ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tsenne Kikke's blog

Oekraïne: dag 125

- De dodentol van de Russische raketaanval op een winkelcentrum in het Oekraïense Krementsjoek is opgelopen tot achttien, er vielen ook zestig gewonden. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar meerdere slachtoffers onder het puin omdat er nog 21 mensen zijn vermist. "Het is ontstaan door een ontploffing van opgeslagen wapens uit het Westen," aldus het Kremlin. Nochtans spreken beelden die uitspraak tegen.

Volodimir Zelenski vroeg naar een tribunaal om de 'dagelijkse terroristische daden' van Moskou te berechten. “Het winkelcentrum vormde geen enkele bedreiging voor het Russische leger en het had geen enkele strategische waarde. De mensen in Krementsjoek probeerden enkel een normaal leven te leiden. Het is duidelijk dat de Russische moordenaars de exacte coördinaten hadden voor de raketaanval om zo veel mogelijk mensen te doden”, aldus president Volodimir Zelenski die de beelden van de raket deelde. “Voor dit staatsterrorisme zullen de Russen verantwoording moeten afleggen. Op het slagveld, door verstrengde sancties en ook voor een rechtbank.”

- 144 Oekraïense soldaten werden door de Russen vrijgelaten. Het gaat, onder andere, om 95 verdedigers van het fel bevochten Azovstal-fabriekscomplex in Marioepol. Een groot deel van hen is gewond.

- Bij de vergadering tussen de Finse president, de Zweedse premier Magdalena Andersson, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Navo-baas Jens Stoltenberg, gingen Finland, Zweden en Turkije akkoord met het ondertekenen van het trilateraal memorandum, waarin de 'legitieme veiligheidsbezorgdheden van Turkije' worden aangepakt.

Anders gezegd: Erdogan heeft zijn slag thuisgehaald. De Turkse president blokkeerde in zijn eentje de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO, maar gaf nu toch groen licht. Dankzij een hele lijst tegemoetkomingen, zeggen experts. Als gevolg daarvan eiste Turkije nu al, onder andere, de uitlevering van 33 personen. Voor de Turken is dit een overwinning.

Zodra Turkije groen licht gaf, maakte Navo-baas Stoltenberg een vuist naar Vladimir Poetin: "Hij was tegen een uitbreiding van de Navo. Nu krijgt hij nog meer Navo. Aan zijn grenzen."

- De G20-top, een top van de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie, in Indonesië vindt op 15 en 16 november plaats in Bali. Indonesië bekleedt momenteel het voorzitterschap van de G20. Vladimir Poetin heeft de uitnodiging van Indonesië aanvaard om deel te nemen aan dte G20-ontmoeting. Het is wel nog niet zeker of hij de ontmoeting fysiek zal bijwonen of via videoconferentie. "Er is een uitnodiging om persoonlijk deel te nemen, maar er is nog tijd. Ik hoop dat de pandemische situatie het mogelijk maakt om dit belangrijke forum persoonlijk bij te wonen."

- De Europese Commissie heeft haar strategische noodreserve rescEU aangesproken om Oekraïne te voorzien van medisch materiaal, beschermende kleding en materiaal dat ingezet kan worden bij chemische, biologische of nucleaire incidenten. Op vraag van Oekraïne levert de EU 300.000 gespecialiseerde beschermingspakken, 5.600 liter ontsmettingsmiddelen, en materiaal voor ontsmettingsoperaties. Daarnaast doneert de EU ook beschermend materiaal voor zorgpersoneel, infusiepompen, beademingsapparaten, en bewakingsmonitoren voor patiënten. De Europese leveringen hebben een waarde van 11,3 miljoen euro. Ze worden voorzien vanuit de opslagplaatsen in Roemenië, Zweden, Hongarije, Duitsland, Griekenland en Denemarken.

- De Britse premier Boris Johnson heeft de steun aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland vergeleken met de strijd tegen Adolf Hitler. De prijs voor vrijheid is het waard om te betalen, aldus Johnson tijdens de G7-top in het Zuid-Duitse Elmau.

"Democratieën hebben veel tijd nodig gehad om een ​​antwoord te vinden op tirannie en agressie in het midden van de twintigste eeuw, en daar hebben we een zware prijs voor betaald", aldus Johnson. "Maar de nederlaag van dictaturen, met name nazi-Duitsland, bracht vele decennia van stabiliteit. Er kwam een wereldorde die steunt op regels, gebaseerd op een internationaal systeem. Het is de moeite waard om dat te beschermen. Het is de moeite om waard dat te verdedigen. Het brengt welvaart op de lange termijn."

Groot-Brittannië moet ongeacht de kosten dan ook bereid zijn om Oekraïne bij te staan ​​in de strijd tegen de agressie van Vladimir Poetin, benadrukte Johnson. "Stel je voor dat we Poetin zouden toestaan om ​​weg te komen met de gewelddadige overname van grote delen van een ander land, van een soeverein onafhankelijk gebied", zei Johnson. "De gevolgen zouden absoluut angstaanjagend zijn".

- Rusland ontkende dat het zijn schulden niet aflost. Het land miste maandag de deadline om een aflossing ter waarde van 100 miljoen dollar te betalen. Maar dat is naar het schijnt de schuld van de westerse sancties. "We gaan niet akkoord", aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. "De betaling is al in mei gebeurd. Dat de afbetaling geblokkeerd is als gevolg van westerse sancties is niet ons probleem."

- De NAVO wil haar snelle reactiemacht (Nato Response Force, NRF) uitbreiden tot meer dan 300.000 militairen. Dat verklaarde secretaris-generaal Jens Stoltenberg maandag in de aanloop naar de NAVO-top in Madrid. Momenteel telt de snelle reactiemacht een 40.000-tal militairen.

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt - of, ooit hebt bijgedragen: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op woensdag 29 juni 2022 0 reactie(s)


"Dit was een bom!": Trump aanhangers sprakeloos achtergelaten door Hutchinson getuigenis

Donald Trump wist dat veel betogers die op 6 januari 2021 voor zijn toespraak naar Washington D.C. waren gekomen – en die even later het Capitool zouden bestormen – gewapend waren, en was op voorhand gewaarschuwd dat het risico bestond dat de betoging uit de hand zou lopen. Dat getuigde Cassidy Hutchinson, een topmedewerkster van haar toenmalige stafchef Mark Meadows, gisteren  voor de commissie van het Amerikaanse Congres over de bestorming.

Er stond geen zitting gepland voor dinsdag, maar maandag kondigde de commissie een spoedzitting aan: daarop zou een mysterieuze getuige recent verkregen bewijs aanbrengen. Die getuige bleek dus Hutchinson te zijn, die twee jaar lang nauw samenwerkte met Meadows. Ze kon dus betrouwbaar inzicht verschaffen in wat Trump en Meadows wisten vóór de bestorming.

Volgens Hutchinson hadden zijn advocaten Pat Cipollone en Eric Herschmann Trump bijvoorbeeld op voorhand gewaarschuwd om bepaalde uitspraken – zoals: “Vecht voor mij” en “Ik zal met jullie meegaan” – niet te gebruiken tijdens zijn toespraak, wat de president desondanks wel deed. Cipollone zou de entourage van de president ook meermaals op het hart hebben gedrukt om hem niet naar het Capitool te laten gaan. “We gaan aangeklaagd worden voor elke denkbare misdaad als hij mee naar het Capitool gaat”, zou de advocaat gezegd hebben tegen Hutchinson.

“Let my people in”

Beide mannen wisten volgens Hutchinson ook dat veel mensen in de menigte die dag gewapend waren met AR-15-machinegeweren, handwapens, boksbeugels, knuppels en kogelvrije vesten. Veel Republikeinse kopstukken, waaronder ook Trump zelf, herhaalden in het verleden nochtans meermaals dat de betogers niet gewapend waren.

Volgens Hutchinson waren Trump en Meadows ook op voorhand gebrieft over het gevaar dat de bijeenkomst uit de hand zou kunnen lopen. Desondanks zou Trump erop aangedrongen hebben om verschillende veiligheidsmaatregelen af te voeren.

Zo zou Trump boos geworden zijn omdat veel betogers door metaaldetectoren moesten – nochtans standaardprocedure voor wie in de buurt van de Amerikaanse president komt – omdat het zo leek alsof er minder mensen aanwezig waren voor de bijeenkomst op de Mall, in hartje Washington D.C. “Het kan me verdomme niet schelen dat ze wapens dragen. Ze zijn hier niet om mij kwaad te doen,” zei Trump volgens Hutchinson. “Let them in, let my people in. Laat ze binnen, laat mijn mensen binnen. Ze kunnen na de bijeenkomst naar het Capitool marcheren.”

Trump greep naar stuur van limousine

Na afloop van zijn toespraak werd Trump door de geheime dienst naar zijn gepantserde limousine begeleid, om weer naar het Witte Huis gebracht te worden. Hij zou volgens Hutchinson op dat moment echter beslist hebben dat hij naar het Capitool wilde gaan, om ook daar een toespraak te houden en de zitting bij te wonen waar de benoeming van Joe Biden als de volgende president goedgekeurd zou moeten worden. Hutchinson had dit van iemand gehoord...

Toen de geheime dienst dat uit veiligheidsoverwegingen niet wilde toestaan, zou Trump naar het stuur van de wagen gegrepen hebben, en tegen het hoofd van zijn beveiliging Bobby Engel geroepen hebben: “Ik ben de fucking president, breng me nu naar het Capitool!”

Na haar getuigenis vertelde een ambtenaar van de geheime dienst dat Tony Ornato, toenmalig plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis, ontkende dat hij dat tegen Hutchinson zou hebben gezegd.

“Mike verdient het”

Trump werd ondanks zijn bezwaren dan toch naar het Witte Huis gebracht, waar hij live op televisie zag hoe de betogers het Capitool binnendrongen. Daarbij kwamen in totaal vijf mensen om het leven. Hij zag ook hoe de betogers schreeuwden om vicepresident Mike Pence, die de procedure om Joe Biden te benoemen als volgende president in goede banen moest leiden, op te hangen.

Volgens Hutchinson reageerde Trump daar schouderophalend op: “Hij denkt dat Mike het verdient”, zei Meadows daarover naar verluidt tegen Cipollone. “Hij wil niks doen”, klonk het dan weer toen het ging over een mogelijke oproep door Trump aan zijn aanhangers om het geweld te staken.

Ketchup droop van de muur

Volgens Hutchinson had Rudy Giuliani – nog zo’n nauwe bondgenoot van Trump en naar verluidt één van de grootste aanstokers van de complottheorieën over vervalste verkiezingen – haar op 2 januari gevraagd of ze enthousiast was over 6 januari. Hij zei haar dat het een topdag zou worden, dat ze naar het Capitool zouden gaan en Trump er machtig zou uitzien. Toen Hutchinson daarover met Meadows sprak, zei die te vrezen dat dingen “heel, heel slecht” zouden kunnen worden.

Zowel Meadows als Giuliani zouden Trump volgens Hutchinson later gevraagd hebben om een presidentieel pardon.

Hutchinson getuide ook hoe kwaad Donald Trump was toen zijn justitieminister William Barr in een interview had verklaard dat geen bewijs was gevonden voor de beweringen over een gestolen verkiezing. Toen zij daarna de eetkamer van het Witte Huis binnenkwam, zag ze een medewerker het tafelkleed verversen. Hij gebaarde naar de muur, naast de tv. “Ik merkte eerst dat er ketchup van de muur droop en dat er een gebroken bord op de vloer lag.” Trump was volgens de medewerker woedend geworden toen hij Barrs interview zag en “had zijn lunch tegen de muur gegooid”. “Ik zou van hem wegblijven”, zei de man, terwijl Hutchinson een handdoek nam om de boel te helpen schoonmaken.

Het was volgens haar niet de eerste keer tijdens haar carrière dat Trump borden op de grond smeet of het tafelkleed wegtrok om alles op de vloer te doen vallen.

"Dit is een dramatisch laatste stuk dat het verhaal verrijkt," zei Daniel C. Richman, een professor in de rechten aan de Columbia Universiteit. "Maar het is niet duidelijk dat het de fundamentele vraag van strafrechtelijke aansprakelijkheid verandert."

Trump reageerde inmiddels al op de onthullingen van Hutchinson op 'Truth Social', zijn eigen sociale medium. “Ik weet amper wie deze persoon, Cassidy Hutchinson, is”, aldus de voormalige president.

De meest verrassende episode tot nu toe was toen Hutchinson vertelde over een incident dat ze uit de tweede hand had gehoord, waarbij Trump zou hebben geprobeerd het stuur van het presidentiële voertuig te grijpen zodat hij op 6 januari naar het Capitool kon worden gereden. Na de getuigenis vertelde een ambtenaar van de geheime dienst dat Tony Ornato, toenmalig plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis, ontkent tegen Hutchinson te hebben gezegd dat de voormalige president het stuur had vastgegrepen.

Het ministerie van Justitie heeft tot nog toe al meer dan 220 relschoppers aangeklaagd wegens obstructie, waarbij moet worden bewezen dat een beklaagde willens en wetens het werk van het Congres heeft verstoord.

Sommige rechtsgeleerden suggereerden dat Trump zich tegen de aanklacht zou kunnen verdedigen door aan te voeren dat hij niet de bedoeling had om met zijn plannen het werk van het Congres te verstoren, maar dat hij te goeder trouw handelde om iets te doen aan wat hij oprecht meende dat verkiezingsfraude was.

Eigenlijk niets met 'spiritualiteit' te maken, maar' 'k vrees dat het in de smaak valt van de meeste Spiritualia-bezoekers...

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt - of, ooit hebt bijgedragen: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op woensdag 29 juni 2022 0 reactie(s)


Dossier Zelfkennis: laat kritiek jou niet van jouw voetstuk duwen…

Beste bezoeker,

Indien je bovenaan 'Dossier Zelfkennis' ziet staan... Gelieve dan te beseffen dat alle Zelfkennis-teksten in wezen enkel en alleen gericht zijn tot personen die aan Zelfkennis doen - of, zich er in willen verdiepen, waaronder de Eclectici. Naast Spiritualia hebben we namelijk geen enkel ander medium om enkel en allleen hen te bereiken.

Indien je daar niet bij hoort, kan je die Zelfkennis-artikels best niet lezen, omdat ze ongewild kwetsend zouden kunnen overkomen; gewoonweg, omdat jij ze zo zou kunnen interpreteren. Tevens kunnen waarheden kwetsen, zonder dat het hun bedoeling is. Ook is de kans groot dat je dingen kunt lezen, die jij niet graag leest - met als gevolg: jou kunnen irriteren. Anderzijds staan er op deze Spiritualia-website genoeg blogs, rubrieken en bladvullingen waaraan je misschien wél iets kunt hebben, nietwaar?... :-)

Beste Zelfkenniser of Eclecticus...

Ondanks het feit dat we in deze wereld leven, is het niet de onze. Wel bestaat de kunst er uit om de medemens te aanvaarden zoals hij is, en dus niet anders kan zijn. Mensen beseffen niet hoe diep ze in slaap zijn, hoe mechanisch ze door het leven gaan én in de veronderstelling leven dat ze zowel een wil, een onveranderlijke, standvastige ik, als een persoonlijke ziel hebben. Nogmaals: aanvaard hun manier van denken. Ze hebben ogen, maar zien niet, en oren waarmee ze onmogelijk kunnen horen. Hun brein laat hen zien wat er te zien valt, en horen wat overeenkomt of in tegenspraak is met de eerder opgedane inhoud.

Soms is het nuttig om met verschillen te werken. Hij is groot, zij is klein - hij is rijk, zij is arm - zij is mager, hij is dik - zij is jong, hij is oud, hij is dom, zij is slim, et cetera.

In andere gevallen doet men er dan weer beter aan om eerder met de overeenkomsten te werken. Bijvoorbeeld: indien iemand zegt dat jij een dikke nek hebt, mag je er gerust van overtuigd zijn dat hij/zij zo'n nek heeft. Leer dus naar mensen luisteren. Terwijl ze anderen bekritiseren, geven gewone stervelingen zichzelf bloot. Wij zijn nu eenmaal spiegels van elkaar en als iets in een mens jou irriteert, wil dat betekenen dat jij die trek ook in jezelf nog meedraagt. Anders gezegd: indien je een vinger naar iemand wijst, wijs je drie vingers naar jezelf. Maar, dat wist je al: de mensen in de buitenwereld meestal niet.

Mensen roddelen, bekritiseren graag en hebben over alles en nog wat een eigen mening: alsof ze het écht weten... Nochtans beseft geen mens dat de inhoud van zijn hersenen 'geleende kennis' is. Met andere woorden: ze hebben het ooit ergens gelezen, gehoord, of aangeleerd gekregen. Het is dus niet hun 'bezit', waardoor datgene wat er nu inzit, morgen drastisch kan gewijzigd worden. Het menselijke brein is dus enorm beïnvloedbaar.

Kortom: kritiek van de medemens zou jouw koude kleren dus niet mogen raken...

Gurdjieff: "He called me a fool. Must he necessarily be wise? He himself may be a fool or a lunatic. One cannot demand wisdom from a child. I cannot expect wisdom from him. His reasoning was foolish. Either someone has said something to him about me - or, he has formed his own foolish opinion that I am a fool - so much the worse for him. I know that I am not a fool, so it does not offend me. If a fool has called me a fool, I am not affected inside."

Gurdjieff: "I know myself. I can judge from my knowledge of myself. He gave me a dirty look. Possibly someone had told him something that made him form a bad opinion of me. I am sorry for him because he is so much a slave that he looks at me through other people's eyes. This proves that he is not. He is a slave and so, he cannot hurt me."

En wat, indien kritiek jou wél raakt?

Bedank die persoon! Hij/zij laat jou inzien aan wat je nog zou moeten werken.

Tussen haakjes...

Weet je nog de tijd toen we kind waren? Herinner je je misschien nog dat toen een kind werd uitgescholden de reactie meestal was...: "Alles wat je zegt, ben je zelf!". :-) Allee, in mijn tijd ging het er zo althans aan toe.Gepost door Tsenne Kikke op maandag 27 juni 2022 0 reactie(s)


DHL waarschuwt voor spammail: 'Open deze niet!'

Pakketbezorger DHL waarschuwt dat er een spammail in de omloop is, die uit naam van het bedrijf rondgaat.

De mail is al bij vele consumenten in hun inbox beland, en lijkt op grote schaal ingezet te worden. In de mail wordt aangegeven dat er iets mis is gegaan met de pakketbezorging, maar dat alsnog een handtekening is vereist.

DHL geeft het volgende aan over de mail: 'Open deze niet en klik nergens op. Wij adviseren om deze email door te sturen naar [email protected] en deze email te verwijderen.'

Daarnaast doen valse sms'jes verstuurd door criminelen de ronde, waarin een link staat om zogenaamd de bezorging van jouw postpakket te volgen. De link zou leiden naar een app van de bezorgdienst, maar in werkelijkheid kunnen criminelen via de valse app wachtwoorden en bankinformatie stelen.

Volgens RTL Nieuws heeft het gevaarlijke Android-virus dat achter de link zit al tienduizenden smartphones overgenomen om zo geld van rekeningen te kunnen stelen. Een woordvoerder van de politie kon dat aantal niet bevestigen, maar zei dat het probleem inderdaad 'redelijk omvangrijk' is. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel telefoons er zijn besmet en wat de gevolgen daarvan zijn.

De politie waarschuwt alleen officiële apps te downloaden via de Play Store.

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt - of, ooit hebt bijgedragen: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op maandag 27 juni 2022 0 reactie(s)


Nieuws uit Oekraïne…

- Russische en pro-Russische troepen hebben de controle veroverd over de Azot-chemiefabriek in Severodonetsk in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger had daar vrijdag zijn terugtrekking aangekondigd. Daarbij werden achthonderd burgers, die zich wekenlang in de fabriek schuilhielden, volgens de separatisten geëvacueerd. Het is niet duidelijk naar waar ze werden gebracht. Met deze val heeft Rusland nu bijna de hele provincie Loehansk veroverd.

- Rusland gaat in de komende maanden aan buurland en bondgenoot Wit-Rusland raketten van het type Iskander-M  leveren die kernkoppen kunnen dragen. Dat heeft president Vladimir Poetin aangekondigd. Lees wel 'kunnen' en fantaseer het woordje 'zullen' daar niet bij.

- Volgens Oekraïne zijn er gisteren verschillende Oekraïense regio's getroffen door raketaanvallen, ook vanuit Wit-Rusland op Zhitomir en Chernihiv.

- Er viel één dode en zes gewonden na aanval op Kiev. "Er is een lichaam gevonden en zes bewoners raakten gewond, van wie er vier in het ziekenhuis werden opgenomen, onder wie een 7-jarig meisje," zei de burgemeester Vitali Klitsjko. Rusland verklaarde op zijn beurt dat het een fabriek van raketten in Kiev had getroffen en dat de berichten over Russische raketten op een residentiële wijk van de hoofdstad 'fake' waren. De wapenfabriek Artiom was 'als militaire infrastructuur het doelwit', zei het Russische ministerie van Defensie in een mededeling. De schade aan een naburig woongebouw was volgens het ministerie aan een Oekraïense luchtafweerraket te wijten.

- Rusland beweerde eveneens dat het drie militaire trainingscentra in het noordwesten van Oekraïne heeft getroffen. Een van de geviseerde doelwitten was het Oekraïense militaire trainingscentrum van Starytchi, in de regio rond Lviv, op een dertigtal kilometer van de Poolse grens. Volgens het Russische ministerie van Defensie heeft Moskou de aanvallen uitgevoerd met 'precisiewapens van de lucht- en ruimtevaart en Kalibr-kruisraketten'.

- Oleksandr Sienkevych, de burgemeester van de Zuid-Oekraïense stad Mykolaiv, heeft er bij de inwoners op aangedrongen de stad te verlaten. "Ik raad iedereen die wil blijven leven aan om de stad te verlaten. Ongeveer 230.000 mensen verblijven nu nog in de stad Mykolayiv," zei hij. Evacuatieroutes uit de stad gaan in de richting van Odessa, Kryvyi Rih en Kiev. Hij beschreef de situatie als "over het algemeen zeer slecht. De stad wordt elke dag beschoten".

- Sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne heeft het Russische leger 213 Oekraïense vliegtuigen, 1.355 drones, 3.797 pantservoertuigen en 670 meervoudige raketlanceersystemen vernietigd. Dat beweerde althans de woordvoerder van het Russische leger, luitenant-generaal Igor Koneshenkov.

- Met de transportcontroles op het spoor van en naar de Russische exclave Kaliningrad, stelt Litouwen zijn eigen grenzen in vraag. Dat zei de Russische topman van de ruimtevaart tijdens een televisie-interview. Hij verwees naar afspraken na de val van de Sovjet-Unie. Vrije toegang tussen Kaliningrad en de rest van Rusland, was een belangrijke voorwaarde voor territoriale integriteit van Litouwen, zei hij.

Door die transporten nu te controleren en te onderwerpen aan Europese sancties, "schiet Litouwen zichzelf niet in de voeten, maar in het hoofd," zei de ruitmevaarttopman. Volgens schattingen vallen zo'n 40 tot 50 procent van de getransporteerde goederen over het spoor onder de Europese sancties. De EU steunde de Litouwse aanpak.

- Rusland zei vrijdag dat het besluit van de leiders van de Europese Unie om Oekraïne en Moldavië te aanvaarden als kandidaat-lidstaten negatieve gevolgen zou hebben. Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde de stap een poging om de Russische invloedssfeer binnen het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, dat bestaat uit ex-Sovjetstaten, te verkleinen. "Door uit te breiden naar Oekraïne en Moldavië, twee voormalige Sovjetrepublieken," zei Zakharova, "offert de EU haar democratische idealen op ten koste van ongebreidelde expansie en de politieke en economische slavernij van haar buren".

- Daarnaast hebben we natuurlijk nog het gezellige samenzijn...

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt - of, ooit hebt bijgedragen: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op zondag 26 juni 2022 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht