ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tsenne Kikke's blog

Exorcist aangeworven om boze geest uit te roeien op IJslandse boerderij

We zijn 21 juni 2020, niet 21 juni 1020...

Nochtans werd er door een exorcist op een oude boerderij bij het IJslandse Hvolsvöllur een vermeend spook verdreven. Energiebedrijf 'Landsvirkjun' huurde daarvoor dominee Kristinn Ágúst Friðfinnsson in om de ceremonie uit te voeren.

Het is enerzijds ongebruikelijk dat een hightechbedrijf als 'Landsvirkjun' een exorcist inhuurt om zoiets uit te voeren. Maar, de eigenaar van de boerderij, Daníel Magnússon, stond er anderzijds echter op dat de uitdrijving wel degelijk noodzakelijk was vooraleer alle gebouwen op het terrein zouden worden gesloopt.

Plannen om een ​​boerderij in IJsland te slopen, moesten dus worden opgeschort, zodat de exorcist de locatie kon bezoeken om de sinistere geest, die vermoedelijk nog immer op de locatie rondhangt, te kunnen uitroeien. De ceremonie werd in opdracht van de nationale elektriciteitsmaatschappij gehouden, die de grond had verworven als onderdeel van een aanstaand bouwproject. Na overleg met de eigenaar van de boerderij kreeg de maatschappij te horen dat hij bijna twintig jaar geleden een duistere aanwezigheid op deze locatie had aangetroffen...

Volgens Daniel Magnusson vond het griezelige incident plaats in 2002 toen een onverklaarbare mist uit de grond opsteeg.  Dit bracht het vee totaal van streek. "Ze renden loeiend en jammerend de koeienstal uit," herinnerde hij zich. "Toen ik hen had gekalmeerd, ging ik de koeienstal binnen en het was alsof er ijskoud water in mijn gezicht werd gespetterd." Op het ogenblik dat hij het gebouw verder betrad, verkreeg hij het gevoel alsof hij enkele meters diep in een water werd gedompeld. Hij ging eindelijk weg, omdat hij niet meer kon ademen, zei hij.

Maar het vreemde hield daar niet op, want toen Magnusson het gebouw verliet en zijn kalmte herwon, voelde hij een lichaamloze hand op zijn schouder en hoorde hij een stem, die zei: "Blijf kalm. Het staat op het punt om jou aan te vallen. Het probeert jou weg te jatten." Hoewel hij niet uitlegde hoe het griezelige incident uiteindelijk afliep, gaf de boer aan dat hij later met een 'ziener' sprak, die hem vertelde dat de verontrustende ontmoeting werd veroorzaakt door een boze geest die jaloers was op zijn succesvolle boerderij.

Ondanks het feit dat de zenuwslopende gebeurtenis bijna twee decennia geleden plaatsvond, voelde de boer zich nog steeds genoodzaakt om het verhaal te delen met het energiebedrijf toen ze zijn land opkochten, en drong er bij hen op aan die geest te verdrijven voordat de werken op het terrein werden opgestart.

In een getuigenis van hoe ernstig dergelijke bovennatuurlijke gebeurtenissen in IJsland worden genomen, zei Ólöf Rós Káradóttir, projectmanager van het bedrijf: "We vonden het vanzelfsprekend om aan de wensen en aanbevelingen van Daníel over het inhuren van een exorcist te voldoen voordat het gebouw werd afgebroken. Hij kent het gebied beter dan wie dan ook."

Ze voegde eraan toe dat die boerderij dicht bij een bekende elfenheuvel ligt, en het bedrijf had de lay-out van alle structuren rond die heuvel op kaart laten uittekenen; dit, in een poging geen risico's te nemen om de elfen, die daar misschien wonen, te storen...

Voor de rest konden noch de geest, noch de koeien worden bereikt voor verdere commentaar.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!Gepost door Tsenne Kikke op woensdag 1 juli 2020 0 reactie(s)


Grootste prehistorische vindplaats tot nu toe gevonden nabij Stonehenge

Stonehenge is één van de meest bestudeerde archeologische vindplaatsen ter wereld en toch zijn er nog vele dingen waarover we niets afweten. Onlangs heeft een team van archeologen opnieuw een enorm monument in de buurt van Stonehenge gevonden dat een nieuw stukje van de raadselachtige geschiedenis van de site blootlegt.

In een artikel, dat op 21 juni is gepubliceerd in het online vaktijdschrift 'Internet Archaeology', geeft een internationaal team van onderzoekers aan een nieuw monument in de buurt van Stonehenge te hebben gevonden, nabij het stadje Amesbury. Het team bestond uit academici van de universiteiten van St. Andrews, Birmingham, Warwick, Bradford, Glasgow en de University of Wales Trinity Saint David.

De grootte van de nieuwe archeologische site, doet Stonehenge misschien zelfs wel teniet. De nieuwe ontdekte schachtencirkel bestaat uit 20 schachten - sommige tot zo’n 10 meter breed en 5 meter diep in de grond – die in een grote cirkel zijn gepositioneerd om 'Durrington Walls' heen, een andere archeologische site. Aan de hand van koolstofdatering, zijn de schachten gesteld op zo’n 4.500 oud. Met een reikwijdte van zo’n 2 kilometer lang, is het één van de grootste prehistorische vindplaatsen tot nu toe in het Verenigd Koninkrijk.

“Toen deze schachten voor het eerst werden opgemerkt, dachten we dat het natuurlijke toevoegingen waren”, vertelt professor Vince Gaffney, een van de hoofdonderzoekers, aan 'The Guardian'. “Alleen door geofysische onderzoeken konden we de schachten samenvoegen en zien dat er op grote schaal een onderliggend patroon was.”

Bekijk de beelden ...

Mysterieuze functie

De onderzoekers denken dat de cirkelvormige formatie een soort kosmologische functie had. De cirkel van schachten heeft mogelijk gediend als een grens die bedoeld was om mensen te waarschuwen om weg te blijven, stellen de onderzoekers, of het had mensen naar een heilige plaats kunnen leiden. “Stonehenge heeft een duidelijke link met de seizoenen en het verstrijken van de tijd, door de zomerzonnewende”, vertelt Gaffney, “maar bij deze schachten is het niet het verstrijken van de tijd, maar de begrenzing door een cirkel van assen die kosmologische betekenis heeft. "

De techniek erachter

Het bouwen van een monument over zo’n uitgestrekt gebied zou een strakke planning en zorgvuldige meting vereisen. De grootte en lay-out van het monument suggereren dat mensen die 4.500 jaar geleden in dit gebied woonden, een soort telsysteem hadden waarmee ze lange afstanden konden meten en elke schacht nauwkeurig op de betreffende locatie konden bouwen.

"Duidelijk geavanceerde praktijken tonen aan dat de mensen zo afgestemd waren op natuurlijke gebeurtenissen, iets wat we ons nauwelijks kunnen voorstellen in de moderne wereld waarin we vandaag leven", zei geofysicus Richard Bates in een persbericht van St. Andrews University.

“De grootte van de schachten en het circuit rondom Durrington Walls is momenteel uniek”, voegt Gaffney toe. “Het toont het belang van Durrington Walls Henge, de complexiteit van de monumentale structuren binnen het Stonehenge-landschap en de vakmanschap en wens van neolithische gemeenschappen om hun kosmologische geloofssystemen vast te leggen op manieren en op een schaal die we nooit eerder hadden verwacht. Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel moeite het zou hebben gekost om zulke grote schachten te graven met gereedschap van steen, hout en bot.”

En ja: het is in het algemeen geen gemakkelijke taak om ons in de schoenen te plaatsen van mensen die 4.500 jaar geleden op deze Aarde rondliepen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en iets aan te kopen.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!Gepost door Tsenne Kikke op woensdag 1 juli 2020 0 reactie(s)


Nieuw varkensgriepvirus ontdekt in China dat een pandemie kan veroorzaken

Het zoveelste nieuws uit..., jawel: China!

Chinese onderzoekers hebben een nieuw griepvirus ontdekt dat in staat is om een pandemie te veroorzaken, zo blijkt uit een studie die gisteren gepubliceerd werd in het academische tijdschrift 'PNAS'. Het gaat om een virus dat gedragen wordt door varkens, maar ook mensen kan besmetten.

Het nieuwe griepvirus is recent opgedoken en werd tot ‘G4’ (volledig ‘G4 EA H1N1′) gedoopt. Genetisch gezien is het afkomstig van de H1N1-stam, waartoe ook het zogenoemde Mexicaanse griepvirus behoorde dat in 2009 een pandemie veroorzaakte. Het virus wordt gedragen door varkens, maar is al overgesprongen naar mensen. Verschillende varkenshouders zijn immers al besmet geraakt.

Er is nog geen bewijs dat het nieuwe virus ook van mens op mens doorgegeven kan worden. Volgens de auteurs van de studie, wetenschappers van verschillende Chinese universiteiten en van China’s centrum voor ziektebestrijding en -preventie, bezit het varkensgriepvirus echter “al de essentiële kenmerken om zeer aanpasbaar te zijn om mensen te besmetten”. Hun grootste vrees is dus dat het virus muteert en zo onderling mensen kan besmetten, wat het risico op een pandemie groot maakt.

Hoogst besmettelijk

Het onderzoek waar de recent gepubliceerde paper over gaat, werd uitgevoerd tussen 2011 en 2018. De onderzoekers namen daarbij 30.000 neusuitstrijkjes bij varkens in slachthuizen in 10 Chinese provincies en een dierenziekenhuis, waardoor er 179 varkensgriepvirussen afgezonderd konden worden. Bij testen op dieren – onder andere op fretten, die vaak gebruikt worden in grieponderzoeken omdat ze gelijkaardige symptomen als mensen vertonen – vertoonde het specifieke G4-virus zich echter als hoogst besmettelijk.

Het virus veroorzaakte ook zwaardere symptomen bij fretten dan andere virussen, en bovendien bleek het zich te kunnen vermenigvuldigen in menselijke cellen. Tests wezen uit dat immuniteit tegen de gewone griep geen bescherming biedt tegen G4.

“Zorgwekkend”

Het nieuwe varkensgriepvirus is er al in geslaagd over te springen naar mensen, zo bleek uit het feit dat 1 op 10 varkenshouders en in totaal 4,4% van de gehele populatie al antilichamen voor G4 in het bloed had. Voor besmetting van mens op mens werd nog geen bewijs gevonden, maar de onderzoekers stellen wel dat het “zorgwekkend is dat de menselijke besmetting met het G4-virus verder bij mensen kan muteren en het risico op een menselijke pandemie verhoogt.”

De auteurs van de studie roepen op tot dringende maatregelen voor mensen die met varkens werken. Volgens James Wood, hoofd van het departement dierengeneeskunde aan de universiteit van Cambridge, is de studie “een heilzame herinnering dat we constant risico lopen op nieuwe zoönotische (ziekteverwekkers die overspringen van dier naar mens) pathogenen.”

“Gekweekte dieren – waarmee mensen meer contact hebben dan met dieren in het wild – kunnen de bron zijn van belangrijke pandemievirussen”, besluit hij in 'The Guardian'.

Bron: Metro

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!Gepost door Tsenne Kikke op dinsdag 30 juni 2020 0 reactie(s)


Politiewagen rijdt Black Lives Matter-demonstranten zomaar (?) omver…

Meer dan tien actievoerders raakten naar het schijnt gewond toen in Detroit een politiewagen hen tijdens een Black Lives Matter-betoging omverreed.

Op deze beelden is te zien hoe ‘No justice, no peace’-schreeuwende demonstranten een politieauto omsingelden. De besturende agent zag zich genoodzaakt door te rijden, waarop sommige demonstranden zich op de motorkap wierpen. De agent stopte enkele malen om hen de kans te geven weg te springen, maar zag zich achteraf genoodzaakt om dan maar het gaspedaal in te drukken. Wel viel een demonstrant bijna onder de naderende wielen van de auto, maar hij slaagde erin om toch nog tijdig weg te rollen.

Het was activist Ethan Ketner die de beelden inblikte en online zette: “Samen met 10 tot 12 anderen werd ik opgeschrikt door deze roekeloze bestuurder die blijkbaar over een politiebadge beschikt. De agent reed zonder reden op ons in toen we langs zijn wagen wandelden. Dit is zonder meer een daad van agressie. Zolang er geen rechtvaardigheid is, zal er geen vrede zijn.”

... toen we langs zijn wagen wandelden?

In de eerste seconden kan je al zien dat iemand zich achterover op de motorkap werpt. Bekijk de beelden, en stel jezelf voor dat jij die agent bent.

Natuurlijk zullen er zich in de Verenigde Staten meerdere van zulke feiten voordoen, waardoor er stokken worden gevonden waarmee de activisten kunnen slaan en extra olie op het bestaande vuur kunnen werpen. Allemaal goed en wel, zolang ze maar beseffen dat de oorzaken die ze creëren gevolgen met zich meedragen.

Aanhoor wat de commissaris de dag daarna daarover te vertellen had...

Het is reeds eerder gebeurd dat activisten braafjes langs een politiewagen wandelden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!Gepost door Tsenne Kikke op dinsdag 30 juni 2020 0 reactie(s)


Ben je eveneens drager van implantaten van buitenaardse afkomst?

Je hebt niet alleen mensen, die er rotsvast van overtuigd zijn dat de Aarde vlak is en geen bol, maar ook personen die in het bestaan van aliens geloven. Dat is hun goed recht...

Dat er leven op anderen planeten kan zijn, is natuurlijk heel sterk mogelijk, al is het misschien microscopisch klein. Maar sommige ufonauten leggen de lat van hun (bij)geloof veel hoger en durven beweren dat er reeds buitenaardse wezens met hun ruimtevaartuigen op Aarde zijn geland én mensen hebben ontvoerd.

Eén van die overtuigde gelovigen was een persoon die met zijn titel schermde - want, hij was een dokter, en om die reden kon hij het natuurlijk allemaal weten en 'geloofwaardig klinken'. Ik bedoel: enkel en alleen in de oren van andere 'gelovigen', natuurlijk.   

Zijn naam was Leir, dr. Roger Leir. Hij overleed in 2014 aan een hartaanval op de leeftijd van 79 jaar. Naast ufoloog was hij een chirurg, die beweerde dat hij bij operaties een twaalftal implantaten uit lichamen, die hij persoonlijk opereerde, heeft verwijderd. Implantaten, waarover hij zei dat ze 'radiosignalen' uitzonden.

Nog sterker...: die implantaten konden uit zichzelf bewegen, alsof ze tijdens de operatie niet wensten gevonden te worden. Ze zouden dus van extraterrestriële origine zijn geweest...

Indien het onderwerp jou interesseert, kan je onderstaande videoclip bekijken. Ikzelf heb er slechts enkele minuten aan besteed..., maar een Star Wars film zou me misschien nog kunnen bekoren, met de nadruk op het woordje 'misschien'.

Alleszins niet in een bioscoopzaal - want, daar kan ik de beelden niet vooruitspoelen. :-)

Eén ding is zeker: Flatlanders bestaan echt!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!Gepost door Tsenne Kikke op dinsdag 30 juni 2020 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht