ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe reageren sommige dieren op hun spiegelbeeld?

En? Hoe reageerde jij toen je de eerste keer in een spiegel keek?
door Tsenne Kikke - zaterdag 21 juli 2018 13:32

Dolfijnen, olifanten en sommige grote apen herkennen zichzelf in een spiegel. Maar, hoe is dat bij andere dieren gesteld? Wetenschappers trachten het uit te vinden...

Zo werd er in het Amazoneregenwoud een camera op een strategische manier geplaatst om ons te laten zien hoe oerwouddieren reageren als ze worden geconfronteerd met hun spiegelbeeld - waaronder een opvliegende vogel, een nerveuze tijgerkat, een grappige familie wilde zwijnen, een nieuwsgierige poema en een boze jaguar.

Ieder van hen reageerde op de reflectie, maar dan wel op een eigen manier. Sommigen gedroegen zich agressief, anderen waren bang. Terwijl de varkens doodsbang wegliepen, staarde de jaguar zichzelf gewoonweg heel nieuwsgierig aan, snoof, en stelde zich daarna in een aanvallende positie op. De tijgerkat leek ook bang - maar niet de poema die een tijdje gromde, opstond om zijn imago beter te onderzoeken, en het op een speelse manier probeerde te porren, om er dan uiteindelijk naast te gaan liggen.

Menselijke baby's hebben 18 tot 24 maanden nodig vooraleer ze beseffen dat ze in een spiegel naar zichzelf aan het kijken zijn. Hoe reageerde jij toen je jezelf als baby of als kind voor het eerst in een spiegel aanschouwde? :-)

En nu? Wanneer heb je jezelf nog eens heel goed in een spiegel bekeken? Weet je wel hoe je eruitziet? Ja? Doe de proef! Neem een schrijfpen of potlood, een blad papier, en teken jezelf daarop eens uit. Vraag daarna aan iedereen die je kent of ze de persoon op die robotfoto ooit hebben gezien...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spiritualia heeft nood aan sponsors: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus een veel  groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht