ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Tattwa-kaarten van W. B. Yeats

Hoe zagen de tattwa-kaarten van William Butler Yeats er uit?
door Tsenne Kikke - zaterdag 17 maart 2018 16:52

Samen met Aleister Crowley, Arthur Machen, Gustav Meyrink, Bram Stoker en vele anderen, was de Ierse dichter, toneelschrijver en mysticus William Butler Yeats (1865 – 1939), een aanhanger van de 'Hermetische Orde van de Gouden Dageraad'. Hij won, onder andere, de Nobelprijs voor Literatuur in 1923.

Eén van de praktijken van de occulte orde was het gebruik van Tattwa-kaarten uit de hindoefilosofie als middel tot helderziendheid en astraal reizen.

Zowel op het internet als in boeken kan je van de tattwas - zoals je hieronder kunt zien - afbeeldingen vinden. Maar, indien je er het juiste effect van wenst te verkrijgen, die in sommige occulte boeken wordt beschreven, moet je ze eigenhandig aanmaken. Het maakt nu eenmaal deel het van het zogenaamde 'magische ritueel'.

Onderstaande afbeeldingen van de set kaarten, die door Yeats zelf werd gemaakt, wordt in de 'National Library of Ireland' bijgehouden. Op een symbolische manier staan ze voor de elementen, als bouwstenen van elk leven, in hun puurste vorm, zijnde: Water (Apas), Lucht (Vayu), Aarde (Prithivi), Vuur (Tejas), en Geest (Akasha). Je mag ze ook met elkaar combineren; dit, afhankelijk van wat je ermee wenst te bereiken.

Nu moet ik wel toegeven dat je er op het internet weinig nuttige informatie over vindt; behalve zaken, die er in wezen niets mee te maken hebben.

Enkele voorbeelden, waaronder 40 minuten bla, bla, bla...

Naar het schijnt reageert jouw onderbewustzijn op de 5 symbolen. Probeer het eens voor jezelf uit...

Maar, ja: wat wil je?...  Ik bedoel: wat verwacht je van mensen, die alles van anderen kopiëren, en er ideeën uit hun eigen verbeeldingswereld aan hebben toegevoegd, om het achteraf voor elke alternaïveling ietwat aantrekkelijker te maken? :-)

Och, zo is het momenteel met zoveel 'occulte & spirituele overleveringen' het geval. Doch, daar gaat het nu niet om, noch over het waarom deze kaarten eigenlijk voor praktische doeleinden worden gebruikt. Wel over afbeeldingen van Yeats' Tattwa-kaarten. Hier zijn er dan enkele voorbeelden van...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

___________________________________________________________________________________________

Tijdelijke Actie!

Al wie deze website reeds heeft gesponsord - en, eenieder die deze week (17/3 tot 24/3) een financiële bijdrage levert, kan via Skype (eender wanneer in de toekomst) een volledige uitleg verkrijgen over hoe je met tattwas zou moeten werken! Zaken, die je nergens, maar ook nergens zult kunnen lezen, of horen, gegarandeerd. Duurtijd: 45 tot 60 minuten. Praat met jezelf, en zeg het voort! :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht