ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe zou de wereld eruitzien als al het ijs gesmolten zou zijn?

Hoe zou de wereld er in het jaar 7000 kunnen uitzien?
door Tsenne Kikke - woensdag 24 april 2019 16:08

Ondertussen weten we al dat de meeste, reeds bestaande effecten van klimaatverandering onomkeerbaar zijn. De zeespiegel stijgt jaar na jaar in een hoger tempo, en men schat dat er tegen het einde van deze eeuw nog een meter of meer zou kunnen bijkomen.

De reden ervan is dat de ijskappen aan het smelten zijn. Veronderstel nu dat al het ijs op aarde, zo’n 20,8 kubieke kilometer, gesmolten zou zijn, hoe zou onze wereld er dan uitzien? Wel, volgens onderstaande animatie van National Geographic, daterend uit 2013, behoorlijk anders. Oceanen zouden in dat geval met 65,8 meter stijgen. Dus, al het land dat lager ligt, zou overstromen.

Het zuiden van België ontsnapt weliswaar aan het drama, maar het grootste deel van Vlaanderen zou het niet overleven. Ook andere Europese steden en landen zouden in de malaise delen. Zo zouden Denemarken en Nederland nagenoeg volledig van de kaart worden geveegd, en zou ook Venetië tot een onderwaterstad zijn verworden. Aan de andere kant van de oceaan zou Florida volledig verdwijnen, samen met grootsteden zoals Calcutta en Shanghai, en zo meer.

Het 'goede nieuws' is...

(1) ... dat dit allemaal nog niet voor morgen is. Volgens National Geographic duurt het nog wel even vooraleer die 20,8 kubieke kilometer ijs volledig verdwenen is, zijnde: 5.000 jaar. En mocht het zover komen, dan zouden we ons evengoed zorgen moeten maken over de gemiddelde temperatuur, die dan geen 14,4 graden meer zou zijn, maar 26,6 graden. Dat zou een regelrechte ramp zijn voor planten en dieren.

(2): dat alles wat hierboven afgedrukt staat op een veronderstelling is gebaseerd.

En, zelfs als er een greintje waarheid inzit...: tegen dan leven de meeste mensen met een meerwaarde hoogstwaarschijnlijk op de Maan. Zorg er dus voor dat je erbij bent, hé! Ik bedoel: indien je in reïncarnatie of wedergeboorte enig geloof hecht.

En...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht