ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tekenen

Met tekenen bedoelen we hier vooral therapeutisch tekenen; niet enkel en alleen om de zinnen te verzetten, maar ook om de tekening achteraf door een bekwaam iemand te laten analyseren en interpreteren.

Mensen worstelen soms met onbewuste overtuigingen en archetypische patronen welke door middel van tekeningen - en, dankzij de juiste vraagstellingen of opdrachten - met potlood, kleurpotloden, of houtskool, op papier zichtbaar kunnen worden gemaakt.

Natuurlijk kunnen zwart-wit tekeningen daarna nog met verf worden ingekleurd, teneinde een idee te verkrijgen van de extra emoties, die bij de zaken die naar boven zijn gekomen, nog een rol kunnen spelen. Vooral kinderen houden van therapeutisch tekenen en schilderen.

Tekenen kan ook met (gekleurd) zand gebeuren, net zoals de Tibetaanse monniken, bijvoorbeeld, en kan men zelfs over een zandmandala spreken, die achteraf voor interpretatie vatbaar is. Maar, omdat de patronen meestal reeds op voorhand vaststaan, kunnen we hier moeilijk over een therapeutisch facet spreken.

Anders is het gesteld met werken met gekleurde magneten, waarmee jonge kinderen figuurtjes trachten te maken. Vooral de kleuren die ze als eersten verkiezen, geven ons reeds een klein idee van hetgeen er in het hoofd en lichaam omgaat. Een kind, wiens voorkeur, bijvoorbeeld, uitgaat naar rood heeft meer nood aan beweging en energie dan het kind dat voor blauw kiest, en dus eerder behoefte heeft aan rust en ontspanning. Maar, nu zijn we verzeild in de kleurenleer, hetgeen een totaal ander thema is.

Organisaties gespecialiseerd in tekenen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in tekenen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Boeken over tekenen


Wilde dieren tekenen
Wilde dieren tekenen
Giovanni Civardi
10/10
Zentangle Basisboek
Zentangle Basisboek
Suzanne McNeill, Sandy Bartholomew, Marie Browning
6/10
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht