ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paus Franciscus wees opnieuw een vinger naar de mensheid

"Stop met zondigen," beweerde de paus.
door Tsenne Kikke - zondag 10 februari 2019 19:24

Ik weet niet wat jij ervan denkt, maar volgens mij heeft paus Franciscus veel lef... In plaats van zich wereldwijd met kerkelijke zaken bezig te houden, de wantoestanden aan te pakken en ons daarover te berichten, riep hij gisteren gelovigen op om hun zonden tegenover klimaat te erkennen. Hij zei zelfs dat hij verbaasd was over het feit dat bijna niemand daarover spreekt tijdens de biecht.

"Als ik van mensen de biecht afneem, gebeurt het zelden dat iemand zijn zonde erkent dat hij de natuur, de aarde en de schepping geweld heeft aangedaan’, aldus paus Franciscus.

Volgens hem zijn de mensen zich niet bewust van dit soort zonden. "De aarde is op duizenden manieren verkracht en verwond door zelfzuchtige uitbuiting. De ecologische dimensie is een onmiskenbaar onderdeel van de verantwoordelijkheid van elke persoon en van elk land," benadrukte hij.

Over zelfzuchtige priesters, bisschoppen en andere geestelijken, die geen controle hebben over hun seksueel driftleven, had hij het natuurlijk niet.

In elk geval hangen er geruchten in de lucht dat hij er sterk over nadenkt om die scepter aan iemand anders door te geven.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht