ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Moet je bezorgd zijn indien er ergens plots bloedrode vlekjes op jouw huid verschijnen?

Rode vlekjes betekenen niet vaak een gezondheidsprobleem, tenzij ze samengaan met ongemak zoals jeuk of bloeden. Als dit voorkomt, moet je contact opnemen met je huisarts.
door Tsenne Kikke - zaterdag 3 november 2018 15:19

Hoogstwaarschijnlijk zal het jou verrassen als je plots rode vlekjes op jouw lichaam aantreft. Ooit al eens meegemaakt? Ze worden ook weleens 'ruby spots' genoemd: ze verschijnen en verdwijnen weer, om dan later misschien opnieuw op te doemen.

Het is normaal dat we ze opmerken en ons zorgen maken als ze zomaar opeens verschijnen. We moeten echter één ding meteen duidelijk maken: rode vlekjes zijn verworven angiomen, ze zijn genetisch, en gaan vaak samen met de veroudering van de huid.

Het feit, dat het geen kanker is, of veroorzaakt wordt door schade door de zon, betekent niet dat we niet in de gaten moeten houden of ze veranderen.

Enkele feiten over die rode vlekjes op de huid:

- Rode vlekjes op de huid komen het meest voor in de leeftijd van 40-45 jaar oud. Dit betekent niet dat ze niet bij kinderen of pubers voor kunnen komen.

- Ze vallen meestal op door hun rode kleur. Ze vallen makkelijk op, en veel mensen vinden ze lelijk. Zo erg zelfs, dat velen deze rode vlekken willen laten verwijderen.

-  Ze worden veroorzaakt door de verwijding van de capillairen als gevolg van kleine breuken in het vaatstelsel. Ze komen het vaakst voor op de armen en borst. Experts zeggen dat ze vergelijkbaar zijn met spataderen, maar dan loodrecht op de huid in plaats van parallel.

- In wezen zijn het goedaardige tumoren: ophopingen van melanocyten, die meestal niet kwaadaardig worden; dit, in tegenstelling tot sommige moedervlekken.

Nogmaals: rode vlekjes op de huid zijn niet cancereus. Het zijn goedaardige tumoren, maar we moeten wel opletten of er veranderingen optreden. Bijvoorbeeld...

- Ze mogen niet in grote getale op dezelfde plek voorkomen.

- Ze mogen geen ongemak veroorzaken. Als ze pijn doen, jeuken, of op een andere manier tot last zijn, moet je een arts raadplegen.

- Rode vlekjes mogen niet bloeden. Als ze gaan bloeden als je ze aanraakt, moet je een dermatoloog raadplegen.

- Let op de kleur en de vorm. Als de kleur donkerder wordt - of, de randen niet meer glad zijn, moet je een specialist raadplegen.

Wat kan je doen om ze te verwijderen?

Ondanks het feit dat ze in het algemeen geen risico voor de gezondheid zijn, vinden sommige mensen deze vlekjes lelijk, vooral als ze goed zichtbaar zijn.

- Het is belangrijk jou erop te wijzen dat je ze nooit zelf moet proberen te verwijderen, noch met natuurlijke producten, want dit kan gevaarlijk zijn.

- Die rode vlekken kunnen 6 tot 7 mm groot worden. En, nogmaals: omdat het haarvaten zijn, mag je nooit proberen ze zelf te verwijderen. Een dermatoloog is in staat om de beste en veiligste methoden uit te leggen. Vaak wordt er een laser of elektrische scalpel gebruikt om de rode vlek af te branden, waardoor voorkomen wordt dat die opnieuw verschijnt. Deze techniek is naar het schijnt volkomen veilig.

Dat weten we dan ook weeral...

Bron:  Gezonder leven

Een aanrader, die - volgens mij - een afrader is...

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht