ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Laatste zieneres Gilberte Degeimbre overleden op 91-jarige leeftijd

Gilberte Degeimbre maakte 33 Maria-verschijningen mee
door Tsenne Kikke - donderdag 12 februari 2015 2:58

Gilberte Degeimbre, de laatste zieneres van de verschijningen van Maria in Beauraing, is dinsdag in het ziekenhuis van Mont-Godinne overleden. Ze werd 91 jaar oud.

Zij was één van de vijf kinderen uit Beauraing, die tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 getuige waren van maar liefst 33 verschijningen van de maagd Maria. Gilberte Degeimbre, geboren op 13 augustus 1923, was de laatst levende van deze vijf.

Maria was toen gekleed in een lang wit kleed met blauwe tinten. Haar hoofd was bedekt met een witte sluier, die tot op haar schouders neerviel. Uit haar hoofd kwamen fijne lichtstralen, die een kroon vormden. Zij verscheen gewoonlijk de handen samengevoegd, en glimlachend. Vanaf 29 december 1932 merkten de kinderen tussen haar open armen haar hart - oplichtend, net zoals een gouden hart.

De H. Maagd zei de gebruikelijke dingen. Ze noemde zich "de Onbevlekte Maagd” en "de Koningin van de Hemel en de Moeder van God", vroeg om een kapel, om offer en gebed; en, zij liet haar gouden hart zien. Gilberte Degeimbre kreeg eveneens te horen: "Ik zal de zondaren bekeren," en: "Bemint u mijn Zoon? Bemint u mij? Offer u dan op voor mij."

"De verschijningen werden in 1949 door mgr. André-Marie Charue, de toenmalige bisschop van Namen, als authentiek erkend," zei priester Chris Butaye. Sindsdien wordt ‘Onze-Lieve-Vrouw met het Gouden Hart’ in Beauraing vereerd. Elk jaar bezoeken 100.000 tot 150.000 bedevaarders, onder wie vele uit Vlaanderen, de stad in de buurt van Dinant.

Wat ikzelf ervan denk? 'k Weet het echt niet: het klinkt veel té ongeloofwaardig om waar te zijn. Zelfs indien de verschijningen zich effectief hebben voorgedaan, hecht ik geen greintje geloof aan de woorden die de 'Onbevlekte Maagd Maria' zogezegd in de Franse taal zou hebben uitgesproken.

Tevens ben ik ervan overtuigd - dit, wegens het feit dat de dingen tegenwoordig veel beter worden onderzocht - er zich in de toekomst geen gelijkaardige verschijningen zullen voordoen. Gilberte Degeimbre was dus, volgens mij, misschien wel degelijk de allerlaatste zieneres.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht