ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe flexibel zijn octopussen?

Om daarop een antwoord te verkrijgen, moet je de beelden van het filmpje bekijken.
door Tsenne Kikke - dinsdag 15 januari 2019 16:31

Er bestaan meerdere geslachten en families van Octopusachtigen met meer dan 100 verschillende soorten, waarvan de achtarm, of gewone octopus de bekendste soort is. Ze hebben geen exoskelet, noch een intern skelet, en daarom zijn ze in staat datgene te doen wat hieronder te zien is.

Octopussen houden nu eenmaal niet van gevangenschap, en daarom de hoofdreden van het waarom je ze best niet als huisdier in huis haalt. Ten eerste, hebben ze een zeer korte levensduur, zijnde. een tweetal jaren, en gevangenschap kan voor hen zenuwstelselproblemen veroorzaken. De meesten onder hen zullen zelfs automatisch stoppen met het opnemen van voedsel, of er alles aan doen om uit het aquarium te ontsnappen.

Dat het intelligente wezens zijn, wisten we ook al. Ze beschikken zowel over een korte- als over een langetermijngeheugen. Twee derde van de zenuwcellen bevindt zich nochtans niet in de hersenen, maar in de vangarmen. Doch, ik ben aan het afdwalen... Bekijk hoe zo'n octopus in staat is om zichzelf door een gat van amper 2,5 cm te wringen...

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht