ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe een monster uit een volksverhaal iemand de dood kan injagen

Roquel Bain's zoektocht naar de 'Goatman' werd haar fataal en wel op de manier die de legende had voorspeld.
door Tsenne Kikke - vrijdag 29 april 2016 2:43

Sterven doen we allemaal, maar niet iedereen overlijdt op dezelfde manier, en soms kan een plaatselijke volkslegende iemand de dood injagen.

Zo trokken de 26-jarige Roquel Bain uit Ohio en haar vriend vorige zaterdag naar de Amerikaanse staat Kentucky om er het 'Waverly Hills Sanatorium' te bezoeken, een oude tbc-kliniek die nu door boze geesten bezeten zou zijn. Ter plaatse kan men er aan een rondleiding met gids deelnemen, evenals aan paranormale onderzoeken doen, waarbij bezoekers detectie-apparatuur kunnen gebruiken om er eventuele paranormale activiteiten te kunnen spotten.

Maar daar kwam het koppel een geheel ander verhaal aan de oren, namelijk dat van de mythe van het 'Pope Lick Monster', ook wel bekend als de 'Goatman', of 'Sheepman'.

Roquel en haar vriend waren gefascineerd door de verhalen die erover de ronde deden. Volgens sommigen was het monster in de late jaren 1800 een bezienswaardigheid in een circus. Nadat de bliksem was ingeslagen op de circustrein, kon de Goatman als enige overlevende ontsnappen. En volgens David Domine, een lokale historicus, werd de Goatman geboren nadat een lokale boer een deal sloot met de duivel.

Hoewel de verhalen over de Goatman uiteenlopen, komt eenzelfde element in alle vertelsels terug: het monster zou leven onder de spoorwegbrug van Pope Lick Creek. Wie de Goatman wil zien, moet volgens de legende de 30 meter hoge houten spoorwegbrug oversteken. Het monster zou zijn slachtoffers hypnotiseren, en ze onder een aanstromende trein doen belanden.

Het schepsel, deels mens, deels schaap en deels geit, zou dus mensen dwingen om de spoorweg over Pope Lick Creek te bewandelen. Het thema was, bijvoorbeeld, het onderwerp van 'The Legend of the Pope Lick Monster', een kortfilm uit 1988 van regisseur Ron Schildknecht.

Roquel en haar vriend deinsden niet terug voor eender welk mysterieus volksverhaal, trokken hun stoute schoenen aan, en samen gingen ze op onderzoek uit.

Maar Roquel betaalde daarvoor de ultieme prijs, zijnde: haar leven, doordat ze op de beruchte spoorweg werd gegrepen door een trein, waarna ze 30 meter diep naar beneden viel - want, op die brug is er enkel ruimte voor zo'n trein. Anders gezegd: wie aan een oversteek bezig is, terwijl de trein aankomt, kan geen kant op.

Haar vriend ontsnapte net op tijd aan de dood door zich vast te klampen aan de zijkant van de spoorwegbrug met onder hem die diepte van 30 meter.

Die man had veel geluk gehad, want weinigen houden het er al hangende langer dan 5 tot 7 minuten vol - want, zolang kan het duren vooraleer een goederentrein in zijn geheel over die brug geraakt.

Kortom: waar de legende voor waarschuwde, gebeurde op 23 april 2016.  

Velen denken dat de spoorwegbrug verlaten is, maar Michelle Burns, die vlakbij de brug woont, vertelde dat er elk halfuur een trein passeert. "Als je halverwege op de brug staat, en er nadert een trein, is er niet veel wat je kan doen. Je moet springen of lopen, anders word je aangereden," voegde ze eraan toe.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht