ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welkom in de Wereld van de allerkleinste bewegingen

Heb je reeds iets van de 'bewegingsmicroscoop' gehoord? Gewoonweg "fenomenaal', zou ik durven schrijven.
door Tsenne Kikke - vrijdag 26 december 2014 11:55

Zoals je weet is een 'aura' de naam die wordt gegeven aan een verondersteld energieveld dat, volgens verschillende esoterische stromingen, mensen, andere levende wezens en zelfs 'dode' dingen, zoals een steen of afgevallen boomblad, bijvoorbeeld, zou omgeven.

Ondanks het feit dat ik ervan overtuigd ben dat aura's bestaan - toegegeven: een overtuiging, niet gebaseerd op echt weten - en, velen mijn overtuiging kunnen delen, kan geen mens een aura zien, alhoewel sommigen durven beweren van wel.

Misschien ben ik 'aurablind' - maar, net als bij blinden betekent dit niet dat, omdat ik niet zie wat auralezers ontwaren, die kleurrijke auravelden niet bestaan. Voor mij zijn ze in elk geval een hypothese, voor auralezers een werkelijkheid.

Naar het schijnt bestaan er zelfs toestellen waarmee men een zogenaamde 'aurafoto' kan produceren. Het onzichtbare wordt zogezegd zichtbaar gemaakt. Even zichtbaar als een regenboog aan de hemel. Er zijn mensen die daarin geloof hechten.

Geloof is een vreemd fenomeen. Het geloof van een volwassen persoon kan je gerust vergelijken met een stuk speelgoed van een kind: neem het af, en zie wat er gebeurt.

Reeds eerder schreef ik, dat ik indertijd - samen met vele anderen - diverse proefnemingen heb verricht met betrekking tot aura's, kirlianfotografie, en zo meer.

Anderzijds heeft alles wat uit atomen is samengesteld de een of andere uitstraling, waaronder elektromagnetische en deeltjesstraling. David Bohm (1917-1992), bijvoorbeeld, vooral bekend voor zijn Impliciete Orde-theorie, was één van de vele fysici die trachtte om een alternatieve interpretatie van de kwantumfysica te geven; een interpretatie, waarin de rol van toeval werd verworpen. In de plaats van toeval poneerde hij het bestaan van subtielere krachten, elk met een eigen kleur, die vanuit verborgen, impliciete niveaus van de werkelijkheid werken, om het soms zo raadselachtige gedrag van de subatomaire wereld te verklaren.

Wetenschap gaat tegenwoordig een stapje verder door ons één van de vele pulserende bronnen van het verondersteld menselijk energieveld aan te tonen; een bron, die elke nanoseconde op een totaal andere manier kan fluctueren.

Katabolisme, bijvoorbeeld, is de afbraak van organische stoffen, waarbij energie wordt vrijgemaakt en uitgestraald. Niet enkel en alleen doet het metabolisme en de bloedsomloop de eventuele 'uitgestraalde kleur' veranderen, maar ook elke beweging die we uitvoeren, elke indruk die door onze zintuigen wordt opgenomen, het soort van gesprek dat we met iemand voeren, elk gevoel of gedachte dat in onszelf opkomt, enzovoorts, enzovoorts. De énige constante in deze wereld van energieën is veranderlijkheid.

Ik neem dus aan dat het menselijke lichaam door een onzichtbaar energetisch veld wordt omgeven; een veld, dat we 'aura' kunnen noemen, teneinde het een naam te geven. Maar, indien je dus op één en dezelfde dag een honderdtal van zulke aurafoto's zou nemen, zijnde: stilstaande beelden van een razendsnelle, immer beweeglijke film, dan zou je er een honderdtal verschillende versies van te zien krijgen. Want, energie staat nooit stil, integendeel.

Veranderingen in beweging en in kleur

Maak kennis met de 'bewegingsmicroscoop', een video-processing tool, dat in staat is om de allerkleinste veranderingen in zowel beweging evenals in kleur op te nemen om daarna als beeldmateriaal terug af te spelen; veranderingen, die in wezen onmogelijk met het blote oog te zien zijn.

Video onderzoeker Michael Rubinstein laat jou fragmenten van beeldmateriaal zien, die jou zouden kunnen verbazen: beelden van een pols- en hartslag, de wijziging die zich in iemands gelaat voordoen, tot het aanschouwen van de resultaten van de bewegingen van een baby in een moeders' buik, en nog veel meer.

Bekijk eveneens hoe hij een gesprek opnieuw kan weergeven door de bewegingen van geluidsgolven te versterken; geluidgolven, die tegen een zakje chips zijn gestuiterd.

Vooraleer je "Wauw!" kunt uitroepen, moet je wel eerst onderstaande videoclips aanschouwen en de mogelijke sinistere toepassingen van deze technologie in jouw hoofd verwerken, gewoonweg omdat ook hier: enkel en alleen zien, geloven is.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht