ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In het westen van Antarctica is het ijs meer en meer aan het wegsmelten

Het ijs van de zuidpool smelt meer en meer weg. Moeten we ons daarover zorgen maken?…
door Tsenne Kikke - woensdag 14 mei 2014 2:07

Reeds geruime tijd wordt het smeltende ijs ten gevolge van de wereldwijd stijgende temperaturen van de gletsjers in het westen van Antarctica als een enorm groot gevaar aanschouwd. Dit wordt vandaag de dag voor de zoveelste maal door een onderzoek van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bevestigd.

Naar het schijnt is zelfs het afsmelten van de ijsmassa zo goed als onomkeerbaar. Het ijs bevat genoeg water dat ervoor zorgt dat de zeespiegel verschillende meters zal kunnen stijgen. Onderzoekers spreken zelfs over 3 tot 3m80. En, het is onomkeerbaar, gewoonweg omdat dat smeltende ijs nergens anders dan in de oceanen en zeeën terecht kan.

Natuurlijk zal al dat ijs niet onmiddellijk smelten en zal het er hoogstwaarschijnlijk meer dan 50 jaar over doen. Anders gezegd: tegen het jaar 2100 zal de zeespiegel iets dan een meter zijn gestegen, maar op zichzelf is dit al meer dan catastrofaal.

Nu maar afwachten hoe regeringsleiders, die dit bericht op de een of andere manier ook hebben gelezen, daarop zullen reageren... of, zullen ze het aan de volgende generaties overlaten?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht