ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hash en marihuana kunnen psychosen in de mens doen ontstaan

Hash en marihuana werken bewustzijnsvernauwend; dit, ondanks het valse gevoel dat ze een verruimende uitwerking hebben.
door Tsenne Kikke - maandag 29 oktober 2012 0:14

Mensen houden van de slaap en sommigen van een nog diepere en sterkere hypnotische slaaptoestand. Om die reden zijn er wereldwijd miljoenen en miljoenen cannabisgebruikers. In Engeland, bijvoorbeeld: meer dan twee miljoen. En, ondanks het feit dat politie tonnen hash onderschept, zijn er dan weer andere tonnen die onze gewesten worden binnengesmokkeld.

Hash en marihuana zijn allebei van een en dezelfde plant afkomstig. De hash is in wezen het stuifmeel, terwijl de marihuana de bloemtoppen - of liever zaaddoosjes - van deze plant is. Marihuana is in wezen de bijnaam voor cannabis en het hoodbestanddeel ervan is THC: de afkorting van de chemische stof tetrahydrocannabinol.

THC komt het lichaam meestal binnen via de luchtwegen, waardoor het erg snel geabsorbeerd wordt en de hersenen snel bereikt. THC werkt, samen met de endogene neurotransmitter anandamide, in op de cannabinoïde receptoren in de hersenen. Deze receptoren bevinden zich in de basale ganglia, de hippocampus, het cerebellum en in lage concentraties in de hersenstam. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat THC een grote affiniteit heeft voor de cannabinoïde receptoren in de basale ganglia en het cerebellum, en een middelmatige affiniteit voor de receptoren in de hippocampus en de hersenstam.

Hash komt voornamelijk uit het Rifgebergte van Marokko. Een kilogram kost aldaar ongeveer 300 euro dat in onze gewesten voor tenmiste 3.000 à 4.000 euro wordt doorverkocht, meestal voor meer. Nu heb ik het wel over de zeer goede kwaliteit en niet over de met henna, of de met andere dingen, waaronder plastic, versnipte.

Hash gebruiken lijkt onschuldig, vooral in het denken van de gebruikers. Die breinen weten naturlijk niet beter. Zo nu en dan eens een jointje roken kan misschien geen kwaad, maar als het een gewoonte wordt, omdat je er afhankelijk van bent, vervreemd je van de maatschappij omdat je emotioneel ongevoelig wordt. Naast stemmingsstoornis, die wordt gekenmerkt door heftige gemoedsbewegingen, kan er een psychose optreden, soms vergezeld met hallucinaties, geheugenverlies en depressie.

Mensen die aan schizofrenie lijden, hebben reeds één of meerdere van zulke psychosen doorgemaakt. Een dergelijke periode kan van enkele dagen tot vele jaren duren. Een psychose kan zeer heftig verlopen, waarbij de persoon vaak, behalve verward zijn, ook heel druk kan doen. Dit wordt ook wel een 'acute psychose' genoemd. De meest kenmerkende verschijnselen van schizofrenie zijn de hallucinaties, wanen en verwardheid.

Hash en marihuana worden ook medicinaal aangeraden. Het wordt gebruikt om pijn te verlichten, kanker te bestrijden, om epilepsie te behandelen, en zo meer ...

In onderstaand filmpje maak je kennis met mensen die hun eigen 'medicatie' aanmaken. Meestal begint het met slechts één plantje, maar indien je de mens kent, weet je dat het daar niet altijd bij blijft ...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht