ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tsenne Kikke's blog

Marokkanen leverden felle kritiek

"De Marokkaanse gemeenschap is teleurgesteld na de rellen in het centrum van Brussel gisteren," zei de ontgoochelde 25-jarige Ilyas Mouani, voorzitter van de Brusselse Jeugdraad Ilyas Mouani. "Het had een moment van vreugde moeten zijn, niet van haat. Het doet me pijn dat alle Brusselse jongeren het imago van de amokmakers voor de komende jaren zullen moeten meedragen. Meestal zijn de amokmakers heel jong en kunnen we hen met de juiste omkadering nog afhouden van situaties zoals zondag..."

Ook uit Nederland kwam er reactie van een zekere Morad Baddaou, naar het schijnt een bekend figuur onder moslims in Amsterdam. Als ritueel wasser zorgt hij ervoor dat overleden moslims teruggaan naar de schepper.

“Ik kook echt vanbinnen”, zei hij aan het begin van zijn videoclip, waarin hij de relschoppers veroordeelde. “Waarom moet het zo ver komen? Waarom moeten wij het altijd verpesten? Waarom moeten wij het na een leuk potje voetbal het weer helemaal kapotmaken? Jullie maken de hele gemeenschap kapot, en de islam. Jullie verpesten de toekomst voor onze kinderen, onze ouders, voor onszelf.”

Baddaou was boos omdat de rellen koren op de molen van extreemrechts waren. “Ze gaan nu de islam erbij betrekken, en Marokkanen erbij betrekken. En dan zeggen jullie: racisten. Jullie maken hen racisten! Dat doen jullie zelf, daar zorgen jullie zelf voor. Jullie geven Wilders nog meer werk. Jullie geven die collega van Wilders in België nog meer werk.”

De Nederlander benadrukte dat wat de relschoppers deden ver verwijderd was van waar de islam voor staat. “Is dit het visitekaartje van de islam? Is dit het? Denk jij dat je hier onderuit komt op de dag des oordeels? Echt niet, je zal je moeten verantwoorden.”

Wel spijtig dat hij met die 'dag des oordeels' onverantwoorde angst tracht aan te jagen. En, een vergelijking met voetbal hooligans wilde hij niet aanhoren. “Wij zijn hen niet, wij zijn geen hooligans. Wij zijn moslims. Wij moeten het goede voorbeeld geven.”

Bron: GVA

Morad Baddaou's vraag, zijnde: "Waarom moeten wij het altijd verpesten?", aanhoren we al minstens 50 jaar lang. Bijvoorbeeld, ook in Antwerpen, waar talrijke gemeenschappen met buitenlandse afkomst te vinden zijn, waaronder: zwarten, Chinezen, Joden, Italianen, en zo meer, zijn het vooral Marokkanen die met soortgelijk geweld, drugs, vandalisme, en zo meer, in het nieuws komen. Verbeter me als ik me vergis...

Maar, zo slecht ziet het er dan alweer ook niet uit. Nog concreter... In absolute cijfers uitgedrukt, telt de Belgische bevolking 7.714.233 Belgen met Belgische achtergrond, 2.386.100 Belgen met een buitenlandse achtergrond en 1.483.675 niet-Belgen. Het exacte aantal Belgo-Marokkanen is onbekend, aangezien België geen etnische statistieken verzamelt. Schattingen variëren, maar hun aantal bedraagt minstens 430.000. Anders gezegd: we mogen ze niet allemaal over dezelfde kam scheren.

Wel is het nu afwachten of Marokkaanse ouders in staat zijn om hun kinderen en jong volwassenen één dag in toom zullen kunnen houden. :-)

Zoals ik reeds eerder vermeldde, verschaffen scholen het nodige onderwijs, daar waar ouders de opvoeding en de discipline zouden moeten kunnen verzorgen. Allemaal goed en wel - maar, wat doe je indien je met rebelse karakters te maken hebt?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op maandag 28 november 2022 0 reactie(s)


Hoe mensen zich met voetbalmatchen kunnen identificeren

Ooit heb ik op de Turnhoutsebaan een zaak overgenomen, waarin ik in 1976 de vzw Psychon oprichtte; een vereniging, die in enkele jaren tijd uitgroeide tot meer dan 500 leden. Maar, in de laatste 10 jaar tijd heb ik Antwerpen slechts enkele malen bezocht. Een keer of drie-vier, denk ik.

Marokko won vandaag tegen België. Iets om blij om te zijn - want, indien het had verloren dat was het er op de Antwerpse Turnhoutsebaan heel anders toegegaan. Anderzijds geschiedde dat 'heel anders' wél in Brussel, een stad, die ik ook niet zo graag een bezoekje breng...

In de loop van deze namiddag ontaardden aldaar de instinctieve emoties nadat de Marokkaanse WK-overwinning tegen België een waarachtig stadsgevecht met de Brusselse politie opleverde. Vóór de start van de WK-wedstrijd werd er al met vuurwerk gegooid, maar tijdens en na de match liep de situatie helemaal uit de hand op de Anspachlaan en de Brusselse Kleine Ring. De Zuidlaan werd uiteindelijk in twee richtingen afgezet.

Honderden jongeren richtten op grote schaal vernielingen aan. Sommige relschoppers gooiden met vuurwerk, stokken, stenen en balken. Anderen braken straatmeubilair af. Vuilniszakken en enkele auto's werden in brand gestoken. Met een werfpaal werd een verkeerslicht geramd. Verschillende steps gingen in vlammen op en één exemplaar is in de voorruit van een auto gegooid. De reportagewagen van een cameraploeg van de VRT werd bekogeld, en zo meer. Akelige toestanden, die geen enkele mens van een beetje niveau wil meemaken.

Terug naar Antwerpen...

Ook daar ontaardde dat groot straatfeest uiteindelijk in een clash met de politie, waardoor de sfeer veel grimmiger werd. De Turnhoutsebaan werd dan ook uit voorzorg preventief afgesloten, en de politie probeerde de feestvierders uit elkaar te drijven. Een tiental personen werden bestuurlijk gearresteerd.

Jazeker! Ook was het in verscheidene Nederlandse steden onrustig, waaronder: Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. In elk van die steden trokken een 500-tal mensen de straat op. Er werden brandjes gesticht en er werd vuurwerk afgestoken. De Mobiele Eenheid van de politie moest eraan te pas komen.

In Rotterdam is een onbekend aantal mensen opgepakt, twee agenten raakten er gewond. “Eén liep gehoorschade op en de ander kreeg iets tegen zijn hoofd”, aldus een woordvoerder van de politie. Mensen kwamen samen rond het Kruisplein, daar werd onder meer ook met vuurwerk en glas naar de politie gegooid. Rond 19.30 uur was het er rustiger.

In Den Haag kwamen de mensen bij elkaar rond het Vaillantplein en in Amsterdam bij het Mercatorplein. Daar ging een auto in brand. Supporters wierpen met zwaar vuurwerk en trokken auto’s van voorbijgangers open. Volgens een woordvoerder hielpen jongerenwerkers en zogeheten buurtvaders erger te voorkomen. De politie er slechts één persoon aan. Ook daar was het rond 19.30 uur een stuk rustiger op straat.

In Utrecht en Amersfoort werd vooral feest gevierd. In de Utrechtse wijk Lombok was de sfeer feestelijk, er waren slechts her en der enkele kleine straatbrandjes.

In Amersfoort werd een scooter in brand gestoken en was er vuurwerk.

Och, mensen zijn slechts mensen, en kunnen zich nooit op een andere manier gedragen. Zie maar eens wat er in Oekraïne en andere plaatsen in de wereld gaande is. In vergelijking daarmee zijn die rellen, uitgaande van een kleine groep amokmakers, meestal jongeren, kortstondige stormen in een glas water. Bovendien vind je gelijkaardige menstypen, hooligans genaamd, meestal 'volwassenen', bij de meeste voetbalploegen. Maar het probleem is misschien, dat zowel België als Marokko binnenkort nog minstens één voetbalmatch moeten spelen, maar wel niet meer tegen elkaar, godzijdank.

Wat nu?...

De vraag is nu vooral wat er donderdag te verwachten valt, als Marokko opnieuw voetbalt, dit keer tegen Canada. "Na gisteren houden we met verschillende partijen – interne en externe – een debriefing. Op basis daarvan wordt de situatie herbekeken. We zullen met een meer versterkte aanwezigheid werken. Meer kan ik uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen," aldus Brussels politiewoordvoerder Sandra De Tandt

In Antwerpen analyseert de politie de match nog. Daar wil men niet zeggen of er donderdag meer manschappen worden ingezet.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op zondag 27 november 2022 0 reactie(s)


Dossier Zelfkennis: Over de Verzoenende, of Neutraliserende Derde Kracht…

Beste eclecticus,

In het Nieuwe Testament kunnen we lezen dat Jezus zou gezegd hebben dat zijn Koninkrijk niet van deze wereld was. Zo staat er in Johannes Hfst.18, vers 36, als antwoord op een vraag van Pilatus: “Mijn koningschap is niet van deze wereld. Zou mijn koningschap van deze wereld zijn, dan zouden mijn dienaars er wel voor gestreden hebben, dat Ik niet aan de Joden werd uitgeleverd. Mijn koningschap is evenwel niet van hier.”

Jezus kwam hier niet om als een gewone sterveling van het leven te genieten, maar om rond zijn 33ste te sterven. Leg wat hierboven vermeld staat maar eens aan de gewone mens uit!

Grapje! Niet doen dus! Waarom? In het artikel, getiteld: 'Further Note on Changing our Level of Being' staat er het volgende over...

"You all know that if you talk to a person in life and even touch upon any of the ideas of this Work the person will begin to argue at once and probably become very hostile. What is the reason? The real reason is that this person in life instantly feels uneasy. He feels that in some way he is being attacked or depreciated. That is why it is so dangerous to speak of this Work to people who have no Magnetic Centre or who have not been prepared a little in some intelligent way so that they can see a little bit beyond their immediate life-interests. Everyone flatters himself, everyone has a very strong self-conceit, and everyone feels that he or she is right, quite apart from the fact that they may be very unhappy. That is why it is so difficult to speak to people about this Work because they very easily become suspicious and always become resentful."

Over het Koninkrijk, dat niet van deze wereld is, werd reeds eerder vermeld dat je je van het Leven zou moeten kunnen isoleren. In dezelfde tekst uit 1945 staat er, bijvoorbeeld:

"When Ouspensky said 'that we must learn to isolate ourselves from life', he was speaking about the formulation that there are two Third Forces or Neutralizing Forces, in their broadest definition, that we can be under: the Neutralizing Force of life and the Neutralizing Force of the Work, or Esotericism. As you know, in this great formulation of these two quite different Third Forces - i.e:. the ideas of life and the ideas of the Work - we are told that the Third Force of life keeps Personality active and the real, essential part of us passive and so ungrown. On the other hand we are told that if we can feel the Third Force of the Work, the position is reversed and the Personality begins to become more passive and the more essential part of us, the real side of us, begins to grow."

"Now the Third Force or the Neutralizing Force of the Work comes from a quite different source and its effect is to change your Being by making Personality more passive and Essence more active. I have often heard people say to me: "Why can’t people get together and prevent all these horrors and disasters?" The answer is that with life as a Neutralizing Force it is impossible to do so. Everyone thinks that he is conscious already. Everyone thinks, for example, that if war is going to break out again he will refuse to fight. One used to hear this said over and over again in the war before the last one and in fact one always hears this echoed throughout history. Well, how is it that apparently men cannot learn, cannot remember, cannot alter things, and prevent war once and for all?"

Het antwoord daarop werd reeds eerder meermaals op deze website weergegeven. Nietwaar, beste eclecticus?...

Zo las ik vandaag nog dat het ultieme doel van Noord-Korea is om de sterkste kernmacht ter wereld te worden. Och, we leven nu eenmaal in een knettergekke wereld. Maar, in het Nieuwe Testament kunnen we nochtans lezen dat zelfs Jezus zou gezegd hebben dat zijn Koninkrijk niet van deze wereld was. Weet je nog?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op zondag 27 november 2022 0 reactie(s)


Ook meer dan 2.000 jaar geleden voerde de mens oorlogen…

Dit jaar deden archeologen, die in de oude Assyrische stad Nineveh werkten, die - tussen haakjes - door de Islamitische Staat was verwoest, een verbazingwekkende ontdekking, namelijk: een verzegelde poort die bij geen enkele eerdere opgraving of onderzoek van de site was gevonden.

Bij het voorzichtig openen van die poort zagen de archeologen een met stof beklede gang die in 2.634 jaar tijd niet was verstoord. De architectonische laag, die ze achter de verzegelde poort vonden, dateert van de inname van de stad door de Meden en Babyloniërs aan het eind van de ijzertijd van het Neo-Assyrische Rijk in de jaren 600 voor Christus. Hun ontdekking leverde dan ook mooie sculpturale kunstwerken op: afbeeldingen van militaire kampen en soldaten die de verovering van Mesopotamië door de Assyrische koning Sennacherib documenteren.

De helderheid en precisie laten een verandering zien in de Neo-Assyrische beeldhouwkunst, toen kunstenaars elke centimeter ruimte begonnen te gebruiken om landschappen, natuurlijke kenmerken op de achtergrond en de verschillende stammen die deel uitmaakten van de Assyrische keizerlijke bevolking af te beelden, niet alleen de Assyriërs zelf.

"Ze zijn beter dan die in het British Museum," zei Michael Danti, professor in de archeologie aan de Universiteit van Pennsylvania en lid van de opgravingen, verwijzend naar soortgelijke reliëfs die zijn gevonden bij opgravingen in Nineveh uit de 19e eeuw. "Ze tonen echt het hoogreliëf snijwerk, het detail van Sennacheribs sculpturen die toen revolutionair waren."

Toen restaurateurs en archeologen begonnen te graven, ontdekten ze dat de panelen met de beelden ooit ondersteboven waren gehaald en opnieuw gebruikt werden als bouwmateriaal. De panelen van ongeveer 5 bij 6,5 meter waren zijwaarts geplaatst tegen de lemen muren van de poort.

"Het is iets wat niemand van ons had verwacht," zei Ali Al-Jobouri, een gepensioneerde professor in de archeologie. "Als je zulke dingen ontdekt en je kunt ze met je hand aanraken, dan is dat iets heel spannends."

Irak was ooit de thuisbasis van enkele van 's werelds oudste steden en vroegste beschavingen, waaronder de Babyloniërs, de Sumeriërs en de Assyriërs. Rond 700 voor Christus maakte de Assyrische koning Sennacherib van Nineve zijn hoofdstad en bouwde de Mashkipoort - wat de 'Poort van God' betekent - om de ingang te bewaken.

Maar die poort was een van de vele historische monumenten die het slachtoffer werden van langdurige militaire conflicten en daden van cultureel vandalisme in het gebied. Ze werd in de jaren 1970 heropgebouwd, maar vervolgens  door ISIS-soldaten met een bulldozer opzettelijk vernietigd tijdens hun bezetting van Irak.

Toen het 'Iraq Heritage Stabilization Program', dat Michael Danti van de Universiteit van Pennsylvania leidt, begon te werken aan de wederopbouw van de poort, deden ze een ontdekking die hij omschreef als "zo zeldzaam, dat het onvoorstelbaar was."

Onder de ruïnes ervan lagen zeven marmeren platen met sierlijk beeldhouwwerk van Assyrische soldaten die pijlen afvuurden - en ook afbeeldingen van palmbomen, granaatappels en vijgen - allemaal afkomstig uit het paleis van Sennacherib. "We waren allemaal verbijsterd en vrijwel sprakeloos. Het was als een droom," zei Danti. "Niemand had voorspeld dat we reliëfs van Sennacherib zouden vinden in een stadspoort."

Dat weten we dan ook weeral.

Wat oorlogen betreft...

... schreven we al dat ze altijd hebben bestaan, en dat zullen blijven totdat de mensheid een Menswaardig bestaan begint te leiden door, bijvoorbeeld, het agressieve dierlijke in zichzelf te ontstijgen én een hoger bewustzijnsniveau nastreeft.

Dit houdt ook in, dat de kinderen van vandaag, opgevoed door mensen waarin de twee hogere bewustzijnsniveau's totaal ontbreken - eenmaal 'volwassen' - zich - dankzij nabootsing, opvoeding, onderwijs, conditioneringen, et cetera - eveneens op eenzelfde manier zullen gaan denken, voelen en gedragen.

Zo stelde ik reeds eerder de vraag hoeveel mensen jij kent die in vrede leven met hun partners, kinderen, familieleden, kennissen, vrienden, werkmakkers, buren, met de andere bewoners van het dorp, gemeente of stad, noem maar op. 'k Vrees dat je er niet méér dan de vijf vingers van één hand zult voor nodig hebben. En ja: natuurlijk mag jij jezelf eraan toevoegen.

Mensen zijn wat ze 'zijn' - of, niet 'zijn'... Meer kan je van hen niet verwachten.

100 jaar geleden zei Gurdjieff eens: "Everything is being done in the only way it can be done. If one thing could be different everything could be different. And then perhaps there would have been no war. Everything is dependent on everything else, everything is connected, nothing is separate. Therefore everything is going in the only way it can go. If people were different everything would be different. They are what they are, so everything is as it is."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op zondag 27 november 2022 0 reactie(s)


Wie waren Poetin's 'bezorgde soldatenmoeders'?…

Ander soort nieuws mag soms ook wel eens, hé! Vandaag koos ik het thema 'Bezorgde soldatenmoeders' uit, zijnde: vooraf uitgekozen vrouwen, die door Vladimir Poetin werden ontvangen. Het was een zorgvuldig geënsceneerde bijeenkomst, bedoeld om de publieke woede over de mobilisatie te kalmeren. Want, achteraf bleek dat ze in realiteit haast allemaal trouwe medestanders van de Russische president waren, zelfs hoge ambtenaren bij de Russische overheid. Zo herkende men, bijvoorbeeld, de vrouw van een hoge legerofficier, daarnaast de partner van een politiecommissaris, en zo meer.

Mensen liegen, dus ook politici en regeringsleiders. Mensen liegen zelfs tegen zichzelf, al was het maar door te denken dat men te allen tijde één en dezelfde persoon is. Zo ben jij, beste lezer, niet hetzelfde 'ikje' die je enkele seconden geleden was, noch die vanmorgen aan de ontbijttafel zat, of die gisteren naar het werk reed - en, die op het werk aankwam was dan weer een totaal andere 'ik', net als die 'ik' die na het werk terug thuiskwam, enzovoorts. Geen mens is één, maar legio. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een Poetin eveneens een doodgewone mens is met vele maskers. Maar, ik ben een beetje aan het afdwalen, sorry...

Eén van die vrouwen was, onder andere, Olga Beltseva een functionaris in Moskou bij de overheid. Ook aan dezelfde tafel zat Olesya Shigina, een ultraconservatieve Russische activiste, die via filmpjes op sociale media de oorlog tegen Oekraïne propageert. In een van haar laatste bijdragen ontkende ze dat het moreel van de Russische soldaten ver onder het dieptepunt zit. “Aan het front is niemand boos op de regering. Ze hebben aldaar maar één doel, en dat is winnen.”

Ook Joelia Belekhova was er, hoofd van het Uitvoerend Comité van de regio Moskou die in 2016 opgenomen werd in de lijsten van kandidaten van Verenigd Rusland voor de Doema. Net als Nadezhda Uzunova, die de leiding heeft over een fonds dat geld inzamelt voor humanitaire hulp onder de gemobiliseerde soldaten, en een zekere Marina Migoenova zit in dezelfde organisatie.

Ook de Tsjetsjeense aristocratie was vertegenwoordigd in de persoon van Zharadat Aguyeva. Haar zonen zijn hoge veiligheidsfunctionarissen en een van hen wordt door Kadyrov consequent 'held' genoemd. In een video die eind oktober werd gepubliceerd, bedreigde de politiecommandant Rustam Aguyev, de echtgenoot van  Zharadat Aguyeva, Tsjetsjenen die probeerden te voorkomen dat ze in de oorlog zouden vechten.

"Degenen onder jullie met neerhangende baarden en strakke broeken, die aan zonnebloempitten knagen en groots praten... Ik zweer bij Allah, ik zou me schamen om naar buiten te komen terwijl mijn broers vechten en sterven. Het is jammer. Je ontheiligt onze geschiedenis. Als we thuiskomen, laten we jullie in geen van onze straten nog vrij rondlopen.”

In scène gezet

Rusland verdraagt niet de minste kritiek op de oorlog in Oekraïne, ook niet van moeders die vrezen dat hun zoon is gedood en daar weinig informatie over krijgen. Het was dan ook op voorhand geweten dat de ontmoeting tussen Poetin en enkele moeders van uitgestuurde Russische soldaten – waarvan een deel op de Russische tv werd uitgezonden – grotendeels opgezet spel zou zijn. Verschillende media, waaronder de Britse krant 'The Guardian', achterhaalden al snel dat zowat alle moeders die het Kremlin opvoerde, fervente medestanders waren van Poetin.

Sociale media

De vrouwen hoorden Poetin vertellen dat ze “niet alles moesten geloven wat op tv komt”. Waarna hij tegen hen beklemtoonde geen spijt te hebben over deze “speciale militaire operatie”. Rusland recht volgens hem eindelijk de rug tegen het “arrogante westerse overwicht” en tegen decennialange vernederingen.

Woordelijk werd zei hij het volgende...: “It is clear that life is more complicated and diverse than what is shown on TV screens or even on the internet – you can’t trust anything there at all, there are a lot of all sorts of fakes, deception, lies. This is why we have gathered with you, that’s why I proposed this meeting, because I wanted to listen to you first-hand.”

Die georkestreerde ontmoeting tussen Poetin en een aantal soldatenmoeders werd op een storm van protest onthaald. Het is een opsmukoperatie, zei Valentina Melnikova, een advocate die al sinds 1989 families van Russische soldaten bijstaat. Ze vertelde aan de 'The Guardian' dat het Comité voor Soldatenmoeders al duizenden klachten ontving – meer dan in de jaren van de fel gecontesteerde Russische oorlog in Tsjetsjenië.

Een belangrijke bron van kritiek op de oorlog komt van families van Russische rekruten, die werden gemobiliseerd zonder noemenswaardige training en in bedenkelijke omstandigheden moeten trachten te overleven. De ngo 'Raad van Moeders en Echtgenotes' plaatste daarom een eigen video op Telegram. Voorzitster Olga Tsoekanova, wiens zoon het Russische leger dient, richtte zich in die video tot Poetin met de woorden: “Vladimir Vladimirovich, ben jij een mens? Heeft u nog wel de moed om ons recht in de ogen te kijken? Met echte vrouwen, die uit verschillende steden hierheen zijn gereisd om u te ontmoeten - of, lukt u dat enkel met vrouwen die u voor deze persconferentie zelf zorgvuldig kon uitkiezen?...”

Het grappige is, dat - wij, mensen - de neiging hebben anderen van zaken te veroordelen waaraan we ons soms zélf schuldig maken. Indien je jezelf in Poetin's schoenen kon plaatsen, zou je kunnen begrijpen dat hij - eveneens 'mens' zijnde - zich niet anders kon voordoen. Dus, vergeef het hem, want hij weet écht niet wat hij doet... :-)

- En, beste lezer, regeert er op dit moment dezelfde ik over jouw lichaam als die van enkele minuten geleden? Of, ben je je daarvan niet bewust?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!Gepost door Tsenne Kikke op zaterdag 26 november 2022 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht