ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe ogen misschien toch geopend kunnen worden

Wereldwijd zijn er iets van een 350 miljoen mensen die niet kunnen zien…
door Tsenne Kikke - zaterdag 3 oktober 2020 3:38

Australische onderzoekers trachten een instrument te ontwikkelen dat op termijn blinde mensen weer kan laten zien. Niet écht zien, maar, bijvoorbeeld, door contouren te kunnen herkennen. Na een ontwikkelingsfase van tien jaar zal het apparaat nu mettertijd bij mensen worden getest. Doch, daarvoor zijn er nog veel fondsen nodig.

Het instrument bestaat uit een headset - in de vorm van een bril met camera, een beeldprocessor en kleine draadloze, elektronische breinimplantaten. Het beeld dat de videocamera opvangt, wordt verzonden naar de beeldprocessor ter grootte van een smartphone. Die zet het beeld om in de meest waardevolle visuele informatie. Die bewerkte data worden draadloos doorgezonden naar de implantaten, vier vierkante ‘tegeltjes’ van 9 bij 9 millimeter.

De implantaten zitten vol elektroden die de informatie omzetten in elektrische pulsen. Deze stimuleren vervolgens via micro-electroden, ter dikte van een mensenhaar, de visuele cortex. Dat is het deel van de hersenen dat is betrokken bij het gezichtsvermogen.

Lichtvlekken

"Ons ontwerp creëert een visueel patroon uit de combinatie van 172 lichtvlekken die aan de drager informatie geeft om zowel binnen als buiten te kunnen navigeren en de aanwezigheid van mensen en objecten om hen heen kunnen herkennen," zei projectleider Arthur Lowery van de Monash University in Melbourne.

Zijn onderzoeksgroep is al tien jaar bezig met dit onderzoek. Het mogelijk nadelig effect van de implantaten op de hersenen is getest bij schapen. Tien dieren liepen negen maanden rond met de implantaten zonder negatieve gevolgen. "De proef bewijst dat langdurige stimulatie via een draadloos systeem niet tot weefselschade hoeft te leiden, noch tot ongewenste gedragsproblemen of beroerten," aldus de onderzoeker.

De ontwikkelde bionische technologie opent volgens de bedenkers ook kansen voor toepassingen bij mensen met verlamde ledematen, epilepsie en depressie, hersengestuurde protheses en bij herstel van andere vitale functies. De onderzoekers benadrukten wel dat het nog jaren kan duren voordat de techniek in de praktijk kan worden ingezet.

Bronnen: Eos Wetenschap & Monash University Cortical Frontiers project

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht