ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Homo Sapiens zijn aan het uitsterven! Moeten ze worden gered?…

Jimmy Kimmel toonde aan hoe dom sommige mensen echt zijn.
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 mei 2019 15:20

En?... Moeten ze volgens jou - ja dan neen - worden gered?

Enkele dagen geleden werden we geconfronteerd met het drieste nieuws dat 1 miljoen soorten met uitsterven worden bedreigd. Dat is onder meer het geval voor veertig procent van de amfibieën, meer dan een derde van de zeezoogdieren en naar schatting tien procent van de insectensoorten.

Sinds de 16de eeuw zijn minstens 680 soorten gewervelde dieren uitgestorven. De snelheid waarmee soorten verdwijnen, ligt volgens de 145 experts van het IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) vandaag tien tot honderden keren hoger dan het gemiddelde tempo de voorbije tien miljoen jaar.

Maar, laten we het eerst over iets totaal anders hebben...

Volgens mij is één van de grootste teleurstellingen in het leven om als opgroeiend kind vast te stellen dat volwassenen veel dommer zijn dan je jezelf had voorgesteld. Vanaf de ontgroeide babyjaren worden volwassenen als het ware als goden aanschouwd, als mensen die alles weten en die heel bewust weten wat ze aan het doen zijn.

Ik weet niet wat jij ervan denkt, maar ik besefte vrij vroeg in mijn leven hoe verkeerd ik daarover was. Ongelooflijk veel volwassenen, die klaar zijn met school, worden nu eenmaal meegezogen in de routines van werk en gezin, worden lid van de ratrace teneinde te overleven, en ze doen er alles aan om hun levensstandaard overeind te houden (toegegeven: ooit deed ik er ook aan mee). Veel van wat op school is geleerd, wordt snel vergeten en voortgezet onderwijs wordt vervangen door entertainment - want, het vereist minder inspanning. Het resultaat is, dat veel volwassenen minder weten over elementaire wiskunde, exacte wetenschappen en geschiedenis dan een gemiddelde 12-jarige.

Enkele voorbeelden

Jimmy Kimmel ging onlangs de straat op om erachter te komen wat mensen dachten van de huidige situatie van de Homo Sapiens, en of zij als soort echt verdienen om gered te worden.

Wel moet je onderstaande video met een snufje zout nemen... Misschien hebben ze dagenlang een duizendtal mensen ondervraagd om deze selecte, catastrofale 'fails' te verkrijgen. Anderzijds lopen er wel degelijk zeer velen van hen op deze aardbodem rond.

Oké, als je iets niet weet, weet je het niet. Maar, wat misschien bijzonder irritant kan overkomen, is de neiging van sommige mensen om te liegen en hun leugens te versterken door er nog een beetje bij te bluffen. Deze heersende houding ten opzichte van kennis is gevaarlijk algemeen geworden en verklaart enigszins waarom Amerika zo laag scoort op de huidige intelligentie en onderwijstabellen. Om nog maar te zwijgen over het ultieme voorbeeld van een man, die zich naar de top blufte, en verkozen werd tot president.

En, wat denk jij? Is Homo Sapiens het waard om gered te worden? Of, zijn we daadwerkelijk gewoonweg gedoemd om ten dode opgeschreven te worden? Een van de respondenten vatte onze hachelijke situatie samen met een toevallig stukje onthullende, inzichtelijk commentaar: "Ik weet niet wat een homo sapien is. Als ze uitsterven, is dat heel triest. Maar aan het einde van de dag kan het mij niet schelen."

Ze was tenminste eerlijk!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht