ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Therapeutic Touch brengt innerlijk energieveld in balans

Therapeutic Touch versterkt de zelfhelende vermogens van het lichaam.
door Tsenne Kikke - zaterdag 31 mei 2014 12:25

Therapeutic Touch werd in Canada door de theosofe Dora Kunz, in samenwerking met Dolores Krieger, in de jaren '70 van vorige eeuw ontwikkeld. De gedachte achter Therapeutic Touch is, dat de mens een open energiesysteem is en dat de stroom van de energie beinvloed kan worden. Indien een mens gezond is, stroomt de energie vrij en evenwichtig om en door de mens heen, zodat het hele organisme gevoed wordt. Bij ziekte is de energiestroom hier en daar onderbroken, gestagneerd, ontregeld of verzwakt.

Met Therapeutic Touch probeert de behandelaar, net als bij handoplegging of bij magnetiseren, het energieveld weer in balans te brengen. De therapie zélf geneest niet, maar versterkt het zelfgenezende vermogen van de client en ondersteunt hiermee eventuele andere behandelingen. Het is dus de patiënt die zichzelf geneest.

In zo'n behandeling van ongeveer een 20-tal minuten; een behandeling, waarbij je je nooit hoeft jezelf te ontkleden, tast de therapeut, of heler, met de handen jouw energieveld af. Met strijkende bewegingen wordt dat energieveld geactiveerd. Waar nodig wordt energie toegevoegd. Zonodig wordt je aangeraakt (dit wordt eerst gevraagd). Tijdens de behandeling kunt je rustig vertellen wat er in jezelf opkomt.

Volgens beoefenaars kan een behandeling, onder andere, de volgende effecten hebben: ontspanning, pijnvermindering en veranderende pijnbeleving, een betere nachtrust, bevordering van de wondgenezing, verminderen van jeuk, en zo meer.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met Therapeutic Touch? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar? Bovendien is elke vorm van opgedrongen reclame storend voor de lezer, tenzij hij/zij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind' en de 'Zakelijke Blogs'.

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid. Voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want..., verantwoorde reclame zou een bestaand probleem kunnen oplossen. 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht