ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sportmassage is een stevige hulp bij het genezingsproces na blessure

Sportmassage verbetert het genezingsproces na blessure en ontspant de spieren.
door Tsenne Kikke - maandag 11 november 2013 1:10

Sportmassage is de verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die sportmasseurs toepassen op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting, zoals na een blessure, bijvoorbeeld.

De verrichtingen, die gediplomeerde sportmasseurs mogen uitvoeren zijn:

- Het geven van eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO).

- Het doen van functieonderzoek van spieren en gewrichten bij sporters om vast te stellen of een sporter mogelijk na een sportvrije periode of na een blessure weer volledig aan sportbeoefening kan doen. Hierbij wordt er bij behandeling na een blessure van uitgegaan, dat de sporter na de blessure (en mogelijk na het ontvangen van EHBSO) een arts heeft bezocht, die de diagnose heeft gesteld en uitspraken heeft gedaan over de sporthervatting.

De sportmasseur kan op grond van zijn onderzoek de sporter bij restklachten van een blessure adviezen geven met betrekking tot de sporthervatting - zoals: trainings-/wedstrijddeelname, voeding/drinken/leefgewoonten, warming-up en cooling-down elementen en/of het gebruik van een tape- en/of bandageconstructie.

Wat het geven van tape- en of bandageconstructies aan sporters voorafgaande aan deelname aan een sportevenement betreft... Meestal is de constructie bedoeld ter ondersteuning van restklachten na een blessure. Voorwaarde voor het geven van de constructies door de sportmasseur is, dat de diagnose van de blessure door deskundigen (huisarts, specialist) moet zijn gesteld. Mogelijk daarbij is, dat de sporter op advies van een arts is behandeld door (para)medici - bijvoorbeeld: een fysiotherapeut.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1984 in Los Angeles was het de eerste keer dat massagetherapie, die op atleten werd toegepast, via televisiebeelden werd uitgezonden. En dan, tijdens de Olympische Zomerspelen 1996 in Atlanta, werd sportmassagetherapie aangeboden als een vaste medische dienst aan het Amerikaanse Olympisch Team. Opmerkelijke sporters, zoals Michael Jordan en LeBron James, hebben persoonlijke massagetherapeuten, die soms zelfs met hen meereizen.

Bron: Wikipedia

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met sportmassage? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht