ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het geheim van de Bermudadriehoek ontrafeld?

En…, hoe groter het schip dat erin vaart, hoe meer schade er wordt aangericht.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 augustus 2018 0:02

De Bermudadriehoek - een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan - inspireerde talrijke verbeeldingswerelden, waardoor er indertijd ongelooflijk veel onzin werd geschreven. 'Geloofwaardige onzin', omdat beïnvloedbare breinen het klakkeloos als waarheid aanvaardden.

In die Bermudadriehoek, ook weleens 'Duivelsdriehoek' genaamd, verdwenen vaar- en vliegtuigen op mysterieuze wijze. Allerlei auteurs schreven deze verdwijningen toe aan onder meer paranormale verschijnselen, aan de overgebleven kristallen van de verzonken stad Atlantis, door het toedoen van zeemonsters of aliens, et cetera. Maar, dat waren slechts gefantaseerde, uit duimen gezogen theorieën.

Britse experten beweren nu dat ze het geheim van de Bermudadriehoek hebben opgelost. Onvoorspelbare wilde golven zouden volgens hen verklaren waarom er zoveel boten en vliegtuigen in verdwenen zijn. In de laatste honderd jaar eiste die al meer dan 1.000 levens op, en zelden werden lichamen teruggevonden. Niemand begreep wat er zich daadwerkelijk zou hebben voorgedaan. Vorig jaar nog kwamen er vier personen in om het leven, en hun lichamen werden nooit teruggevonden.

De wilde golven werden voor het eerst op satelliet vastgelegd in 1997. Het zijn soms torenhoge golven, die amper enkele minuten duurden. Sommigen ervan waren 30 meter hoog - en, op sommige plaatsen is het meer dan 8.000 meter diep: een reden temeer om nooit datgene terug te vinden wat ooit op die diepte is beland.

Het onderzoeksteam, geleid door dr. Simon Boxall van de universiteit van Southampton, bouwde een schaalmodel van de USS Cyclops; een enorm vaartuig, dat in 1918 in de oceaan verdween, en 306 levens met zich meesleurde. Voor een nieuwe documentaire op het Britse Channel 5: ‘The Bermuda Triangle Enigma’, simuleerden de wetenschappers het effect van de ‘monstergolven’ op de USS Cyclops.

De simulatie van Boxall toonde aan dat net de grootte van het schip ervoor zorgde dat de golven meer schade konden aanrichten.

Volgens hem is de Bermudadriehoek een plaats waar stormen uit drie richtingen kunnen samenkomen. “Er zijn stormen in het zuiden en noorden, die samenkomen. En als er dan nog bijkomen vanuit Florida, kan het een potentieel dodelijke formatie van wilde golven geven. Ze zijn steil, ze zijn hoog: we hebben golven gemeten van meer dan 30 meter.”

“Hoe groter de boot wordt, hoe meer schade aangericht wordt. Beeld je een golf in met twee toppen, elk aan één uiteinde van een boot. Op dat moment is er niets meer onder het midden van de boot en breekt die in twee. Als dat gebeurt, kan hij zinken in twee à drie minuten tijd.”

Wel zijn deze bevindingen nog altijd niet bewezen, maar ze klinken veel realistischer dan al de voorgaande theorieën, nietwaar? Eigenlijk zou elk onderdeel uit de paranormale, occulte, spirituele, religieuze en alternatieve wereld één voor één moeten worden aangepakt, opdat zelfs de meest naïeve, beïnvloedbare mensen er hun hersenen niet langer mee kunnen voeden. Wat denk jij daarvan, beste lezer?

Ja!... Spiritualia is er zowel speciaal voor jou als voor de vele anderen, maar er is nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht