere baan, waardoor hij heel dicht bij de zon in de buurt kwam. Vervolgens breken deze grote kometen terwijl ze de zon naderen in kleinere kometen. Hierdoor neemt de kans dat deze kleinere kometen de aarde raken, drastisch toe.”

Inslag

Volgens de onderzoekers zou het goed kunnen dat een brokstuk van deze komeet afkomstig uit de Oortwolk, de dinosaurussen fataal werd. Want uit de berekeningen van het team bleek dat de kans dat de in stukken gebroken kometen de aarde raken, met een factor 10 toeneemt. Bovendien komt het nieuw geschetste beeld overeen met de leeftijd van de Chicxulubkrater. En dat betekent dat onderzoekers nu een zeer geloofwaardige verklaring hebben gevonden voor de oorsprong van de allesverwoestende inslag. “Onze studie geeft een aannemelijke verklaring voor de catastrofale gebeurtenis,” aldus onderzoeker Avi Loeb. “We laten zien dat als een object dicht bij de zon in de buurt komt, deze uit elkaar kan klappen. Dit kan vervolgens leiden tot het soort impact dat de dino’s heeft gedood.”

Maar dat is nog niet het enige. Wat de theorie van de onderzoekers nog meer kracht bijzette, zijn resten van koolstofhoudend chondriet (een zeldzaam en primitief soort gesteente dat een chemische samenstelling heeft die sterk lijkt op die van de zon en de vroege zonnenevel) dat in de Chicxulubkrater is aangetroffen. Slechts een tiende van alle planetoïden uit de planetoïdengordel – die zich ruwweg tussen de planeten Mars en Jupiter bevindt – bestaat uit koolstofhoudend chondriet. Daarentegen wordt verondersteld dat de oudste kometen wel voornamelijk uit uit koolstofhoudend chondriet bestaan.

Maan

De onderzoekers zijn van plan om ook andere kraters onder de loep te nemen. Want volgens hen zou het goed kunnen dat meer inslagen op aarde zijn veroorzaakt door kometen afkomstig uit de Oortwolk. Brokstukken zouden zelfs eens in 250.000 tot 730.000 jaar de aarde kunnen treffen, zo stelt het team. Om hun hypothese te testen, willen de onderzoekers ook kraters op het maanoppervlak bestuderen om zo de samenstelling van inslaande meteorieten te proberen te bepalen. Ruimtemissies die kometen bemonsteren, kunnen ook een belangrijk steentje bijdragen.

Vera Rubin-observatorium

Ten slotte willen de onderzoekers de hulp inschakelen van het Vera Rubin-observatorium. Dit observatorium is momenteel in aanbouw in de Chileense Andes en zal vanaf 2022 volledig operationeel zijn. De telescoop gaat, onder andere, de buitenste regionen van ons zonnestelsel observeren en zal de zichtbare hemel vanaf het zuidelijk halfrond gedurende tien jaar elke drie nachten in beeld brengen. Dit zal een enorme hoeveelheid gegevens opleveren die nieuwe manieren van astrofysisch onderzoek mogelijk maken. Bovendien zal dit tevens nieuw licht werpen op dit nu nog onbekende uitgestrekte gebied. Op die manier hopen de onderzoekers meer gegevens over langreizende kometen te verzamelen. “We zouden dan kleinere fragmenten vaker uit de Oortwolk naar de aarde moeten zien komen,” veronderstelt Loeb.

Volgens de onderzoekers is het begrijpen vanwaar de meteoriet die de Chicxulubkrater uithakte vandaan kwam, niet alleen cruciaal voor het oplossen van één van de langst bestaande mysteries uit de geschiedenis van de aarde. Het verschaft ons namelijk ook meer inzicht of, wanneer en hoe een dergelijke gebeurtenis onze planeet opnieuw zou kunnen bedreigen. Op dit moment doen wetenschappers er gelukkig alles aan om gevaarlijke aardscheerders in kaart te brengen. Want, dat stenen afkomstig uit de ruimte een serieuze bedreiging kunnen vormen voor de aarde, moge duidelijk zijn. Op dit moment hoeven we echter nog nergens voor te vrezen. Want geen enkele aardscheerder die we nu kennen, vormt de komende eeuw voor ons een gevaar.

Bron: Scientas.nl

Het was alsof de 'Schepper' ontevreden was met zijn 'schepping'...

Nieuw leven

De één z’n dood is de ander z’n brood. Met het verdwijnen van onder meer de dinosaurussen en grote zeereptielen ontstond er ruimte voor de evolutie van andere soorten, waaronder de zoogdieren en uiteindelijk de mens. Hoe dat leven zich naderhand kon ontpoppen? In feite werd de krater gekoloniseerd door veel kleinere, overlevende soorten. Zo keerde het leven in de Chicxulubkrater binnen enkele maanden tot jaren alweer terug. Vervolgens bestond de krater zo’n 30.000 jaar na de inslag uit een nieuw, bloeiend ecosysteem. Fytoplankton ondersteunde een diverse gemeenschap van organismen in het oppervlaktewater en op de zeebodem. Evolutie zorgde er dus vervolgens voor dat er een groot aantal nieuwe soorten ontstonden.

Kortom: we zouden eigenlijk 'dank u' tegen die komeet moeten zeggen - want, indien die de aarde niet had bezocht, waren jij, ik, en al de anderen er hoogstwaarschijnlijk niet geweest.

Kan jij jezelf een aarde voorstellen zonder jouw bestaan?... Neem dat bestaan weg...: wat zou er anders zijn?

Wat mij betreft... Mensen die ik heb ontmoet, zouden me nooit hebben gekend. Dingen ik heb gedaan, zouden nooit zijn gebeurd. De kinderen die ik heb verwekt, zouden er nu niet zijn, en zo meer. Nu is het aan jou...: cijfer jezelf eventjes weg.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laughGepost door Tsenne Kikke op zondag 28 februari 2021 0 reactie(s)


Dossier Illusionisme: nog meer Penn en Teller - Fool Us

Penn & Teller is een Amerikaans duo podiumartiesten bestaande uit Penn Jillette en Raymond Joseph Teller. Goochelaars van over de hele wereld voeren hun beste trucs uit om het goochelaarsduo voor de gek te houden. Als de twee niet kunnen raden hoe de truc is gedaan, wint de kandidaat een optreden in Penn & Teller's Las Vegas goochelshow. Natuurlijk zijn er velen die Penn en Teller niet kunnen bedotten, maar jou misschien wel...

Bekijk de filmpjes één voor één, ontspan jezelf erbij: 't is weekend...

Penn & Teller in Coronatijden

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laughGepost door Tsenne Kikke op zaterdag 27 februari 2021 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht