ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Seks: Waarom masturberen goed voor je is …

Masturberen heeft zowel voor- als nadelen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 12 september 2015 20:31

Vandaag las ik voor de zoveelste maal, dat - of je nu in een relatie zit, of single bent - jezelf ontlasten vele voordelen biedt. Onderstaand filmpje zal dat bevestigen.

Wie regelmatig masturbeert heeft minder stress, slaapt beter, is gelukkiger en heeft een beter immuunsysteem. Voor mannen zou het zelfs het risico op prostaatkanker verminderen en het kwaliteit van het zaad verhogen, terwijl een goede solosekssessie bij vrouwen dan weer menstruatiepijn kan verlichten.

Nog meer redenen nodig? Af en toe de hand aan jezelf slaan maakt je ook een betere minnaar, omdat je bekkenbodemspieren getraind worden, die tijdens seks met jouw partner hun nut bewijzen.

Opgelet! Masturberen heeft echter ook nadelen. Néé, je wordt er niet blind van zoals men vroeger geloofde, maar wie telkens op dezelfde manier zichzelf pleziert, kan ervoor zorgen dat hij of zij immuun wordt voor de liefkozingen van de partner als die niet op diezelfde wijze uitgevoerd worden. Weet, bijvoorbeeld, dat het mannelijk lid de snelheid van een vibrator, of die van een elektrische tandenborstel om het gebied rondom de clitoris te stimuleren, nooit kan evenaren.

Een ander nadeel, zijnde: energieverspilling, is een thema dat niet voor gewone stervelingen is weggelegd, maar enkel en alleen voor mensen die aan behoud van energie willen doen, om die energie dan voor iets anders te gebruiken dan voor kindjes te maken.

Maar, zelfs dan is jezelf zo nu en dan eens ontlasten wél aangewezen, omdat elk 'verdiep' in het menselijk lichaam voeding nodig heeft, waarvan de restanten uit het lichaam moeten worden verwijderd. Het is enkel de overdaad die schaadt.

En, als je als gehuwde man vreemdgaat, of als vrijgezel dan toch een potje zoekt waar jouw dekseltje misschien op past - of, een potje, waarin je je wenst te ontlasten, volg Osho's raad op en kies voor een propere wc-pot.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht