ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een beetje Zelfkennis: Voor elk menstype bestaat er een soort muziek

Over denken, voelen en gewaarworden.
door Tsenne Kikke - maandag 19 juli 2021 20:34

'k Ga me op 'gevaarlijk terrein' begeven, omdat zoveel mensen het hoogstwaarschijnlijk véél beter weten...

Anderzijds hoef je er - net zoals het bij de meeste van mijn blogs het geval is - geen enkel woord klakkeloos van te geloven, zolang het je maar doet na-denken, en aanspoort om de 'waarheid' in jezelf te ontdekken. Ontdekken, in de betekenis van: 'jezelf van het deksel ontdoen'.

Ga dus op ontdekkingsreis, en klamp je niet vast aan de dingen die je denkt te 'weten'! Want, weet dat je niet kunt 'weten', doch jezelf beroept op hetgeen je in jouw brein hebt opgeslagen, zijnde: dingen die je ooit hebt gelezen, ooit hebt gehoord, of hebt ingebeeld.

Verdiepingen

Aan elke mens kan je ruwweg 3 verdiepingen toebedelen, zijnde: een bovenverdieping (de zuivere rede), een middenverdieping (onvoorwaardelijke liefde) en een benedenverdieping (het animale, instinctieve lichamelijke). Ruwweg, omdat de mens veel ingewikkelder in elkaar steekt. Hetgeen nu volgt, is voor hen die niet aan Zelfkennis doen nog moeilijker aan te nemen...

Mensen verblijven voor 99% van de tijd in dat benedenverdieping. Soms gebeurt het dat iemand op zijn sterfbed kan zeggen dat hij ooit eens eventjes in zijn middenverdieping heeft vertoeft, maar zal - indien hij eerlijk is voor zichzelf - moeten toegeven dat de bovenverdieping de gehele tijd onbekend terrein is gebleven.

Feit is, dat mensen het 'zuivere, verstandelijke denken' verwarren met het 'formatorische denken' vanuit de benedenverdieping.

Tevens geschiedt eenzelfde verwarring met betrekking tot het 'emotiecentrum' van de middenverdieping. Anders uitgelegd, denkt de mens dat hij in zijn hartstreek zit terwijl hij het buikgevoel aanvoelt of gewaarwordt.

Nu ga ik hier nu niet het verschil tussen 'voelen' en 'gewaarworden' uitleggen, want enkele woorden kunnen aan mensen die het verschil daartussen niet kennen, niet uitleggen. 'k Heb daar minstens enkele hoofdstukken voor nodig en dan nog zullen de meeste mensen het niet kunnen begrijpen, en dan ook niet op zichzelf kunnen toepassen. Kortom: Zelfkennis, zijnde 'het Kennen van het Zelf', is een tamelijk ingewikkelde materie.

Maar een mens heeft Zelfkennis niet nodig om een leven ten volle te beleven. Ik bedoel: indien men het elke dag op een 'bewuste' manier beleeft. Maar, ja: wie is daartoe in staat? Tracht maar eens enkele minuten lang 'bewust te ontbijten'...: weet je nog? Daarvoor zijn superinspanningen nodig, nietwaar?

Wat 'gevoel' en 'gewaarworden' betreft...

De 51-jarige Matt Mauser: de stem is oké, maar er is gevoel bij betrokken... Wel heeft hij het al zoveel keren gerepeteerd dat het een 'automatisme' is geworden.

Phil Collins - Against All Odds

De 30-jarige Donovan Hoffer: prachtige stem, met een beetje gevoel..., maar gebaseerd op nabootsing.

De 9-jarige Victory: prachtige stem, gevoelloos, en kreeg van de juryleden de Golden Buzzer - niet 1, maar 5! Tof, hé! In de wereld, bevolkt door menstype-1, is haar uitvoering vanwege haar leeftijd wel degelijk een topprestatie. Maar, zou ze de woorden hebben begrepen die ze zong?...

Meer over Victory Brinker...

Diana Damrau - Je Veux Vivre - Valse de Juliette (Roméo et Juliette, Gounod)

En?... Bevond ze zich in haar hartstreek?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht