ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Python, die al minstens 15 jaar zonder partner leeft, legt plots eieren

62 jaar oude slang legt 'mirakel eieren'.
door Tsenne Kikke - maandag 14 september 2020 18:37

Wetenschappers in een Amerikaanse dierentuin proberen te achterhalen hoe het kan dat een koningspython die al meer dan 50 jaar oud is, en al minstens 15 jaar geen andere python gezien heeft, plots eieren is beginnen te leggen.

Medewerkers van de afdeling reptielen en amfibieën aan de Saint Louis Zoo in de Amerikaanse staat Missouri deden op 23 juli een verrassende ontdekking. Een koningspython had eieren gelegd. Op zich niet opzienbarend, ware het niet dat de slang al 62 jaar oud is en al zeker 15 jaar niet in de buurt van een mannetjespython geweest is.

Koningspythons zijn geen giftige slangen die van nature voorkomen in Centraal- en West-Afrika. Van hen is bekend dat ze zich zowel geslachtelijk als ongeslachtelijk kunnen voortplanten. Dat betekent, zowel met als zonder seksueel contact met een partner. Maar vrouwtjesslangen kunnen na seksueel contact ook sperma van mannetjes in hun lichaam opslaan voor een latere bevruchting. Dit wordt 'uitgestelde fertilisatie' genoemd. Welke van die twee verklaringen is in dit geval nu de juiste?

Daarvoor is genetisch onderzoek nodig, en dat is waar wetenschappers aan de Saint Louis Zoo mee bezig zijn. Zo hebben ze drie eieren in een incubator gelegd, een soort broedmachine. Twee andere eieren worden gebruikt om er genetisch onderzoek op te verrichten. Dat onderzoek zou moeten duidelijk maken of er sprake is van geslachtelijke of ongeslachtelijke voortplanting. Twee andere eieren werden vernietigd omdat de embryo's overleden waren.

Een particulier schonk het dier in 1961 aan de dierentuin, enkel gekend onder het nummer '361003'.

In de zoo verblijft nog één andere koningspython: een mannetje van 31 jaar. De vrouwtjesslang in kwestie legde zowel in 1990 als in 2009 al eens eieren, mogelijk dankzij een mannetje, nadat ze samen in een bak werden gelegd toen hun kooien werden uitgekuisd.

Over ongeveer een maand zouden de eieren moeten uitkomen.  

Bron: VRT NWS

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht