ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Forum

Duim (over handlezen)

Spiritualia Forum Index > Divinatie > Duim (over handlezen)
Pagina 1 van 11
Auteur Bericht
Diana@Rationem


Lid sinds: januari 2011
Berichten: 3
Zijn/haar profiel
vrijdag 11 februari 2011 13:17 :: Onderwerp: Duim (over handlezen)
Misschien zit op dit moment wel duimen te draaien. Of heb je net iemand de duimschroeven aangedraaid (hopelijk niet!) Je kunt natuurlijk ook iets uit je duim zuigen. Of iemand onder de duim houden. Verder kun je je omgeving op je duimpje kennen. Je hebt misschien een grote duim en je kan er natuurlijk ook nog met een hamer op slaan. Je ziet er zijn aardig wat uitdrukkingen in onze taal over onze duim gaan. In de handleeskunde neemt de duim ook een bijzondere plaats in.

De duim laat onder meer zien hoe het met iemands wilskracht is gesteld. Hoe groter de duim, hoe groter de wilskracht. Een Klein Duimpje is anders dan in het sprookje, iemand die graag leiding krijgt. Ook de soepelheid van de duim is van belang. Is de duim stijf, dan is de eigenaar hoogstwaarschijnlijk een "stijfkop". Veel mensen hebben zo'n duim overigens!

Een duim met een taille heeft een eigenaar die tactisch is. Maar ook, als de taille extreem is,kan deze om de hete brei kan heen draaien. Het is leuk om eens naar collega's, familieleden of politici te kijken en te ontdekken wat voor duim ze hebben. Misschien een aardige bezigheid als je weer eens zit te duimen draaien!

Gast
vrijdag 14 oktober 2011 22:44 :: Onderwerp: duim

De duim staat niet alleen voor de wilskracht. dat vind je in het bovenste kootje. Het 2e kootje is toegekend aan de rede en het onderste valt in de venusheuvel en symbolyseert het gevoel. De gehele duim staat symbool voor onze diepere ik, de kapitein van ons schip. de wijsvinger staat voor het ego, de stuurman, en de middelvinger voor de onderzoeker, de wetenschapper.

Wanneer we ons laten sturen door een stuurman die niet luisterd naar de kapitein dan varen we nogal eens op de klippen.. Wanneer de stuurman wijs wordt zal hij buigen voor de kapitein. Dan raakt het topje van de wisvinger de top van de duim en dan vormt zich een cirkel. dit teken vind je terug bij bijna alle boedhabeelden en is tevens het symbool voor picobello!

Dit vertaal ik zelf als het idee dat je niet je ego hoeft te verliezen, want we hebben allemaal een ego (wijsvinger) en die hakken we ook niet af. Maar het is een kunst om vriendjes te worden met dit ego en een samenwerking mee aan te gaan.  ;-)

namasté


Wijzigen
Pagina 1 van 11
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht