ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over planeten, zonnen, nevels, sterrenstelsels en andere mysteries

Waarom zou God de mens nodig hebben?…
door Tsenne Kikke - vrijdag 19 januari 2018 19:16

Onze Aarde weegt 6 quadriljoen kilo, oftewel 6000 triljard kilogram. Dat is een 6 met 24 nullen, dus 6 000 000 000 000 000 000 000 000 kilogram.

Onze Zon is enorm groot en weegt 300 maal keer zoveel als onze Aarde. En, om jou van die grootte een gedacht te geven: onze Aarde past er 1 miljoen maal in.

Nochtans zijn er zeer veel sterren die veel groter zijn dan onze Zon. Bijvoorbeeld: van VY Canis Majoris, een rode hyperreus, wordt de diameter geschat op ongeveer 1.500 keer de diameter van onze Zon. Onvoorstelbaar, nietwaar!?

Nota: gewicht, volume en massa betekenen eigenlijk niet het zelfde. Een bowlingbal en een ballon kunnen even groot zijn, maar het gewicht is natuurlijk enorm verschillend.

Dan hebben we nog ons Melkwegstelsel met een diameter van 26.000 lichtjaar, of 250.000.000.000.000 kilometer. En, naast ons eigen Melkwegstelsel zijn er nog 100 miljarden andere sterrenstelsels, waarvan de meesten onder hen véél groter zijn - en, elk daarvan bevat eveneens miljarden sterren.

Zoals de Oud-Egyptische zonnegod Ra zijn er dus nog miljarden en miljarden andere 'goden'. Kortom: indien je goed nadenkt, verkrijgt zelfs de uitspraak: "God is overal" een totaal nieuwe betekenis...

Eigenlijk heeft dat goddelijke de mens nodig om zijn eigen schepping, zijnde: het gehele universum met een doorsnede 90 miljard lichtjaar, te leren kennen en om elk onderdeeltje ervan mettertijd te benoemen.

En zelfs dan zal het mysterie niet geheel opgelost zijn - want, daarnaast moeten we meer aan de weet komen van de 'onbegrensde ruimte' waarin het universum uitdijt, enzovoorts.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht