ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Net als de spin beschikt de mens over een instinctcentrum

Noch de wereld van de psychologie, noch die van de medische wetenschap, schenken veel aandacht aan het instinctcentrum van elke mens.
door Tsenne Kikke - woensdag 15 juli 2020 3:00

Net zoals vogels op een instinctieve manier een nest kunnen bouwen, spinnen spinnen met hun spinsel webben. En, het knappe ervan is dat ze daarvoor niet eens naar de een of andere school zijn geweest. In mensentaal zouden we het 'aanleg' kunnen noemen.

Over het thema 'spinnenweb'

Spindraad is een relatief zeer sterk materiaal dat zijn eigenschappen nog niet volledig heeft prijsgegeven. Spinrag van sommige soorten is sterker dan staaldraden van gelijke dikte. Naar gewicht kan spindraad tot vijf keer sterker zijn dan staal en tot drie keer taaier dan Kevlar. Een nadeel is wel dat spinrag krimpt als het nat wordt.

De vorm en positie van het web hangt samen met de prooikeuze van de spin. Spinnen als de kruisspin hebben zich meer op vliegende prooien gespecialiseerd en bouwen het web aan de toppen van planten. De wespspin daarentegen jaagt op sprinkhanen en maakt een web dicht bij de bodem.

Spindraad komt uit de spintepels in het achterlijf van de spin. Het wordt geproduceerd door verschillende klieren en elke klier produceert een bepaald type spinsel waardoor de spin kan bepalen of de draad moet kleven of niet.

Zoals je hieronder kunt zien, zal - indien je een spin drogeert - het de bouw van zijn web beïnvloeden. Eigenlijk zouden mensen, die sterk aan drugs zijn verslaafd, een beeld van zichzelf moeten kunnen vormen van hoe ze zouden handelen, presteren, denken en voelen indien ze nuchter en bewuster hun eigen leven zouden beleven.

'k Weet het: dat is voor hen een onmogelijke opdracht, maar ze zouden er toch goed aan doen om een gedrogeerde spin aan het werk te zien - of, de resultaten van hun werk te aanschouwen...

Hoe spinnen een web kunnen bouwen, vertraagd gefilmd:

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht