ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Massief Boeddha standbeeld in Chongqing ontdekt

800 jaar oud?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 december 2020 20:01

Het beeld is naar het schijnt 800 jaar oud - stond er te lezen - en nu pas stelden bewoners van een wooncomplex in Chongqing in het zuidwesten van China vast dat de vertrekken die ze bewonen erop waren gebouwd.

Het massieve standbeeld, waarvan het hoofd ontbreekt en uit een rotswand was uitgehouwen, is negen meter hoog en heel toevallig ontdekt nadat arbeiders al het onkruid en afval aan het opruimen waren.

Autoriteiten zeiden dat het beeldhouwwerk ooit deel uitmaakte van een tempel die tot 1987 op die locatie stond. Die werd afgebroken, om er vervolgens plaats te maken voor de bouw van het appartementencomplex.

Volgens een overzicht van culturele relikwieën werd het beeld hoogstwaarschijnlijk eerder tijdens de Chinese Republikeinse periode (1912-1949) opgetrokken. De tempel was gewijd aan de Taoïstische god van de donder en dus niet van Boeddhistische oorsprong, maar 'slechts' verwant aan plaatselijke volksreligie.

Dat het beeld zo snel in de vergetelheid is geraakt, is misschien een weerspiegeling van de snelle stadsuitbreiding die zich in Chongqing heeft ontvouwd. In de afgelopen decennia zijn er ontelbare structuren gebouwd om een bevolking van meer dan 30 miljoen mensen te huisvesten, soms ten koste van historische en culturele relikwieën. En, vanwege het bergachtige terrein van de stad worden zelfs vandaag de dag nog veel huizen op rotsen en hellingen gebouwd. En ja, als een vergane tempel of standbeeld in de weg staat...

Wel is het een feit dat op 13 juni 2015 in datzelfde Chongqing het gerestaureerde beeld van 'Qianshou Guanyin', de 'Godin van de Barmhartigheid', een beeld met 1.000 handen, opnieuw aan het publiek werd vertoond. In elke handpalm is een oog te zien. Chinese deskundigen werkten zeven jaar lang aan de reiniging en herstelling. Het kostte ongeveer 60 miljoen yuan (8 miljoen euro). Dat beeld is wel degelijk 800 jaar oud - en, indien je onderstaande beelden bekijkt, kan je beseffen waarom het zoveel centjes heeft gekost.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht