ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Gezondheid: Zit je veel de godganse dag?

Hoe wasspelden jouw lichamelijke ongemakken kunnen aanpakken…
door Tsenne Kikke - vrijdag 10 augustus 2018 20:50

Een gehele dag zitten, kan voor rugpijn zorgen, pijn in de schouder veroorzaken, de bloedsomloop ontregelen, jou hoofdpijn bezorgen, een maagverzakking opleveren, vermoeidheid oproepen, en er zelfs voor zorgen dat je wazig begint te zien. Maar, natuurlijk kan je ook aan een lichte aandoening lijden zonder dat je veel zit....

Hecht je ietwat geloof aan de heilzame werkzaamheden van acupunctuur en acupressuur? Wel, dan is onderstaand filmpje misschien iets voor jou. Het énige wat je ervoor nodig hebt zijn wasspelden.

Volgens Matsuoka Kazuko, directeur van het Japanse 'Asian Hand Therapy Association' stimuleren wasknijpers de acupunctuurpunten in de handen, en kunnen ze de 'bronnen' van diverse aandoeningen aanpakken, waardoor diabetes en slecht zien kunnen worden verbeterd, de systemische circulatie kan worden bevorderd, pijn worden verlicht, en zo meer.

Volgens hem zijn er, naast de zes meridianen, in onze handen een 17.000-tal zenuwen met het brein verbonden. Door de acupunctuurpunten te simuleren, activeert men automatisch die verbindingen, waardoor de hersenen op de signalen reageren en de nodige 'herstellingswerken' automatisch uitvoeren.

Naast een daaropvolgend rustgevend gevoel, zou men kunnen genieten van een vermindering van spierpijn of ander fysisch ongemak, zoals stijfheid, een bevordering van de zuurstoftoevoer naar ons bloed en cellen kunnen ondervinden, een verbetering van het gezichtsvermogen ervaren, en zo meer.

Probeer elk van onderstaande voorbeelden eens voor jezelf uit - want: (1) elke mens is anders, en (2) de ene zijn pijnen zijn niet die van de vele anderen. Ook kan je, zoals er op het einde wordt gewezen, bepaalde uitvoeringen met elkaar vermengen. Probeer het allemaal eens voor jezelf uit. Je weet maar nooit, hé!

Belangrijk hierbij is om ervoor te zorgen dat je de wasknijpers niet langer dan een minuut op jouw hand, of handen, laat zitten, teneinde de bloedsomloop niet te verslechteren. Best is zelfs om met 30 seconden te beginnen, totdat jouw lichaam ietwat is aangepast, en je daadwerkelijk een positief resultaat hebt verkregen. En, nadat je jouw linkerhand hebt behandeld, doe je hetzelfde met de rechter.

In het geval dat je niet genoeg wasspelden in huis hebt, mag je gerust met slechts eentje werken, zolang je maar niets overslaat..

En, als je zelfs bij de eerste oefening extreme pijnen ondervindt, kan het betekenen dat je aan een slechte bloedcirculatie lijdt. In dat geval verwijder je de wasspelden na enkele seconden, en plaats je ze even later voor enkele seconden terug, totdat je - alles opgeteld - een 30-tal seconden hebt bereikt.

In een veel later stadium kan je alle oefeningen herhalen, maar dan wel voor één minuut lang. Hopelijk vaar je er goed bij! Ondertussen zal ik ze ook één voor één op mezelf toepassen...

Oh ja, nog iets... Nummer 4 is eigenlijk gericht aan mensen die last hebben van een stijve nek of pijnlijke schouder.

Op de vraag: "Hoe verschillend zijn we van elkaar?", is dit één van de mogelijke visuele antwoorden. Herken je daarin ook jezelf - of, eerder jouw buurman? :-)

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht