ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tsenne Kikke's blog

Pukkelpop is slechts een klein voorbeeld van wat er ons nog te wachten staat

“Als Pukkelpop niet aan de voorwaarden kan voldoen, dan zal Pukkelpop niet doorgaan. Dat is dan jammer.”

“Als het probleem groot genoeg is, wordt de oplossing niet in vraag gesteld”, schreef P-magazine op 14 juli over het ‘dossier Pukkelpop’. En wees erop dat Pukkelpop een hefboom was om de invoering van het zogenaamde ‘Covid Safe Ticket’ te forceren. Toen was een PCR-test nog 72 uur geldig, maar zelfs toen wist iedereen die kon rekenen, dat het zonder volledige vaccinatie schier onmogelijk zou zijn geweest om het festival te organiseren.

Maar de regering – met Frank Vandenbroucke op kop – paste de spelregels tijdens het moeilijke spelletje nog maar eens aan en was – volgens de Belgische corona-traditie – erg warrig in haar communicatie....

Maandag was een Covid Save Ticket plots alleen nog te verkrijgen als je volledig gevaccineerd bent, een herstelcertificaat hebt, of een negatieve PCR-test die maximum 48 uur oud is. Een snelle antigeentest kwam niet in aanmerking, wegens ‘minder accuraat.

Maar dinsdag werd de politieke communicatie van een dag eerder al herzien. Pukkelpop kreeg een mail in de bus: snelle antigeentesten zijn nu toch toegelaten. Maar, die zijn echter slechts 24 uur geldig. De officiële uitleg daarvoor is dat er niet genoeg capaciteit is in ons land om alle PCR-testen te analyseren. Pukkelpopgangers zullen zich dus meermaals moeten laten testen. Bijvoorbeeld: één PCR-test op woensdag vóór het festival, één sneltest om zaterdag binnen te mogen, en nog één voor zondag...

Gisteren legden de organisatoren van Pukkelpop de ticketverkoop en opbouw van het festival (tijdelijk) stil. Zij wilden duidelijkheid over de coronaregels.

Het festival kan natuurlijk ook zonder Covid Save Ticket doorgaan, met mondmaskers en afstand houden. Serieus?...

Doch, ook met de huidige ‘spelregels’ – zoals Frank Vandenbroucke ze noemt – ziet de minister geen enkel probleem. “Of Pukkelpop door kan gaan, moet je aan de organisatoren van Pukkelpop vragen”, zei hij in het VRT Journaal. Je kan het vergelijken met een marathon organiseren en verbieden om beide benen te gebruiken en dan aan de pers melden dat het aan de organisatoren is om te beslissen of het doorgaat.

“Als Pukkelpop zegt dat ze niet aan de voorwaarden kunnen voldoen, dan zal Pukkelpop niet doorgaan. Dat is dan jammer.” , zei Frank Vandenbroucke gisteren aan ‘Radio 1’. Maar of hij dat jammer vindt, wordt door velen betwijfeld. Het ziet ernaar uit dat de patstelling van vandaag vanaf dag één de bedoeling was van ‘experten’ en politiek om het Covid Safe Ticket te promoten en de ‘rode loper voor coronavarianten ‘op te bergen.

Kortom

"Wie naar een festival wil, heeft drie mogelijkheden: ofwel ben je volledig gevaccineerd, ofwel heb je een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 48 uur oud op zak, ofwel heb je een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud. Een procedure die elke dag herhaald zou moeten worden en dus een zware opdracht," liet Pukkelpop donderdag verstaan.

Maar volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zijn de regels “duidelijk en relatief eenvoudig”. Hij is dan ook niet van plan om daar nog veel aan te wijzigen om het festival ter wille te zijn.

“Na de aankondiging van het plan van de Vlaamse regering begin deze zomer, zei Pukkelpop dat het mogelijk was om daaraan te voldoen, en het festival op een veilige manier te organiseren. Het was perfect mogelijk om elke dag iedereen op het terrein te testen. Wij vragen nu eigenlijk minder dan dat. Als het niet lukt om aan die regels te voldoen, dan heb ik daar alle respect en begrip voor. Maar dan gaat het niet door.”

Hij wil Nederlandse toestanden koste wat het kost vermijden. Daar leidde een rommelig testbeleid en een te gulle toegang tot indoor evenementen tot een grote stijging in het aantal besmettingen.

Eind volgende week staan er enkele 'wetenschappelijk begeleide experimenten' op til. Kleinere festivals zullen dan al doorgaan met het covid safe ticket. Vandenbroucke knoopte er meteen een waarschuwing aan vast: "Als blijkt dat het misloopt, gaan we meteen op de rem duwen."

Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaarden eveneens waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.

De organisatie van Pukkelpop nam het besluit om de editie van 2021 te annuleren. Pukkelpoppers die een ticket hebben gekocht, worden voor 8 augustus per e-mail gecontacteerd. Ze krijgen de keuze om hun ticket terugbetaald te krijgen - of, om het te laten overzetten naar de editie van 2022. Ondertussen liet Vlaams minister van Economie Hilde Crevits onderzoeken in hoeverre Pukkelpop nog aanspraak kan maken op de 1,8 miljoen euro voorschot die de festivalorganisator heeft aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Dat voorschot is goedgekeurd, maar nog niet uitbetaald.

Om het voor organisatoren makkelijker en haalbaarder te maken om evenementen te organiseren, werkte de Vlaamse regering een voorschotregeling uit. Die regeling moest bij organisatoren een stuk onzekerheid wegnemen en moest het makkelijker maken om evenementen voor te bereiden.

"Het voorschot geldt voor niet-recupereerbare kosten zoals bijvoorbeeld podium, drukwerk enzovoort. Voedsel- en drankkosten horen daar niet bij," legde Crevits uit.

Maar, uiteindelijk zijn het de belastingbetalers die de rekening zullen moeten vereffenen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?Gepost door Tsenne Kikke op vrijdag 23 juli 2021 0 reactie(s)


Het is lang geleden dat we nog iets over bijna-dood ervaringen hebben gelezen

Hetgeen volgt zal zeer vele lezers aanspreken - gewoonweg, omdat het niet zozeer om Zelfkennis gaat, maar eerder de verbeeldingswereld aanspreekt. Het gaat over een vrouw die over haar zogenaamde bijna-dood ervaring (BDE) getuigt, en onder andere zei: "Ik vond het jammer dat ik terugkwam, want het was veel leuker daar." Feit is, dat alles wat met de slaap verbonden is, als aangenaam wordt ervaren. Om die reden wenst geen mens te 'ontwaken'. :-)

Deze laatste zin is voor de meesten onder ons niet te begrijpen, omdat we allen in de overtuiging leven dat we overdag klaarwakker zijn. Och, Jezus' eigen apostelen, snapten het ook niet...

In elk geval: Tricia Barker vertelde hoe ze na een auto-ongeval heel even dood is geweest en wat ze toen precies ervaarde. "Niets kon me raken, ik voelde me zo vrij als een vogel en ik wilde daar blijven. Die liefde kan je je niet inbeelden. Het was zo intens." Maar, omdat ze er een boek over wilde publiceren, voelde ze zich waarschijnlijk verplicht om er ongelooflijk veel dingen bij te fantaseren. Zo denk ik erover. Hoe anders kan een mens er 240 bladzijden over uittypen, daar waar 2 of 3 méér dan voldoende waren?...

Over haar 'geest'

Tricia Barker werd enkele jaren geleden bij een frontale aanrijding zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze had gebroken ruggenwervels en zware interne bloedingen. Haar leven hing aan een zijden draadje en ze moest meteen geopereerd worden. In een interview herinnert ze zich het moment nog waarop ze in de operatiekamer terechtkwam. Vanaf dan gebeurde er iets erg vreemds. "Tijdens de operatie verliet mijn geest mijn lichaam en ik herinner me dat ik erg enthousiast was. Ik zag mijn lichaam op de operatietafel liggen en dacht: ‘we leven dus verder na de dood’. Mijn geest was een spiegelbeeld van mijn lichaam, maar het bestond uit licht. Ik zag de chirurgen mij opereren ik herinner me dat er heel veel bloed was."

Lichtwezens

"Maar toen keek ik naar boven en zag ik ‘lichtwezens’. Ik noem hen engelen, maar ze zien er niet uit zoals je zou verwachten. Geen vleugels, niet mannelijk of vrouwelijk. Ze stuurden me telepathische berichten waarin ze zeiden dat ik erdoor zou komen door hun hulp. Ik zag mijn lichaam helemaal oplichten, dus ik wist dat ze mij mee aan het helpen waren bij de operatie. Het voelde allemaal echt, niet als een droom. Op dat moment stopte mijn hart met kloppen. Ik dacht: ‘ik ben nu echt dood en ik wil dit niet zien’. Dus ik verliet de kamer en als geest kon ik me voortbewegen door de muren. Ik zag hoe mijn stiefvader snoep uit een automaat haalde. Daarna vloog ik in een nachtelijke hemel en voelde ik een verbinding met iedereen die ik ooit ontmoet had."

Levensles

"Toen ik tussen de sterren zweefde, kwam er een enorm gevoel van rust over me heen. Er kwam een soort van bewustzijn op me af, een licht van God. Een licht vol van intelligentie, vrede en genot. Dat licht toonde me meer van mijn leven. Sommige zaken vond ik niet zo leuk om te zien. Niet het feit dat ik veel dronk en feestte, maar wel dat ik al te vaak een oordeel velde over mensen of onbeschoft deed tegen iemand. God liet me zien dat dat niet goed was. Ik besefte dat ik meer in de harten van mensen moet kijken. Dat was mijn grote levensles tijdens mijn bijna-dood ervaring."

'Geest' wordt voor 'ziel' ingeruild...

"Vervolgens kwam ik in een prachtig landschap terecht waarin het voelde alsof alles wat dood was nu leefde. Ik zag mijn grootvader en hij zag er stralend uit. In de verte zag ik een licht dat op de zon leek. Mijn grootvader vroeg of ik ernaartoe wilde en ik zei ‘ja’. Terwijl mijn ziel ernaartoe zweefde, viel alles uit mijn kindertijd – de armoede, de verwaarlozing, het emotionele misbruik – van me af. Ik voelde me als een kind dat door God geliefd was. Niets kon me raken, ik voelde me zo vrij als een vogel en ik wilde daar blijven. Die liefde kan je je niet inbeelden. Het is zo intens. Ik voelde mensen zelfs bidden om me terug te komen halen. Dus als je bidt om iemand die gestorven is, horen ze dat wel degelijk."

Een stem zei...

"Hoe dichter ik bij God kwam, hoe minder ik terug wilde. Ik wilde daar blijven omdat ik me nog nooit zo goed had gevoeld. Maar dan werd ik tegengehouden en zei een stem me dat ik naar beneden moest kijken. Ik zag een rivier. Ik beschouwde het als een metafoor voor ‘de rivier van het leven’. Dat ik als leerkracht een levensmissie had te vervullen: lesgeven en studenten op zoek laten gaan naar de goedheid in hen. Vervolgens kwam ik terug in mijn lichaam terecht en werd ik wakker," vertelde ze.

Dubbel gevoel

Tricia had een dubbel gevoel bij haar ‘reanimatie’. "Ik vond het jammer om in dat gebroken lichaam te zitten, wetende dat al die emotionele wonden geheeld waren in het bijzijn van God, maar dat ik me nog steeds moet omringen met bepaalde familieleden en moet verwerken wat er gebeurd is in mijn leven. Ik herinner me dat ik het jammer vond om terug te komen omdat het veel leuker was om verbonden te zijn met God en met iedereen."

Niet meer bang voor de dood

Sinds haar bijna-dood ervaring heeft Tricia een andere kant van zichzelf naar boven gehaald. "Tijdens mijn herstel merkte ik dat ik veranderd was. Wanneer familieleden en vrienden me kwamen bezoeken, was ik anders en nam ik energie op een andere manier waar. Ik voelde aan wanneer mensen bezorgd waren. Vroeger was ik veel meer met mezelf bezig. En nu voelde ik me meer verbonden met andere mensen. En ik had plots geen schrik meer voor de dood."

Ze verbleef nog drie dagen op intensieve zorgen en moest nog vijf maanden revalideren. Intussen is Tricia weer helemaal de oude. Ondertussen geeft ze zich uit als medium en lichtwerker.

- Nu ga ikzelf er niets extra aan toevoegen, teneinde de dingen voor jou niet te vergallen.

Hieronder enkele filmpjes - en, indien je er nog meer van aan de weet wil komen moet je haar boek 'Angels in the OR' lezen... Het telt 240 bladzijden! Wat die bladzijde-opvullingen inhouden, weet ik niet, en laat dat opzoekwerk dus aan de goedgelovigen over. Anderzijds vertelde ze in onderstaande, bijna-geloofwaardige promotionele videoclip, dat de inhoud van haar boek veel betrekking heeft op wat ze allemaal doormaakte ná die bijna-dood ervaring...

Aan anderen raad ik de tekst 'Bestaat er zoiets als het Breinparadox?' aan, die ik heel toevallig gisteren publiceerde: alsof deze blog reeds in de lucht hing. :-)

Besef daarbij ook dat mensen de dingen van elkaar kopiëren. Daar bedoel mee dat, indien jij aan de vertalingen van haar brein geloof hecht, jouw brein - bij ontstentenis van andere 'zinnige' vertalingen - ongeveer hetzelfde zal verzinnen. De kans is dus groot dat je tijdens zo'n BDE een lichtwezen wordt, God's stem aanhoort, engelen waarneemt, en zo meer, ... gewoonweg omdat jij dit van jouw hersenen verwacht.

Wel geef ik toe - dat, indien ik dit verhaal 50 jaar geleden had gehoord, ik er enig geloof aan zou hebben willen hechten.

Bron: Metro

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?Gepost door Tsenne Kikke op vrijdag 23 juli 2021 0 reactie(s)


Dossier Sekten: van sjamanen tot Sabmyk

'Sekten in België: van sjamanen tot Sabmyk' was de titel van een artikel in Knack. Daarbij stond, ondere andere: "Nieuw in België is de heropkomst van de complottheorie, met onder meer een organisatie die zich richt op de volgers van QAnon."

In augustus van vorig jaar haalde Facebook 790 groepen offline die aan QAnon gelinkt waren. Een maand eerder verwijderde Twitter bij een vergelijkbare actie al 7.000 accounts rond die groep. Voor aanhangers van QAnon speelde Amerikaanse president Trump een centrale rol.

Nadat alles op Facebook werd verwijderd, zei hij tijdens een coronapersconferentie in het Witte Huis daarover: "Ik heb gehoord dat dit mensen zijn die van ons land houden. Verder weet ik er eigenlijk niets van, behalve dat ze mij aardig zouden vinden."

Uit berichten die online verspreid werden bleek dat aanhangers pro-Trump waren, en sceptisch tegenover de elite. QAnon is verder bovenal een overkoepelende term voor een uitgebreide reeks onbewezen samenzweringstheorieën. Zo wordt beweerd dat de wereld bestuurd wordt door een groep satanaanbiddende pedofielen die een complot smeden tegen president Trump, terwijl ze ondertussen een kindersmokkelnetwerk runnen, en zo meer. Je moet het maar willen geloven, hé!

De FBI heeft het gedachtegoed van QAnon vorig jaar aangemerkt als potentiële terreurdreiging in de VS. Na een eerste kennismaking treedt een 'tunneleffect' op. Men gelooft enkel nog de theorie en doet alle andere bronnen af als leugens.

Ook is of was die groepering zowel België als in Nederland actief, maar de omvang ervan is niet geweten. Men beweert dat 'Belgian Underground' naar voren komt als één van de actiefste groepen op Facebook. Die privégroep telt een 600-tal leden. Bij de groepsinfo valt te lezen dat de groep dient om interessante ideeën en artikelen te delen die niet opgepikt worden in de mainstream media. Wat onderwerpen betreft, zijn de moderatoren niet al te streng: ufo’s, geheime ruimtevaartmissies, pedofilietheorieën, 'The Great Awakening', ...

Is QAnon een blijvertje?

QAnon is tegenwoordig een paraplu waaronder aliens, vaccins en 9/11 geplaatst worden. De samenzwering rond QAnon vindt zoveel weerklank bij diverse groepen en mensen omdat ze een gevecht tegen het systeem predikt en mensen actief doet nadenken over hun gewenste invulling van de samenleving en het beleid. Elke complotdenker koestert persoonlijke twijfels en een wantrouwen tegenover het systeem en het beleid.   

Digitale technologie-expert Jarno Duursma verwacht dat de populariteit van QAnon verder zal groeien. Daar dragen sociale media, door middel van filterbubbels, ook aan bij. "Slimme algoritmes zijn de drijfveren van sociale media. Ze schotelen hun bezoekers berichten en video's voor op basis van eerder bekeken inhoud. Omdat het steeds vergelijkbare ideeën zijn, wordt de bezoeker constant bevestigd in zijn of haar ideeën en dieper de rabbithole in meegenomen."

Ook de uitbraak van corona heeft aan die groei bijgedragen. Niet alleen heeft de uitbraak ervoor gezorgd dat mensen meer tijd hadden om online dingen op te zoeken, ook zijn mensen op zoek naar een simpel verhaal om de ingewikkelde pandemie uit te leggen, zei Duursma. "Mensen willen houvast en veel vragen over corona zijn niet te beantwoorden, er is veel onduidelijk. Als je dat niet kan verdragen, zoek je je eigen antwoorden."

'Copy en pasten van ideologie'

Kerstin Vanderput van het IACSSO waarschuwde ook voor de toekomst. Ze verwees onder andere naar de #Sabmyk-beweging. De voorzitster sprak hier van “copy en pasten van ideologie”: "Oprichters kiezen de aspecten uit een complottheorie zoals QAnon die hen aanspreken of voor roering zorgen binnen de massa. Zowel spirituele, religieuze of ideologische punten worden simpelweg overgenomen. Die #Sabmyk-beweging blijkt uiteindelijk een grap van een kunstenaar te zijn. Maar hoe werd QAnon in het begin aanzien? Iedereen mag geloven wat hij of zij wil. Als die theorie echter oproept tot illegale acties of polarisering, wordt het gevaarlijk."

De invloed van de pandemie

Op alle platformen lijkt ook Covid-19 wel op een of andere manier verbonden aan QAnon. Voor Kerstin Vanderput van het “Informatie- en Adviescentrum inzake schadelijke sektarische organisaties” is dat geen nieuwe zaak. "Mensen komen bij ons radeloos getuigen over hoe het is om samen te leven met een QAnon-aanhanger. Volgens velen van hen weegt dat op de familie. De andere gezinsleden mogen niet langer een mondmasker dragen of een vaccin krijgen. Wij trachten hen te helpen hiermee om te gaan."

- In maart van dit jaar werd de Sabmyk leider van 'ontmaskerd'...

Iets meer daarover in 't Engels...

The British anti-fascist group 'Hope Not Hate' said it unmasked Sabmyk’s leader, a 45-year-old German art dealer Sebastian Bieniek targeting 'QAnon' believers – and seems to be casting himself as its Messiah. It says Bieniek has a history of creating online conspiracies and even wrote a book in 2011 called 'RealFake' that detailed a campaign to deceptively promote his work. But 'Hope Not Hate' says the speed of Sabmyk’s growth serves as a warning of the opportunities for manipulation that exist on social media, particularly unregulated alt-tech platforms such as 'Telegram'.

Bieniek has created countless false identities, according to the 'Hope Not Hate' investigation, to promote his career as an artist. The group also says his German Wikipedia page has been deleted at least four times, most recently in January.

On 12 February 2021, 'Hope Not Hate' revealed the existence of a huge and mysterious social media network that was targeting QAnon conspiracy followers via the Telegram messaging app.

The so-called 'Sabmyk Network', which now has over one million subscribers across 136 channels in English, German, Japanese and Korean, posts a constant stream of QAnon content copied from other sources, interspersing it with posts about a previously unknown pseudo-religious narrative: the “Sword of Shawunawaz”, the “Atmumra Dynasty” and a Messianic figure called “Sabmyk, the Orion King”.

The network is worrying on multiple levels. It had amassed a huge audience over the course of just a few weeks, adding new channels and tens of thousands of followers on a daily basis. The largest channel in the network, the Great Awakening Channel, has over 134,000 subscribers and posts shared across the network regularly receive over 200,000 views.

Despite their near-identical content – each shares almost every post from the others – many of the channels are also deceptively branded to target different countries and demographics. The vast majority have names and profile images that identify them as QAnon-based, but the first channel to catch our attention was named and branded to resemble the anti-Muslim group Britain First, while others targeted evangelical Christians or UFO enthusiasts.

Alongside the anti-vaccine, COVID-denial and antisemitic conspiracy theories that are sadly ubiquitous on regular QAnon social media, the Sabmyk mythology promoted by these channels appears to be entirely new, leaving significant questions about the purpose behind its creation.

Our initial reporting on the topic drew an angry response from a channel in the network, which lambasted HOPE not hate as a “dirty propaganda machine” and suggested that our investigation was ordered by George Soros, the billionaire philanthropist who serves as a hate-figure for QAnon and the wider far right. As one post said:

"They try to split us now from @SABMYK , but we are not that stupid as you think Soros! We are QAnon #WWG1WGA !!! THIS IS SPARTA and THIS IS @SABMYK ! We stay together! You can’t devide us!”  

The toxic content, unknown ideology, calculated and deceptive marketing and huge audience amassed by this network made it vital to unmask the person or persons behind it, to better understand their intentions.

Now 'Hope Not Hate' can reveal that the person behind this operation is the German artist and photographer Sebastian Bieniek, an obsessive self-publicist with a long history of social media manipulation.

The mythology behind the Sabmyk element of the network had been seeded on social media over the course of 2020, supposedly the work of a 55-year-old female Iranian artist living in Germany called 'Ameli Achaemenes'. A Facebook profile in her name was set up in 2018, followed in 2020 by a string of websites and Facebook pages relating to aspects of the Sabmyk mythology: the so-called “Atmumra Dynasty”, the “Sword of Shawunawaz”, etcetera. The only apparent photo of Achaemenes showed what appeared to be a woman with her face covered by a niqab.

But further research revealed that Achaemenes was herself a fictional creation, one of a dizzying array of false identities and social media accounts created by Sebastian Bieniek over the course of more than a decade. Another of his characters that we discovered in the course of this investigation was “Vincent Van Volkmer”, supposedly an 87-year-old artist who attends exhibitions and anti-lockdown protests dressed as a bee, complete with painted latex face mask to conceal his identity.

Achamenes and Van Volkmer were two of at least four fictional artists invented by Bieniek; the two others, “Arthur Sosna” and “Elias Maria Reti”, also have multiple social media accounts and fictional biographies but seemingly do not appear anywhere in person. The amount of work that has gone into creating all four characters is impressive, with glossy well-produced websites, detailed biographies and a distinct artistic style for each. Bieniek sells artworks under all four names through a string of Ebay accounts, a trade which appears to be fairly lucrative: the six accounts we have identified have made sales totalling €24,000 in the past three months alone.

Yet even this is not the full extent of Bienek’s strange obsession for deceptive roleplay. Along with dozens of social media accounts and websites for his characters, Bieniek has created countless false identities to promote his own career as a painter, photographer and performance artist.

His German Wikipedia page has been deleted at least four times, most recently in January 2021, and an investigation by Wiki editors in 2019 concluded that Bieniek had used at least 30 fake ‘sockpuppet’ identities to create and edit pages about himself in 44 different languages over the previous decade. Notably, those same accounts had also been used to create and edit a Wikipedia page for one of his artist alter egos, “Elias Maria Reti”.

But it is Facebook where Bieniek achieved his earliest and greatest success in viral marketing. His main page has an impressive 430,000 likes, a number which dwarfs that of many genuinely acclaimed artists on the platform. This too was reached by deceptive means: in 2011 Bieniek wrote a book called RealFake that detailed his campaign to deceptively promote his own work.

A review of the book said it revealed how Bieniek had: “… built up over the last three years, an empire of fake profiles. Then he linked up the profiles to each other […] Within a short time, he communicated with thousands of people around the world and they became – without being aware of it – his fans too.”

It is hard to know exactly where Bieniek’s artistic expression ends and his obsessive egotism begins. His performance art plays up to a boastful public persona, such as a video in which he stares into the camera while repeating the phrase “I am the winner” over and over. Yet his decade-long anonymous pursuit of a Wikipedia presence appears to be less of a performance and more a reflection of his deep-seated desire for attention and recognition.

It is clear, however, that the mythology he originally invented as part of the backstory for his “Ameli Achaemenes” character has developed into a far more sinister project, one for which the endgame is unclear. In recent weeks the channels have made a series of posts detailing the “Signs of Sabmyk”, the means by which believers will be able to identify the anointed Messiah of this pseudo-religion.
 
One such post claimed that Sabmyk would have “17 v-shaped scars” on his arm, the result of a “prophetic ceremony at the age of 24”. In a now-deleted section of Bieniek’s website, the origin of this cryptic statement becomes clear: the “prophetic ceremony” in question is a gruesome art exhibit that Bieniek put on in 1999 called ‘Hand Without A Body’, which involved the then-24 year old artist cutting v-shaped wounds into his arm for 16 days in a row.

This discovery indicates that Bieniek (perhaps) sees himself in the role of the messianic Sabmyk, a worrying but perhaps predictable development given his track record. It is unclear what Bieniek’s long-term goals are for this project, and whether he believes any of the conspiracy theories and misinformation that he is pumping out to a million subscribers. Yet it is important to note that the QAnon movement itself might have begun in a similar fashion. The person who first posted as the eponymous “Q” has never been positively identified, but it seems likely that their original motivation was a desire for attention and personal entertainment, rather than a plot to create a globally influential conspiracy movement.

HOPE not hate will be providing the full list of Bieniek’s accounts to social media platforms and calling for them to be removed on the basis of inauthentic and coordinated platform manipulation. But the successes of his project to date is a chilling reminder of the opportunities for deception and manipulation that exist on social media, particularly the unregulated badlands of alt-tech platforms like 'Telegram'.
 
Bron: HOPE not hate Ltd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?Gepost door Tsenne Kikke op vrijdag 23 juli 2021 0 reactie(s)


In de Goede Oude Tijd was alles veel, maar ook véél eenvoudiger

Trabant is de merknaam van een serie modellen uit de Oost-Duitse autofabriek VEB Sachsenring Automobilwerk Zwickau in Zwickau. Trabants stonden in het Westen bekend als kwalitatief slechte auto's. In werkelijkheid was en is de Trabant echter een robuuste wagen met een vrijwel onverslijtbare techniek die door de eigenaar eenvoudig zelf te onderhouden en te repareren was. Maar, vanwege strengere emissie-eisen werd de Trabant vanaf 1974 niet meer in Nederland ingevoerd. Sinds enkele jaren is de Trabant dus eerder een verzamelobject geworden.

Waarom véél eenvoudiger?...

Hetzelfde gold voor de Russische Dacia

Trabant Test Drive & Top Speed

Trailer: 'Trabbi goes to Hollywood'...

Bron: Wikipedia

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?Gepost door Tsenne Kikke op vrijdag 23 juli 2021 0 reactie(s)


Coronanieuws: Overal blijft het de verkeerde kant uitgaan…

België

Tussen 12 en 18 juli zijn er in België 9.464 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Enkel in Brussel verandert de situatie: die ging van oranje naar rood. Dat betekent, dat er bijzonder veel mensen positief hebben getest in de afgelopen twee weken. Vlaanderen en Wallonië behouden de oranje kleur. 

Nederland

In Nederland kleurden de Nederlandse provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel dan weer donkerrood. Groningen stond al op het hoogste niveau en blijft daar staan. Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven eveneens op rood staan.

Frankrijk

In Frankrijk gingen alle regio’s van groen naar oranje, op het tweetal Centre-Val de Loire en Bourgogne-Franche-Comté na. Het eiland Corsica kleurde wel rood.

Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel maakte zich grote zorgen over de exponentiële toename van de coronabesmettingen. In twaalf dagen tijd is het aantal besmettingen verdubbeld, onder meer door de deltavariant.

Italië

In Italië werden de eilanden Sardinië, Sicilië en de regio’s Lazio (rond hoofdstad Rome) en Venetië oranje. De rest van het land bleef groen.

Spanje

Spanje bleef rood kleuren. Aragón, Comunitat Valenciana, Mallorca en Ibiza werden zelfs donkerrood. Alleen in Asturias is de situatie wat verbeterd en ging het van donkerrood naar rood. In de Spaanse stad Barcelona en in een groot deel van Catalonië werd de avondklok tussen 1 uur en 6 uur met een week verlengd.

Griekenland

In Griekenland werden ook de laatste groene zones oranje. Ipeiros en Thessalië kleurden zelfs rood. Kreta ging dan weer van rood naar donkerrood.

Ierland

Heel Ierland ging van oranje naar rood.

Verenigd Koninkrijk

Het aantal besmettingen aldaar is al enkele weken sterk aan het stijgen, en Britse premier Boris Johnson waarschuwde dat die stijging nog kan doorzetten, nadat hij eerder deze week een hele reeks coronamaatregelen schrapte. De NHQ Covid-19 app, dat is de Britse versie van Coronalert, heeft tussen 8 en 15 juli 618.903 mensen geadviseerd om in thuisquarantaine te gaan.

Er werd gewaarschuwd dat leveringsketens 'beginnen te falen' doordat onder meer vrachtwagenchauffeurs en mensen in de vleessector thuis kwamen te zitten.Daardoor vreest men dat er voedseltekorten zullen ontstaan. 'The Sun' en de 'Daily Mail' toonden reeds foto's van lege schappen.

Weet wel dat Britten niet wettelijk verplicht om tien dagen in thuisquarantaine te gaan als ze een melding krijgen via de app. Die hoeven ze zelfs ook niet op hun telefoon te zetten. Het gaat alleen om een dringend advies.

Verenigde Staten

In de VS heeft het dagelijkse aantal nieuwe gevallen van het coronavirus voor de derde opeenvolgende dag de grens van 50.000 overschreden. Met 52.032 bijkomende besmettingen die woensdag werden gemeld, komt het totale aantal positieve gevallen in het land uit op 34.226.889 van de 328,2 miljoen inwoners.

Vergelijk met België: 1.108 .675 besmettingen op een bevolking van iets meer dan 11 miljoen. Hier doen we het dus niet veel beter...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?Gepost door Tsenne Kikke op donderdag 22 juli 2021 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht