ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Astrologie: Geboortehoroscopen zijn vooral voor baby's en kindjes nuttig

Astrologie geeft jou een klein idee van hoe Zon, Maan en planeten jouw aangeboren essentie hebben gekleurd.
door DIMschool vzw - woensdag 30 juli 2014 17:35

Elke mens beschikt over een 5 à 6-tal hoofdpersoonlijkheden, en elk van deze persoonlijkheden regeert over honderdtallen kleine 'ikjes'. Indien je in staat bent om ze allemaal één voor één op te tellen, kom je vrij snel aan het cijfer 1.000, of meer.

Elke indruk van buitenaf, elke gedachte, ieder gevoel, elke emotie, elke wens, prikkel of verlangen, en zo meer, roept zo'n ikje op. Om die reden ben je nu de ene, en binnen enkele minuten een totaal iemand anders.

Op dit ogenblik, bijvoorbeeld, ben je niet hetzelfde ikje dat deze morgen uit het bed stapte, noch het ikje aan de ontbijttafel, noch het ikje dat naar het werk ging, noch het ikje op het werk, noch het ikje dat terug naar huis reed, noch het ikje dat thuis aankwam, noch het ikje dat gisterenavond TV keek, noch de ik die in het bed kroop, enzovoorts, enzovoorts. Om die reden is de mens nooit één maar legio.

In wezen is hetgeen DIMschool brengt niet voor iedereen bestemd. Om die reden, schreef ik al, is er een kleine waarschuwing, waaronder: "Jouw geboortehoroscoop op Spiritualia is niet verbloemd. Dat wil zeggen dat je naast jouw positieve eigenschappen ook jouw minder positieve eigenschappen te lezen krijgt. Dit kan soms heel confronterend overkomen en kan bepaalde kanten van jezelf aan het licht brengen waarvan je voorheen niet bewust was." Om te vervolgen met ...

"Tot besluit: samen met uw aanbetaling verklaart u zich akkoord met het feit dat er dingen in kunnen staan die eventueel kunnen choqueren, maar bedoeld zijn om uzelf te laten inzien dat ze aangeboren zijn, en dus planetair werden beïnvloed. Enerzijds kunt u er dus niets aan 'doen' – maar, anderzijds, kunt u er met-ter-tijd misschien wel controle over uitoefenen. Vooral indien u de astrologische interpretaties van kinderen leest, kunt u 'een oogje in het zeil houden' en bijsturen, misschien. Sterren, Zon, Maan en planeten dringen wel, maar ze dwingen niet."

Elke mens, met ietwat bewustzijn, beseft dat men de minder positieve kantjes in zichzelf moet afslijpen, teneinde te kunnen schitteren. Niet voor niets is de naam van deze website 'Spiritualia', verwijzend naar het spirituele deel in onszelf, losstaande van het tijdelijke en dus vergankelijke stoffelijke lichaam. Concreet: een volledige geboortehoroscoop aankopen, is vooral een aanrader voor elke mens die aan zichzelf wil werken.

Weet, dat jouw geboortehoroscoop één van de vele momentopnamen is op het uur en dag van jouw geboorte. In jouw horoscoop lees je hoe je, net als een ruwe diamant, eruitziet, en geeft jou tips om die ruwe diamant bij te slijpen opdat hij op een dag meer schitteren kan. Of, wil je overlijden zonder aan jezelf te hebben gewerkt? Mij goed, indien het voor jou goed is.

Dit doet me denken aan de prachtige tekst van Terestchenko:

Il faisait froid, la nuit était noire. En trébuchant dans un sentier boueux, le voyageur vit un grand Etre en deuil se pencher sur les morts qui parsemaient le champ. Il avait dû y avoir bataille.

L'Etre en deuil ouvrait les poitrines des morts et en retirait des cailloux qu'il mettait dans un sac. Le voyageur s'approcha, en prit un et le rejeta avec dédain. L'Etre en deuil lui dit : "Toi non plus tu ne sais pas que tu as un diamant noir en toi. C'est pourtant le plus beau des trésors, car il peut resplendir et réchauffer plus qu'un soleil !"

Le voyageur tâta sa poitrine, sans découvrir de corps dur. Pourtant, il avait déjà senti jadis, comme une pierre qui gênait les battements de son coeur. "C'est un fou", se dit-il, et il reprit son chemin.

Hopelijk had je iets aan deze tekst. Om verder te gaan ...

Ondertussen ben je veel ouder geworden, en heb je - indien je de teksten grondig leest en de dingen met elkaar hebt verbonden - reeds zeer veel dingen op een persoonlijke manier ervaren. Dit is prachtig, omdat je dan niet enkel en alleen jezelf beter begrijpt, maar vooral beseft dat de Zon, Maan en planeten jou zo hebben gekleurd. Anders gezegd: je kon niemand anders zijn, en wat je moest en nog moet meemaken, stond als het ware in de sterren geschreven op de dag dat je de moederschoot voor eeuwig en altijd verliet. Of, dacht je écht dat je over een vrije wil beschikte? Over dat thema heb ik het reeds eerder gehad. Zelfs onze planeet Aarde heeft geen vrije wil, en wordt dagelijks door de Zon, Maan en planeten beïnvloed. Denk aan de getijden, bijvoorbeeld.

Nu begrijp je waarom het lezen van jouw geboortehoroscoop nuttig kan zijn. Ten eerste: om de gekleurdheden van jouw essentie te leren begrijpen - en, ten tweede: weten aan wat je vooral dient te werken, indien je ooit - vanuit jouw aangeboren mogelijkheden - tot jezelf zou willen uitgroeien.

Met dat Zelf wordt dus in eerste instantie jouw lichaam bedoeld, geregeerd door jouw hoofdpersoonlijkheden en de ondergeschikte diverse ikjes, die onverwacht opdoemen. Maar, je bent méér dan enkel en alleen dat lichaam, veel meer - want, jouw tijdelijk, stoffelijk lichaam kan als kanaal fungeren van iets in jezelf. Noem dat 'iets' het Ware Zelf, het Ik, de Ziel, of wat dan ook, zolang je maar beseft dat het een lichaam nodig heeft teneinde zich te kunnen uiten.

Dat 'iets' heeft dus een lichaam als voertuig nodig, maar het lichaam heeft dat 'iets' niet nodig om in leven te blijven. Daarom schreef ik al dat alles bezield is, zelfs een steen of grassprietje, en dat 'ziel' iets is dat een mens moet zien te verwerven. Je moet dus 'iets doen' om in de 'Hemel' te geraken..., vooral in jouw eigen 'hemel', of 'andere werelden'.

Astrologie laat je inzien wat nodig is om dat lichaam te onderwerpen aan dat 'iets in jou'. Zo niet, kan dat lichaam er nooit een voertuig van worden. Maar, ik ben weeral aan het Zelfkennissen...

"Waarom betalen...

... voor iets dat niet afgewerkt is?", is een zeer goede vraag, want het zal nog een gehele tijde vooral het volledig astrologisch computerprogramma is uitgeschreven. Toch is er een goede reden waarom DIMschool het reeds aanbiedt, en die reden is: dat er eerst aan de horoscopen wordt gewerkt waarvoor men betaald heeft. Hopelijk kun je - indien jij niet bij die groep hoort - hiervoor het nodige begrip opbrengen, en gewoonweg jouw beurt af te wachten vooraleer jouw kernwoorden nogmaals worden aangepast.

Iets over de tref- of kernwoorden...

Stel, dat je fantasierijk bent. Dit is een prachtige gave indien je in je leven - via beroep of vrijetijdsbesteding - iets mee doet, zoals iets uitvinden, bijvoorbeeld, of omdat je modeontwerper bent, architect, kunstenaar, of iets in dien aard. Over een degelijke opleiding beschikken, is dus primordiaal. Maar, zo ken ik mensen die hun fantasiewereld niet op een nuttige manier gebruiken, maar er dagdagelijks in vertoeven omdat ze dagdromen, zich de dingen verbeelden, of jointjes roken, en daarenboven misschien andere verdovende middelen innemen. Weet, dat bewustzijnsvernauwing net het tegenovergestelde is van bewustzijnsverruiming.
 
Kortom: het is niet omdat je met een gave bent geboren, zoals fantasierijk zijn, dat er bij jouw geboorte een garantiebewijs werd bijgeleverd, en je er op een nuttige manier mee omspringt.

Voorkomen is veel beter dan - veel later - trachten te genezen

Daarom ben ik de persoonlijke mening toegedaan dat geboortehoroscopen vooral nuttig zijn voor mensen die aan zichzelf willen werken én voor jonge ouders met jonge kinderen. Het zijn zij die hun kind, of kinderen, met-ter-tijd kunnen leren begrijpen, steunen en op een waardevolle manier gidsen. Stel, dat jij zo'n ouder had gehad?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht