ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Buqi, een Chinese energetische behandelmethodiek, vergelijkbaar met magnetisme of handoplegging

Buqi zou de ophoping van giftige afvalstoffen uit ons lichaam wegnemen en energetische blokkades ongedaan maken.
door Tsenne Kikke - dinsdag 12 juni 2012 0:32

Buqi is een energetische behandelmethodiek - die, net als acupunctuur, acupressuur en kruidentherapie, afkomstig is uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Buqi, vergelijkbaar met magnetisme of handoplegging, is gebaseerd op de theorie die zegt dat de oorzaak van ziekte gelegen is in de ophoping in het lichaam van giftige afvalstoffen en andere ziekteverwekkende factoren.

Ook negatieve emoties kunnen de biochemie van het lichaam aantasten en verstoren. Al deze factoren worden ook wel binqi genoemd. De ophoping van binqi leidt tot blokkades in organen, gewrichten en energiekanalen.

Buqi activeert de onderste dantian, een energiecentrum in de lage onderbuik, een vijftal centimeter onder de navel. Hierdoor worden, volgens beoefenaars, energieblokkades opgeheven, de meridianen gereinigd en de vitale energie in balans gebracht. De behandeling is puur energetisch, zonder enige vorm van lichamelijk contact.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met buqi? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht