ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Terug van weggeweest …

En? Heb jij iets met die Opdracht gedaan? ...
door Tsenne Kikke - maandag 14 juli 2014 17:26

Terwijl ik elke dag genoot van een brandende zon las ik dat het in België zwaar aan het onweren is geweest. Zelfs rond middernacht was het hier iets van een 23° C en krioelden de straten nog van het volk. Ondertussen ben ik veilig en wel thuis gearriveerd en het beetje Madrileense zon, dat ik had meegenomen, losgelaten. Het zou dus warmer moeten worden...

Iemand vinden die vloeiend Engels sprak, was gelijk aan goud zoeken in de een of andere Spaanse rivier. Dit was dan hoogstwaarschijnlijk de reden waarom de personen die de Gurdjieff-groep leiden niet respondeerden op mijn diverse e-mails. Geen erg: als je aldaar mensen moet gaan aantrekken, die aan Zelfkennis willen doen, moet je tussen de toeristen gaan zoeken, denk ik.

In elk geval werd ik er zeer goed behandeld en heb er talrijke fijne mensen ontmoet. Geen menstypen-4 of hoger, maar menstypen, die je overal ter wereld tegenkomt. Doch, indien je in staat bent het plaatselijke niveau van bewustzijn aan te voelen en in te ademen, merk je alras dat de kennis-materie eerder in musea moet worden gezocht en niet bij de plaatselijke bevolking. De kwaliteit van de heersende sfeer van aldaar was dus veel, veel lager dan die van Antwerpen, of die van Den Haag, bijvoorbeeld.

In elk geval: de inhoud van het archeologisch museum is niet de moeite waard om besproken te worden, maar de Kunst die je in het Del Prado museum kunt inademen en waarmee je je brein kunt voeden, is onbetaalbaar. Anders gezegd: ik heb ervan genoten en een aanrader voor eenieder die voedzame indrukken wil opdoen.

En?... Hoe heb jij met 'de opdracht van de week' omgesprongen? Drong het tot jou door dat er nog duizenden jaren zullen nodig zijn vooraleer we over een 'volwaardige mens' kunnen spreken? Indien je daaraan twijfelt, hoef je maar naar het verleden te kijken om een klein idee van de toekomst te verkrijgen...

Even terugspoelen...

De Homo habilis, een uitgestorven mensensoort die 2,2 tot 1,5 miljoen jaar geleden in Oost-Afrika leefde, was de eerste hominide die gereedschappen uit steen maakte, en daardoor kennis gaf van hetgeen we 'intelligentie' noemen. Daarna volgde, bijvoorbeeld, de Homo erectus, eveneens een uitgestorven archaïsche mensensoort, die van 1,9 miljoen tot 400.000 jaar geleden leefde. Onderzoek naar DNA wijst erop dat de moderne mens ongeveer 200.000 jaar geleden in Afrika als soort is ontstaan.

Taxonomisch gezien behoort de mens tot de primaten, een geslacht uit de superfamilie der mensapen (Hominoidea), waartoe ook orang-oetans, bonobo's, gorilla's en chimpansees en de verschillende soorten gibbons behoren. De mens is de enige nog levende soort uit het geslacht Homo, hoewel er wel stemmen op zijn gegaan om de mens met de bonobo en de chimpansee in één geslacht te plaatsen.

Hieronder vind je een afbeelding van de schedel van de Paranthropus, een geslacht van rechtoplopende uitgestorven mensachtigen.

De Homo heidelbergensis - hieronder afgebeeld - is eveneens een uitgestorven mensensoort die leefde tussen 500.000 tot 200.000 jaar geleden. Deze soort wordt beschouwd als directe voorouder van de moderne mens, de Homo sapiens.

Anders gezegd: indien je nog altijd geloof hecht aan een godheid, de schepper van een Adam en Eva, dan moet je kunnen beseffen dat hij er zeer lang over heeft gedaan en hij er nog enorm lang zal over doen om die 'volwaardige mens' te creëren, tenzij de mens er zélf voor zal zorgen.

Ondertussen roeien we met de spanen die we hebben, en werken we met de enkele mensen-in-wording. Met de 0,01% dus, waarover ik het reeds meermaals heb gehad.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht