ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pakje sigaretten kost binnenkort ruim 29 euro in Australië

Roken is een echte luxe in Australië.
door Tsenne Kikke - maandag 20 augustus 2018 19:15

Momenteel kost een pakje sigaretten van 30 stuks in Australië 30 AUS$; dit, tegenover rond de 10 euro in onze gewesten, maar tegen 2020 zal het 45 AUS$ worden, omgerekend: ruim 29 euro.

Doch, volgens cijfers uit het nationale gezondheidsonderzoek van de Australische dienst voor Statistiek daalde het aantal rokers in het land van 27 procent in 1990 naar 15 procent in 2014-2015.

De verkoop van tabak aan minderjarigen is aldaar sowieso verboden, en elke afbeelding van sigarettenmerken is er verbannen.

Overigens trokken de federale autoriteiten en alle Australische deelstaten aan hetzelfde zeel: met uitzondering van de straat en enkele plaatsen, zoals speelhallen, mag er zo goed als nergens worden gerookt of 'gevaped', met inbegrip van caféterrasjes, stranden tot zelfs gevangenissen toe.

Ook de boetes zijn om u tegen te zeggen. Wie overweegt om overzeese bezoekers een goedkope voorraad tabak te laten meebrengen, is eraan voor de moeite: vliegtuigpassagiers mogen zelf slechts 25 sigaretten per persoon het land binnenbrengen.

 Tevens is het leven in Sydney niet goedkoop. Enkele voorbeelden...

- Indien je niet bij een ziekenfonds aangesloten bent en een arts bezoekt, betaal je 83 AUS$ voor een kwartiertje (53 €).

- Huurprijs van een gemeubelde studio van 45m²: 1.798 AUS$ (1.149 €).

- Eenzelfde studio in een chique wijk: 2,671 AUS$ (1.707€).

- Het inhuren van een poetsvrouw kost je 33 AUS$ per uur (21 €).

- 1 maand lidmaatschap fitnesscenter: 97 AUS $ (62 €).

- Als je met z'n getweeën in een Italiaans restaurant gaat eten, mag je een rekening van minstens 120 AUS$ (77€) verwachten, wel inclusief aperitieven, wijn en een dessert.

- Met z'n getweeën naar de bioscoop gaan: 39 AUS$ (25 €), en zo meer.
 
Allemaal redenen om thuis te blijven..., maar 'k was aan het afdwalen.

Vraagje: indien je een roker bent, en 29 euro zou moeten neertellen voor een pakje van 30 sigaretten, zijnde: 1 euro/stuk; zou je dan overwegen om ermee te stoppen?

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht