ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Forum

Soefisme

Spiritualia Forum Index > De grote wereldgodsdiensten > Soefisme
Pagina 1 van 11
Auteur Bericht
Tsenne Kikke
Tsenne Kikke

Lid sinds: april 2005
Berichten: 207
Zijn/haar profiel
maandag 3 september 2007 4:13 :: Onderwerp: Soefisme
A - DANS:

1) Beelden zeggen meer dan woorden... De draaiende Derwisjen van Damascas:2) Beelden van een derwisjoptreden in het oude Orient Express station in Istanbul op 14 april 2007.3) Derwisjdansen - Les # 1:4) Soefidans gebracht door Mohamed El Sayed:5) De dans van de daraweesh:6) Moderne versie; mooi om naar te kijken, maar geen soefidans:7) Soefidansers in Istanbul:8) Derwisjdansen - Les # 2 - Kijk naar de basisprincipes. Laat je niet verstoren door haar overtollige 'Egyptische bewegingen':9) Derwisjdans:10) Derwisjdansers:11) Draaiende derwisjen:B - GEZANG, ZIKR & MANTRAVORMING:

1) De helende krachten van meditatieve muziek :2) Allah Hu Allah Zikr :3) Lied van de derwisjen van Konya - 'Erler Demine':4) 'Erler Demine' - muzikaal:C - VOLKS GEZANG, ZIKR & MANTRAVORMING:

1) Haqqani Sufi Hadrah in Londen:2) Gezang & mantra:3) Volkse Zikr:D - POEZIE:

1) Een gedicht van Rumi: 'Become the sky'2) Een gedicht van Rumi: 'Say I am you'E - BEELDEN & AUTOBIOGRAFIEEN:

1) De huidige levende meester van de Naqshbandi Haqqani Soefi-orde :F - LEZING

1) Shaykh Hisham Kabbani spreekt over de realiteit van mens-zijn, over liefde, verdraagzaamheid, aanvaarding, en over het potentieel van de mensheid als een geheel:2) Shaykh Hisham Kabbani (vervolg-1):3) Shaykh Hisham Kabbani (vervolg-2):G - FILMEXTRACTEN:

1) Een scène uit de film 'Ontmoetingen met bijzondere mensen' - regisseur: de Australiër Peter Brook. Deze film dateert van 1979, en is gebaseerd op een autobiografie van G. I. Gurdjieff.2) Nog een heel korte scène uit de film 'Ontmoetingen met bijzondere mensen'. Hier ontmoeten we de jonge Gurdjieff, zijn vader, en de priester die hem een opleiding gaf in geneeskunde.3) Introductie tot de film:4) In dit deel komt de groep iets te weten over de Sarmoen broederschap en hier komt Gurdjieff voor de eerste maal in contact met het teken van het Enneagram:H - ONECHTE SOEFI DANSEN:

Een Egyptische versie. Voorbeeld van wat een Soefi dans niet is ...:Gecommercialiseerde lichaamsoefening:Duurtijd: 1 min. 54 sec.

Pagina 1 van 11
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht