ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: hoe een DNA-test misschien voor opgeborgen lijken kan zorgen

Heb je al zo'n DNA-test laten uitvoeren?
door Tsenne Kikke - vrijdag 28 december 2018 17:18

Een DNA-test laten uitvoeren was dit jaar een echte rage. Ook ikzelf heb eraan meegedaan, en de resultaten ervan bevestigden enigszins mijn denken aangaande mijn afkomst. Natuurlijk was ik blij te vernemen dat één van mijn zonen eveneens die test had laten uitvoeren, en ik het bewijs verkreeg dat er een echte bloedband tussen ons bestond.

Weet, dat indien je aan Zelfkennis doet, zijnde: het Kennen van het Zelf (dat niets te maken heeft met de talrijke ikjes, diverse persoonlijkheden, noch met het fysieke lichaam), dat een bloedband met iemand heel belangrijk is. Ik bedoel als die persoon ook aan Zelfkennis wil doen.

Met andere mensen kan men een band hebben, maar een bloedband is iets heel speciaals. Het is een verbondenheid, die onmogelijk kan verbroken worden. Wel kan er via die band zowel liefde als haat naar elkaar worden uitgestuurd. En, volgens Gurdjieff, kan een bloedband zelfs voor een telepathisch contact zorgen, waarbij de ene als 'zender' en de andere als 'ontvanger' fungeert. Natuurlijk kunnen de rollen worden omgedraaid, teneinde aan de weet te komen wie van beide beter zendt of ontvangt.

Vooral van moeders is bekend dat ze in contact met hun baby of kind kunnen staan. Neem Gerda, bijvoorbeeld, de moeder van mijn oudste zoon.

Hij was nog maar enkele jaren oud, en op een namiddag kreeg zij het benarde gevoel alsof er iets niet klopte. Onmiddellijk liep ze de trap op naar de eerste verdieping, en ja hoor: hij stond op het punt om vanuit zijn wiegje de vensterbank op te kruipen, nadat het vliegenraam op de een of andere manier al naar beneden was gekeild.

Ook is bekend, dat als een baby in zijn wiegje weent, de moeder meestal instinctief het waarom ervan gewaarwordt, aanvoelt, of weet. Soms kan het zijn dat het honger heeft, op andere momenten dat hij zijn fopspeen of beertje heeft kwijtgespeeld, omdat het ziek is, of omdat het wil worden vertroeteld, en zo meer.

Tussen mensen, die met elkaar samenwonen, zelfs met elkaar zijn gehuwd, bestaat er natuurlijk geen bloedband; dit, zolang de vrouw niet zwanger is, en een kindje ter wereld brengt. De geborene zorgt dan achteraf wel dat er tussen man en vrouw een speciale band bestaat. Enkel dan, niet eerder. Ook hier: een iets, dat enkel en alleen belangrijk is, van zodra men aan Zelfkennis doet. Verder wil ik er niets over kwijt - en, wat Gurdjieff daarover te zeggen had, kan je best voor jezelf opzoeken. :-)

Familiegeschiedenis

Dankzij zo'n DNA-test zijn er velen die aan hun stamboom beginnen werken, en er dermate enthousiast over zijn dat ze andere familieleden aansporen om hetzelfde te doen. Sterker nog: hen er op een diplomatische manier toe dwingen. Hoe?...

Zo las ik vandaag het verhaal over een persoon, die voor zijn gehele gezin zo'n DNA-kit als kerstgeschenk had aangekocht, en hun leven daardoor eventjes totaal overhoop hielp, doordat er een lijk uit de kleerkast viel.

John vond er niets beter op dan 6 van die kits aan te kopen; gewoonweg, omdat ze waren afgeprijsd, en hij geen beter idee had van wat hij aan zijn moeder, zijn vader, zijn broer, en aan zijn twee zusters als kerstgeschenk moest geven.

Van zodra elk van hen het pakje dat onder de kerstboom lag opendeed, begon de moeder te flippen.

Op een heel zenuwachtige manier trachtte ze iedereen wijs te maken dat ze er goed aan deden het niet te gebruiken, vanwege de onveilige chemicaliën...

Daarop werd haar verteld, dat er in wezen geen chemicaliën inzaten. Maar, hoe goed de anderen ook hun best deden, konden ze haar niet geruststellen.

Daarna trachtte ze iedereen te overtuigen dat als één van de drie kinderen die test deed, dat meer dan voldoende zou zijn, omdat ze toch dezelfde resultaten zouden verkrijgen, en dat de ongebruikte kits kunnen doorverkocht worden, waardoor geld wordt uitgespaard.

Om een lang verhaal kort te houden: beide ouders trokken naar boven, en de kinderen hoorden hen een dik uur lang in de slaapkamer kibbelen, terwijl zijzelf met de vraag "Wie van ons heeft een andere vader?" in hun hoofd zaten.

Einde goed, alles goed

Uiteindelijk ontpopte het in een mooi kerstverhaal... Zo kwam hij te weten, dat de vader van één van zijn twee zusters overleed nadat ze pas geboren was. Een zeer goede vriend ontfermde zich over de moeder, werden verliefd op elkaar, huwden, en breidden het gezin verder uit. Dat verhaal werd nooit aan de kinderen medegedeeld, omdat de moeder het er altijd moeilijk mee had.

Achteraf werden er foto's bovengehaald, verhalen met elkaar gedeeld, en die avond zorgde ervoor dat de bestaande familieband hechter werd. Anders gezegd: voor hen een Kerstmis om nooit meer te vergeten.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht